"Точно днес" на 21 март - светът е шарен!

Снимка: к. Ябълков цвят, Вл. Димитров-Майстора

В първия пролетен ден доказваме, че с поредната благотворителна кауза се ражда идеята за повече толерантност към децата със синдром на Даун. Мотото на инициативата, която подкрепяме е "Светът е шарен" и обувайки цветни чорапи изпращаме посланието "Аз приемам", ще разказва Надежда Тодорова, един от организаторите на благотворителния концерт, който е на 22 март в Регионалния исторически музей в Пловдив

Още от темите в Пловдив: 

Гост в студиото на Радио Пловдив ще е почетният консул на Италия в Пловдив Джезепе Де Франческо. Той представя изложбата и филма за известния италиански архитект Маскимилиано Фуксас - така в областната управа ще бъде отбелязан Международния ден на италианския дизайн. 

Пътуваме до Карлово с Иванка Петкова, за да съобщим за приключилото аварийно укрепване на вилата на най-големия български дарител Евлоги Георгиев. За дарителската кампания и за честванията на 200 годишнината от рождението на известния карловец говорим с главния архитект на Карлово и кмета. 

Людмила Сугарева ще ни покани на срещата 20 години ефир за "Срещите". Рожденият ден ще бъде тази вечер в Първо студио на Радио Пловдив, но преди това в 9.10 часа ще говорим за пътя и истините.

Галя Митева разговаря с Мичо Димитров в "Добро утро, ден!" за Холандия, и дали маестрото е успял да побългари с нещо холандците.

В 8.10 часа - още от акуалните въпроси, защото освен че има нова ЦИК, има и нов предизборен съюз - ГЕРБ-СДС. Как ще бъде преодоляна асимилацията на дясното, ще се мотивират ли от БСП за победа на 26 май след избора на Елена Йончева, коментар на политолога доц. Петър Чолаков.

Няма да подминем протеста на сестрите, обещават да е всеки ден, дори след срещата с Кирил Ананиев, здравен министър, защо - ще каже Теа Цировска от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в Пловдив.

Слушайте ни, програмата е от 6.00 до 9.30 часа на 21 март!

Още от категорията

За личните данни, ЕК и Света Марина - в "Ден след ден"

В 17-тия ден на юли "Ден след ден" ще тръгне от избора на министъра на отбраната на Германия за председател на Европейската комисия, за да премине през хакерската атака на масиви в НАП и стигне до християнския празник Света Марина.  Как са гласували българските евродепутати и анализ на евродепутата Радан Кънев за предстоящия 5 годишен мандат на..

публикувано на 17.07.19 в 14:15

"Вход свободен" ви среща с актьора Антон Тонев

Днес във "Вход свободен" актьорът Антон Тонев ще признае за любовта си към Мелпомена , радостта от занаята и защо за сценичната треска ваксина не е открита. Ще отбележим годишнина от премиерата на култовия екшън "Умирай трудно"; ще разберем кои са 16 -те най важни изобретения, направени от жени; как тиквичките могат да предотвратят развода и още, и още!..

публикувано на 17.07.19 в 09:22

Летни изненади „Точно днес“

Срещите ни в ефира са с доц. Златогор Минчев, експерт по киберсигурност и директор на Съвместния център по обучение, симулация и анализ към БАН.  Темата е за хакерската атака срещу НАП. Хакерът даже проговори, или по-скоро прописа. Ще има ли отговор на въпроса: Кой е той?  Специалисти по киберсигурност коментираха, че проблемът е..

публикувано на 16.07.19 в 16:58

Хакерски атаки, здраве и транспорт „Ден след ден“

След извънредно заседание на Съвета за сигурност към Министерски съвет  стана ясно, че  хакерската атака в НАП е засегнала 3% от общата база данни на агенцията. Кой може да стои за всичко това и какви ще са последиците за засегнатите лица, самата агенция и дори националната ни сигурност?  Въпросите задаваме на специалиста Димитър Ганчев от..

публикувано на 16.07.19 в 14:23

Еко Пловдив и лятно настроение във "Вход Свободен"

Във втория от нетипичните Горещници на фокус са събития от най-различен характер, обединени в календара на Пловдив. Предстоят ни срещи и разговори с организатори и участници в някои от инициативите в града ни, насочени към различни групи от обществеността. “Чисти вечери” е серия от образователни игри и забавления за деца и родители, посветени..

публикувано на 15.07.19 в 15:02