РУО ще направи проверки за проблемите с агресията

На работна среща директорите на училища ще обсъдят въпросите на агресивното поведение

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив разговор с Иванка Киркова – началник на РУО по горещата тема за децата ни, учениците, обществото, учителите, агресията.

След побой между две ученички завършил с намушкване има пострадала десетокласничка в пловдивското СУ "Св.Климент Охридски". Предстои педагогическият съвет да реши какви наказания да бъдат наложени на двете момичета следващата седмица на март. 

Жалко е това, което се случва. Едва ли училището може да компенсира това, което трябва да даде семейството, каза Киркова. По думите й педагозите се задъхват в тази битка за икореняване на агресията.

Киркова каза още: Родителите имат все по-малко време да общуват с децата си. Друг фактор, който помага за повече агресия сред децата е виртуалната реалност. Ще бъде проведен педагогически съвет в СУ "Св.Климент Охридски" и те ще решат как точно да бъдат накази двете ученички. Едва ли една дъвка е проблемът, но тя е била капчицата, която е преляла чашата. Не смятам, че следваща седмица е късно да се вземе решение как да се процедира. 

Има назначени пегогически съветници и психолози в повечето училища в Пловдив и областта, те са над 150 специалисти, но явно има нужда от още колеги да работят в училище. 

Още от категорията

Репутацията на страната зависи от доверието на инвеститорите

Правителството прие решение, с което дава мандат на заместник министър-председателя, на министъра на финансите и на министъра на енергетиката да водят преговори с "Контур Глобал" за прекратяване на договора за изкупуване на електрическа енергия, сключен проз 2001 година. Според енергийния експерт Славчо Нейков темата съдържа много въпросителни и..

публикувано на 18.10.19 в 16:54

Работата на фондация "Пловдив 2019" заслужава похвала

Докладът на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е в резултат на регулярна проверка и не е по сигнал. Тя е както за откриващото събитие на Пловдив Европейска столица на културата, така и на другите съпътстващи договори и е направена много акуратно , коментира в ефира на Радио Пловдив председателят на ОбС - Пловдив Савина Петкова...

публикувано на 18.10.19 в 15:51

Брекзит е колосална грешка

За Брекзит, както и за Северна Македония и Албания, все още не е казана последната дума . Това заяви в Пловдив Симеон Сакскобургготски и посочи, че няма друг полезен ход за Европа, освен да си остане обединена и най – вече да се консолидира и да постъпят и другите държави, които не са членки .  По думите му, ако всяка една страна играе отделно..

обновено на 18.10.19 в 14:37

В здравеопазването са необходими радикални промени

Един от водещите уролози - проф. д-р Иван Дечев  бе отличен от БЛС на тържествената церемония "Лекар на годината 2019" , която се състоя в София,  с два приза – на регионално ниво за лекар на годината от БЛС – Пловдив и на национално –  отличие за дългогодишна дейност в областта на медицината и за активен принос развитието на специалността...

публикувано на 18.10.19 в 12:00

Неяснотите за Брекзит са много, всичко е в ръцете на Лондон

Ние имахме позитивни очаквания за  Брекзит и когато ЕС сключи споразумението с Тереза Мей и после се видя, че то няколко пъти беше отхвърлено от Парламента. През следващите дни ще видим дали г-н Джонсън ще има мнозинство за тази сделка, заяви евродепутатът Андрей Ковачев.   Точните подробности за това как ще се третира Северна..

публикувано на 18.10.19 в 11:07