Акцията в община Стрелча била "бразилски сериал", АБВ иска оставки

Върху служителите в община Стрелча не е упражняван натиск да подават молби за напускане, заяви кметът Стойно Чачов. 

Той нарече полицейската акция, при която на 12 март икономическа полиция влезе в общината "бразилски сериал". 

Чачов обясни, че през 2016 година е събрал служителите и им съобщил, че ако някой не желае да работи в новия екип или не може да се справи, може да напише молбата си. Той уточни, че хората, които са ги подписали не са напуснали и не са уволнени и срещу тях не е упражняван натиск. 

Срещу кмета на Стрелча Стойно Чачов няма повдигнато обвинение, няма данни и за извършени икономически злоупотреби и за това съм убеден, че директорът на ОДМВР - Пазарджик Йордан Рогачев трябва да бъде уволнен, заяви председателят на АБВ Румен Петков. 

"Питам министъра на вътрешните работи Младен Маринов така ли вижда работата на "Икономическа полиция" и колко струва "операцията" в Стрелча", допълни Румен Петков. Лидерът на АБВ изтъкна добрата работа на кмета на Стрелча Стойно Чачов и допълни, че той ще бъде предложен за втори мандат.

От АБВ ще издигнат кандидатурата на Стойно Чачов за втори мандат кмет.

Продължава разследването по случая в Стрелча, каза говорителят на Окръжната прокуратура в Пазарджик Пламен Пантов. Той обясни, че предстоят  разпити на свидетели и експертизи, като след обобщаването им прокуратурата ще оповести своята позиция и събраните доказателства. 

 „Кметът на Стрелча засега е без повдигнато обвинение, но разследването продължава с всички необходими процесуални действия“, заяви Пантов. 


Още от категорията

Дърво падна върху кола в центъра на Пловдив

Тази сутрин в центъра на Пловдив на ул. „Балчик“ падна дърво, което нанесе щети на колата на Красимир Шипков.  Собственикът каза, че е спукано предното стъкло, пострадало е страничното огледало и има огъване на предния капак. Дървото видимо изглежда здраво със зелена корона, но корените са изгнили и е паднало под собствената си..

обновено на 20.05.19 в 16:52

Обрушване на скали създаде задръствания по пътя за Бачково

Движението по пътя Бачково - Асеновград е затруднено, колони от автомобили са се образували и в двете посоки. От Пътната агенция съобщиха, че днес и утре, от 8 до 18 часа, се извършва обрушване на скатове и на всеки два часа движението на автомобили ще бъде спирано. Шофьорите могат да използват алтернативен маршрут Кричим - Девин, ако пътуват за..

публикувано на 20.05.19 в 14:15

Седем птици в беда спасиха еколозите от РИОСВ - Пловдив

Само през изминалата седмица експерти от РИОСВ – Пловдив спасиха 7 птици, като ги изпратиха в Спасителния център за диви животни на СНЦ „Зелени Балкани“  в Стара Загора. Един бял щъркел, две горски ушати сови и четири домашни кукумявки ще бъдат лекувани там.  Птиците бяха намерени в безпомощно състояние в Пловдив и селата Костиево и Скутаре след..

публикувано на 20.05.19 в 13:37

Тол системата стартира през август, премиерът доволен от ремонта на пътя Пловдив - Асеновград

Премиерът Бойко Борисов инспектира работата по реконструкцията на Асеновградско шосе. 10 километровото трасе е покрито с последен пласт асфалт.  Изключително съм доволен от направеното тук, сега първостепенна задача е изграждането на локалните платна, осветлението  и след това изграждане на околовръстния път на Пловдив, който да стигне до..

публикувано на 20.05.19 в 12:59

Цените на имотите на Пловдив тръгват надолу?

Лек спад в цените и търсенето на недвижими имоти в Пловдив за първото тримесечие на годината. Брокери отчетоха, че има застой както в цените, така и в броя търсения на имоти. Стефан Моллов от една от големите агенции за имоти обясни, че средната цена за апартамент в Пловдив е 757 евро/кв. м, което е по-ниско в сравнение с Варна и Бургас...

публикувано на 20.05.19 в 12:21