РУО ще направи проверки за проблемите с агресията

На работна среща директорите на училища ще обсъдят въпросите на агресивното поведение

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив разговор с Иванка Киркова – началник на РУО по горещата тема за децата ни, учениците, обществото, учителите, агресията.

След побой между две ученички завършил с намушкване има пострадала десетокласничка в пловдивското СУ "Св.Климент Охридски". Предстои педагогическият съвет да реши какви наказания да бъдат наложени на двете момичета следващата седмица на март. 

Жалко е това, което се случва. Едва ли училището може да компенсира това, което трябва да даде семейството, каза Киркова. По думите й педагозите се задъхват в тази битка за икореняване на агресията.

Киркова каза още: Родителите имат все по-малко време да общуват с децата си. Друг фактор, който помага за повече агресия сред децата е виртуалната реалност. Ще бъде проведен педагогически съвет в СУ "Св.Климент Охридски" и те ще решат как точно да бъдат накази двете ученички. Едва ли една дъвка е проблемът, но тя е била капчицата, която е преляла чашата. Не смятам, че следваща седмица е късно да се вземе решение как да се процедира. 

Има назначени пегогически съветници и психолози в повечето училища в Пловдив и областта, те са над 150 специалисти, но явно има нужда от още колеги да работят в училище. 

Още от категорията

В Карлово честват 182 години от рождението на Васил Левски

С множество празнични прояви родният град на Васил Левски - Карлово, отбелязва 182-рата годишнина от неговото рождение.  Честването започна в 9 часа с отслужване на тържествена Света литургия в храма „Свети Николай“. След това представителен взвод и военният духов оркестър на 61-ва механизирана бригада участваха в поднасянето на цветя на..

обновено на 18.07.19 в 17:21

Трудно ще е да осъдим държавата за теча на данни от НАП

Всеки отделен човек може да съди държавата за нанесени вреди, могат да го направят и фирмите, коментира в интервю за Радио Пловдив Христо Нихризов от Центъра по право на информационните и комуникационни технологии по повод теча на лични данни от НАП. Според него обаче всички ищци ще трябва да докажат, че изтичането на техни данни е довело до..

обновено на 18.07.19 в 16:28

Част от Данък общ доход трябва да остане в общините

Част от събраното от имуществените данъци да отива към общините или пък те да се увеличат и добавката да постъпва в местната хазна. Първият вариант предлага НСОРБ, а вторият – вицепремиерът Томислав Дончев. Явор Алексиев от ИПИ смята, че първият вариант е по- подходящата концепция за  децентрализация, защото не повишава данъците на..

публикувано на 18.07.19 в 15:45

Не е бял хакер и не го е направил сам, ако е той

Никола Ранчев д-р по кибернетика, експерт по национална сигурност и собственик на фирми по информационни технологии, коментира случая с хакерството срещу НАП. След коментара на премиера Борисов, че това е дело на гениален мозък и вълшебник , а експерти заявиха, че може да го направи и шестокласник , стана ясно и, че пловдивчанинът, който работи във..

публикувано на 18.07.19 в 11:03

Имаме добри IT специалисти и некадърна администрация

Технологиите, които се използват в българското електронно управление, въобще не са толкова елементарни. Те са световни технологии-такива, каквито се използват навсякъде. Проблемът обаче е качеството на управлението, тоест на човешкия фактор. Така Константин Павлов, активист в областта на цифровите права, коментира случая с хакването на лични..

публикувано на 17.07.19 в 16:52