Акцията в община Стрелча била "бразилски сериал", АБВ иска оставки

Върху служителите в община Стрелча не е упражняван натиск да подават молби за напускане, заяви кметът Стойно Чачов. 

Той нарече полицейската акция, при която на 12 март икономическа полиция влезе в общината "бразилски сериал". 

Чачов обясни, че през 2016 година е събрал служителите и им съобщил, че ако някой не желае да работи в новия екип или не може да се справи, може да напише молбата си. Той уточни, че хората, които са ги подписали не са напуснали и не са уволнени и срещу тях не е упражняван натиск. 

Срещу кмета на Стрелча Стойно Чачов няма повдигнато обвинение, няма данни и за извършени икономически злоупотреби и за това съм убеден, че директорът на ОДМВР - Пазарджик Йордан Рогачев трябва да бъде уволнен, заяви председателят на АБВ Румен Петков. 

"Питам министъра на вътрешните работи Младен Маринов така ли вижда работата на "Икономическа полиция" и колко струва "операцията" в Стрелча", допълни Румен Петков. Лидерът на АБВ изтъкна добрата работа на кмета на Стрелча Стойно Чачов и допълни, че той ще бъде предложен за втори мандат.

От АБВ ще издигнат кандидатурата на Стойно Чачов за втори мандат кмет.

Продължава разследването по случая в Стрелча, каза говорителят на Окръжната прокуратура в Пазарджик Пламен Пантов. Той обясни, че предстоят  разпити на свидетели и експертизи, като след обобщаването им прокуратурата ще оповести своята позиция и събраните доказателства. 

 „Кметът на Стрелча засега е без повдигнато обвинение, но разследването продължава с всички необходими процесуални действия“, заяви Пантов. 


Още от категорията

Протест- 2 събра отново медицински сестри пред Община Пловдив

Над 200 медицински специалисти от всички пловдивски болници  се включиха в протеста за достойно заплащане и по-добри условия на труд. Това е вторият протест на професионалистите по здравни грижи, който се проведе паралелно  в столицата и много градове в страната.  Пред сградата на община Пловдив те издигнаха плакати с надписи “Българи, ще ни..

публикувано на 21.03.19 в 16:05

Съдът позволи влизане в дома на баба, оставила голям блок без парно

Административният съд в Пловдив разреши влизането в апартамент, без съгласието на собственичката му, за да се извърши авариен ремонт на топлопреносната система.  Жалбата в съда бе внесена от кмета на район "Северен" Ральо Ралев, след като многократните опити на живеещите в 14-етажен блок на ул. "Брезовска" и администрацията не успяха да убедят..

публикувано на 21.03.19 в 15:36

Солак иска пазарна цена за имота си, защитниците на парка облякоха жълти жилетки

Кметовете на Пловдив Иван Тотев, на „Северен“ Ральо Ралев и представители на Инициативния комитет за спасяването на парка зад хотел „Санкт Петербург“ обсъдиха заявените в общината претенции на собственика на терена Байрам Солак.  Той настоява за имота от 16 дка да бъде изготвена актуална оценка от трима независими лицензирани оценители,..

обновено на 21.03.19 в 15:22

Кметът на Стрелча Стойно Чачов вече е обвиняем

Прокуратурата привлече като обвиняем кмета на Стрелча Стойно Чачов. Обвинението е за принуда – накарал общински служител да подаде молба за напускане без дата, като заплашил, че в противен случай веднага ще бъде освободен от работа.   От районната прокуратура в Панагюрище уточняват, че така кметът злоупотребил с властта си на  работодател, тъй..

обновено на 21.03.19 в 15:19

Още един паркинг ще строят на Асенова крепост

Втори паркинг поема автобусите с туристи до историческата Асенова крепост. Новото съоръжение ще се изгражда в района на чешмата, непосредствено под Крепостта, а инвестицията е част от годишната програма на общинското предприятие "Туризъм" в Асеновград. Новото пространство за паркиране и престой, предимно на автобуси превозващи туристи, ще е с..

публикувано на 21.03.19 в 13:17