Съдът върна в ареста полицаите, крали контрабандни цигари

Пловдивският апелативен съд отмени облекчената мярка „домашен арест“  и постанови отново „задържане под стража“ за двама от полицаите, арестувани за изнудване и вземане на подкуп от контрабандист на цигари.  

Решението е след протест на прокуратурата срещу по-леката мярка. 

Апелативните магистрати са преценили, че единственият аргумент за пускането им от ареста – приключено съдебно следствие и разпитани свидетели – не е достатъчен за промяна на  най-тежката мярка за неотклонение. Освен това, предходният съдебен състав не е отчел факта, че спрямо Стефан Модев и Петър Атанасов се води и  друго наказателно производство, пак за грабеж на цигари и подкуп, също в качеството им на полицейски служители. 

Съдът отчита като правилно и становището на прокуратурата, че срокът на задържането под стража на двамата не е прекомерен, нито неразумен по стандартите на наказателния закон, с оглед тежестта на обвинението и сложността на делото.  

За това апелативните магистрати решиха, двамата подсъдими полицаи остават в ареста. 

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. 


Още от категорията

Протест- 2 събра отново медицински сестри пред Община Пловдив

Над 200 медицински специалисти от всички пловдивски болници  се включиха в протеста за достойно заплащане и по-добри условия на труд. Това е вторият протест на професионалистите по здравни грижи, който се проведе паралелно  в столицата и много градове в страната.  Пред сградата на община Пловдив те издигнаха плакати с надписи “Българи, ще ни..

публикувано на 21.03.19 в 16:05

Съдът позволи влизане в дома на баба, оставила голям блок без парно

Административният съд в Пловдив разреши влизането в апартамент, без съгласието на собственичката му, за да се извърши авариен ремонт на топлопреносната система.  Жалбата в съда бе внесена от кмета на район "Северен" Ральо Ралев, след като многократните опити на живеещите в 14-етажен блок на ул. "Брезовска" и администрацията не успяха да убедят..

публикувано на 21.03.19 в 15:36

Солак иска пазарна цена за имота си, защитниците на парка облякоха жълти жилетки

Кметовете на Пловдив Иван Тотев, на „Северен“ Ральо Ралев и представители на Инициативния комитет за спасяването на парка зад хотел „Санкт Петербург“ обсъдиха заявените в общината претенции на собственика на терена Байрам Солак.  Той настоява за имота от 16 дка да бъде изготвена актуална оценка от трима независими лицензирани оценители,..

обновено на 21.03.19 в 15:22

Кметът на Стрелча Стойно Чачов вече е обвиняем

Прокуратурата привлече като обвиняем кмета на Стрелча Стойно Чачов. Обвинението е за принуда – накарал общински служител да подаде молба за напускане без дата, като заплашил, че в противен случай веднага ще бъде освободен от работа.   От районната прокуратура в Панагюрище уточняват, че така кметът злоупотребил с властта си на  работодател, тъй..

обновено на 21.03.19 в 15:19

Още един паркинг ще строят на Асенова крепост

Втори паркинг поема автобусите с туристи до историческата Асенова крепост. Новото съоръжение ще се изгражда в района на чешмата, непосредствено под Крепостта, а инвестицията е част от годишната програма на общинското предприятие "Туризъм" в Асеновград. Новото пространство за паркиране и престой, предимно на автобуси превозващи туристи, ще е с..

публикувано на 21.03.19 в 13:17