Пловдивчани плетат безплатно шалове на иновативна машина

В Деня на потребителя – ЕVN отправи покана към пловдивчани да произведат свой уникален шал. Това стана възможно в пловдивски мол, където беше инсталирана иновативна машина за вплитане на енергията.  Тя включва фиксиран велосипед и плетачна машина. За по-малко от два часа пловдивчани изплетоха над 20 шала.

Иновативната машина, която произвежда шал само за пет минути предизвика интерес още преди официално обявения час за старт на инициативата. Сред желаещите да плетат се оказаха чужденци.

Възрастта не се оказа пречка пред желаещите да се качат на специалния велосипед, който само за пет минути произвежда чисто нов шал. Иновацията изпробваха малки деца, ученици, младежи, хора на средна и в напреднала възраст.

Желаещите да се качат на специалния велосипед и да си вземат чисто нов шал могат да го направят до 20 часа тази вечер.


Още от категорията

Съюзът ГЕРБ - СДС е добра новина за "Демократична България"

Решението на ГЕРБ и СДС да се явят заедно на евроизборите свидетелства за липсата на всякакви  принципи , коментира за Радио Пловдив Методи Андреев, който е бил депутат и от СДС, и от ГЕРБ. Всъщност ГЕРБ си прибира вересиите от СДС, а СДС не е онова СДС, за което хората гласуваха. Тази коалиция показва, че СДС харесва модела Борисов и..

публикувано на 21.03.19 в 16:58

"Визия за Пловдив" разселва роми от Столипиново в целия град

Връщане на модела от социализма за настаняване на роми в кварталите – това е едно от решенията на проблемите в Столипиново, които ще залегнат във визията на БСП за Пловдив. Това стана ясно на пресконференция на местната левица, посветена на алтернативите за управлението на града.  Социалистите предлагат още узаконяване  на някои имоти..

обновено на 21.03.19 в 16:24
Петър Чолаков

Обединена традиционна десница е невъзможна за вота на 26 май

В програма "Точно днес" още от акуалните въпроси, защото освен че има нова ЦИК, има и нов предизборен съюз - ГЕРБ и СДС.  Как ще бъде преодоляна асимилацията на дясното, ще се мотивират ли от БСП за победа на 26 май след избора на Елена Йончева за водач на листата.  Повече от разговора с политолога  доц. Петър Чолаков . Той каза, че според него с..

публикувано на 21.03.19 в 10:14

Вилата на Евлоги Георгиев в Карлово е аварийно укрепена

Приключи аварийното укрепване на вилата на най-големия български дарител Евлоги Георгиев в Карлово .  120-годишната сграда е общинска собственост, но дълги години се рушеше. Тя се намира в непосредствена близост до вълнената фабрика, дарена от Евлоги Георгиев на карловци, която след приватизацията й през 90-те години също е оставена да се..

публикувано на 21.03.19 в 08:23

Великобритания може да напусне ЕС още на 23 май

Кризите у нас и в ЕС коментира политологът Владимир Шопов. За парламента той припомни, че през последните 15 години е с най-ниско доверие. Това, което се случва през последните месеци не дава основани за промяна на нагласата на хората. Напускането на парламента е нисък праг за  обявяване на политическа криза. Това е стратегия на..

публикувано на 20.03.19 в 17:09