"Точно днес" - на ръба на сезона за ръбовете на Закона

Скандалната констататация,че над 30% от българските пенсионери ще получат по-малки пенсии, заради новата формула за изчисления, нажежи до крайност страстите, а премиерът събра спешно, заедно със социалния министър, синдикати и експерти.

Вероятността действията на НОИ да доведат  до социален взрив и необходимостта за гарантиране на повече справедливост на базата  на детайлни изчисления за работещата в полза на пенсионерите формула, необходимостта от  законодателни промени и  обществен консенсус  - теми на разговора с председателя на социалната парламентарна комисия д-р Хасан Адемов.

Ще станат ли по-отговорни родителите на децата, които не посещават забавачките повече от три дни месечно и - на отсъстващите ученици повече от  пет учебни, след като получаването на социални помощи бъде обвързано с това изискване?  За предлаганите от ГЕРБ законодателни промени  - събеседник –  Светлана Ангелова – заместник-председател на  социалната комисия в Парламента.

Проблемните въпроси, свързани с туристическата индустрия на страната ни, която формира 13% от  брутния национален продукт, са в основата  на организираната от Българската Хотелиерска и Ресторантьорска  Асоциация дискусия в Марково. За необходимите реформи, от които се нуждае икономическата среда в областта на туризма и намаляване на ДДС в ресторантьорския бранш –  Еню Енев – председател на Сдружение  на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“.

В зоната за култура  след 9.00 ч. чуйте автора на  рубриката „Великите европейци“ Пламен Асенов  с разказ за считания за създател на географията в Елинистичен Египет математик, географ и астроном Ератостен.

А преди новините на БНР в 7.00 ч. –  първите минути от утрото си споделя за слушателите на програма „Точно днес“  маестро Мичо Димитров -  концертмайстор на Пловдивската опера – гост на седмицата в рубриката „Добро утро, ден“.


Още от категорията

Енергетика, здравеопазване, памет, екология и живопис "Точно днес"

Ще постави ли край на скептицизма, както призова министърът на енергетиката Теменужка Петкова, наливът от заявки за стратегически инвеститор в АЕЦ Белене и какви подводни рифове крие евентуалният бъдещ договор за реанимиране на родната ядрена енергетика – въпросите ще зададем на  енергийния експерт и председател на Движението за енергийна ефективност..

публикувано на 21.08.19 в 16:18

"Звукът на киното" идва с музиката на "Д-р Хаус"

Ексцентричният „ Д-р Хаус “ ще гостува в "Звукът на киното" тази събота. Разбира се, ще ви предложим не среща с талантливия британски актьор Хю Лори, събрал световна слава с тази роля.  В "Звукът на киното" ще слушате саундтрака на рейтинговия телевизионен сериал за изключителния диагностик с непредсказуемо поведение и граничещи с абсурда обноски...

обновено на 21.08.19 в 15:21

Интегрален град и нетрадиционни сцени във "Вход свободен"

Нови перспективи чертаем в средата на работната седмица! Интегрален град - що е то?! Каква ще бъде неговата структура,  материализиран град , или виртуален такъв? Дали идеята е реално приложима в ежедневието ни, отговорите ще получим от Ан – Мари Форуве, един от участниците в работна среща на доброволци от 35 държави, която беше проведена в..

публикувано на 20.08.19 в 16:27

Берем от дървото на живота “Точно днес“

Ще има ли АЕЦ Белене? Този път отговорът е оптимистичен. Според експертите отричането и замразяването на строежа доказа, че без ток не можем. ТЕЦ-овете си отиват. Гледаме напред, старото се предава, новото тържествува. Загубихме време, загубихме пари, но какво ще спечелим? Коментарът е на Атанас Тасев, енергиен експерт. Политическите сили..

публикувано на 20.08.19 в 14:48

Пясъчни замъци и лична сила във „Вход свободен“

Времето е част от фундаменталната структура на Вселената, а ние сме част от нея.  Днес ще си говорим за фестивала „Les Châteaux de sable“ или „Пясъчни замъци“ в Белозем, от 24 до 30 август. Ганю Ганев- Ганди, един от организаторите на събитието, разказва.  За доверието и личната сила, очаквайте повече в рубриката „Езо Тера“. Доверието е като..

публикувано на 19.08.19 в 16:54