В "Срещите" разговор с Христо Нанев за реинкарнацията

| обновено на 16.03.19 в 09:05

 "Срещите" тази  събота ще  мислят върху изреченото от Есхил "Важното е да знаем не много , а  нужното... и тогава ще сме мъдри". 

Но кое е нужното знание - това ли че сценарият на нашия земен живот е написан от професионалисти, с наше съгласие, разбира се....

Тогава обаче, защо 40% от хората  затъват в бездната на страданието? 

Затова ли,че се нарекохме ХОМО САПИЕНС - разумен човек, сиреч поставихме на първо място разума, а не душата... а понятието щастие било  само за душата...

С Христо Нанев навлизаме в една все още  спорна тема, но любопитна - РЕИНКАРНАЦИЯТА

Още от категорията

„Точно днес“ – политически похвати, здравни неволи и ярки персонажи

Празнично и делнично – такова ще е утрото на 21 май. Екатерина Костова ще ни пренесе в църквата „Свети свети Константин и Елена“, която отбелязва своя храмов празник и ще внесе празнична нотка за деня. А преди това – делничните теми: Оправдано ли е удължаването на срока за специализация на джипитата и какво означава това за..

публикувано на 20.05.19 в 16:57

"Амадеус" ще ни прави щастливи в "Звукът на киното"

Истински празник не само за любителите на филмовата музика, а за всички меломани, предстои в „Звукът на киното“. В две поредни седмици, в събота, ще слушаме музиката на Моцарт. Всеки вече е разбрал – предстои саундтракът на „Амадеус“. Шедьовърът на Милош Форман, по сценарий на Питър Шафар, е емблематичен филм, разказ не само за човека – музика..

обновено на 20.05.19 в 16:52

Пловдив, Виена, Матера - дестинации в „Ден след ден“

В 15 часа тръгваме от Пловдив по Асеновградско шосе. С малко спирки, макар и непреки, ще стигнем до Виена, за да чуем отгласите от огромния корупционен скандал, съборил правителството за един ден и ще завършим с южното италианско градче Матера, което заедно с Пловдив е Европейска столица на културата 2019. Ще ни водят премиерът Бойко..

обновено на 20.05.19 в 14:41

Фестивал и забавно решаване на проблеми във „Вход свободен“

Днес говорим за Фестивал „Процес- Пространство“ и неговото 29-то издание, което се провежда в Пловдив. Пенка Минчева, част от екипа на организаторите, разказва. Фестивалът е с крайна точка 31 май и финална изложба в галерия „Резонанс“. Рубриката „Орисници“, с поредното си издание, очаква своя старт.  Психологът Даниел Троев, ще ни каже..

обновено на 20.05.19 в 10:32

"Точно днес"- за поредицата към успеха

Да, за успеха ще говорим в това издание на програма "Точно днес": - на преброителите за евровота и на нас като избиратели ще разчитаме за успеха на партиите и кандидатите с достойни програми - каква е организацията в 16-та РИК казва председателят Илиян Иванов ; - за целогодишната работа на преподавателите и за знанията на зрелостниците говорим с..

обновено на 19.05.19 в 16:59