В "Срещите" разговор с Христо Нанев за реинкарнацията

| обновено на 16.03.19 в 09:05

 "Срещите" тази  събота ще  мислят върху изреченото от Есхил "Важното е да знаем не много , а  нужното... и тогава ще сме мъдри". 

Но кое е нужното знание - това ли че сценарият на нашия земен живот е написан от професионалисти, с наше съгласие, разбира се....

Тогава обаче, защо 40% от хората  затъват в бездната на страданието? 

Затова ли,че се нарекохме ХОМО САПИЕНС - разумен човек, сиреч поставихме на първо място разума, а не душата... а понятието щастие било  само за душата...

С Христо Нанев навлизаме в една все още  спорна тема, но любопитна - РЕИНКАРНАЦИЯТА

Още от категорията

"Точно днес" - лицата на деня през прозореца на утрото

От предучилищната група до студентската банка и пазара на труда  и от съседските свади до замерването на политиците с твъъърде успешни имотни сделки  - това са разговорите ни в сутрешния блок от 6.00 до 9.30часа. В първия час на предаването слушайте поредната доза от лекарството за добър ден от цигуларя Мичо Димитров и разказ за несговорчива съседка,..

публикувано на 21.03.19 в 17:17

Пролет е "Ден след ден"!

Пролетта дойде. 21 март е и денят на пролетното равноденствие – продължителността на деня е равна на нощта. Дните вече ще стават по – дълги, а природата ще се връща към активен живот.  Да се усмихнем и да се хванем за зелено – пожеланието е от екипа на днешната програма „Ден след ден“. Не зелени, а жълти жилетки облякоха защитниците на парка в квартал..

публикувано на 21.03.19 в 14:59

"Лабиринт" и "Най-великият шоумен" в "Звукът на киното"

Музиката от два любими филма "Лабиринт" и "Най- великият шоумен"   ще звучи тази събота в "Звукът на киното".  Хю Джакмън е звездата в "Най- великият шоумен"  - този свеж и оригинален мюзикъл, който разказва за зараждането на шоубизнеса. Вдъхновен от историята на П. Т. Барнъм, филмът проследява как визионерът буквално от нищо създава впечатляващ..

обновено на 21.03.19 в 13:56

Общуването с деца и плейбек театър във „Вход свободен“

Овлястяване чрез истории или плейбек театър. Психодрама специалистът Цвета Балийска, разказва. Тя е артистичен директор, на единствения  у нас плейбек театър. В събота, в рамките на психодрама фестивала в Пловдив е представлението, с вход свободен. С вход свободен е и ателието за деца и родители, „Шапка или боа глътнала слон?“, с водещи..

обновено на 21.03.19 в 11:51

"Точно днес" на 21 март - светът е шарен!

В първия пролетен ден доказваме, че с поредната благотворителна кауза се ражда идеята за повече толерантност към децата със синдром на Даун. Мотото на инициативата, която подкрепяме е " Светът е шарен " и обувайки цветни чорапи изпращаме посланието "Аз приемам", ще разказва Надежда Тодорова , един от организаторите на благотворителния концерт, който е на..

публикувано на 20.03.19 в 16:32