"Точно днес" на 21 март - светът е шарен!

Снимка: к. Ябълков цвят, Вл. Димитров-Майстора

В първия пролетен ден доказваме, че с поредната благотворителна кауза се ражда идеята за повече толерантност към децата със синдром на Даун. Мотото на инициативата, която подкрепяме е "Светът е шарен" и обувайки цветни чорапи изпращаме посланието "Аз приемам", ще разказва Надежда Тодорова, един от организаторите на благотворителния концерт, който е на 22 март в Регионалния исторически музей в Пловдив

Още от темите в Пловдив: 

Гост в студиото на Радио Пловдив ще е почетният консул на Италия в Пловдив Джезепе Де Франческо. Той представя изложбата и филма за известния италиански архитект Маскимилиано Фуксас - така в областната управа ще бъде отбелязан Международния ден на италианския дизайн. 

Пътуваме до Карлово с Иванка Петкова, за да съобщим за приключилото аварийно укрепване на вилата на най-големия български дарител Евлоги Георгиев. За дарителската кампания и за честванията на 200 годишнината от рождението на известния карловец говорим с главния архитект на Карлово и кмета. 

Людмила Сугарева ще ни покани на срещата 20 години ефир за "Срещите". Рожденият ден ще бъде тази вечер в Първо студио на Радио Пловдив, но преди това в 9.10 часа ще говорим за пътя и истините.

Галя Митева разговаря с Мичо Димитров в "Добро утро, ден!" за Холандия, и дали маестрото е успял да побългари с нещо холандците.

В 8.10 часа - още от акуалните въпроси, защото освен че има нова ЦИК, има и нов предизборен съюз - ГЕРБ-СДС. Как ще бъде преодоляна асимилацията на дясното, ще се мотивират ли от БСП за победа на 26 май след избора на Елена Йончева, коментар на политолога доц. Петър Чолаков.

Няма да подминем протеста на сестрите, обещават да е всеки ден, дори след срещата с Кирил Ананиев, здравен министър, защо - ще каже Теа Цировска от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в Пловдив.

Слушайте ни, програмата е от 6.00 до 9.30 часа на 21 март!

Още от категорията

"Ден след ден" на Велика сряда

Пореден епизод на скандала „Апартаментгейт“, който тръгна от разкритията за имотите на Цветан Цветанов и редица политици, мина през оставки и прерасна в „Терасагейт“. От вчера и вицепремиерът Красимир Каракачанов е „на мушката“ заради евтин мезонет и недекларирана тераса към жилището си, а семейството на водача на евролистата на БСП Елена Йончева е..

публикувано на 24.04.19 в 13:51

"Звукът на киното" носи "Страстите Христови"

В седмицата на Христовото страдание, човешкото съмнение и божието Възкресение "Звукът на киното" ще представи музиката от изключителния филм на Мел Гибсън "Страстите Христови"/The Passion of the Christ . Слушайте в петък от 15.00 и в събота от 8.00 часа Филмът художествено пресъздава събитията предшестващи Христовото разпятие в Юдея през 30..

обновено на 24.04.19 в 13:42

Стартерс и четирите точки на баланс във „Вход свободен“

Днес e Международният ден на младежката солидарност.  Таня Лазарова ни среща с Вера Михайлова от НАРД, която ще ни разкаже за техния най-нов проект „Стартерс“ – младежка социална зона. Велина Аргирова, дългогодишен доброволец на НАРД, разказва за част от този проект, наречен „Изяж принцесата“. Психотелесният психотерапевт Кремена Станилова..

публикувано на 23.04.19 в 22:00

Страсти и числа "Точно днес" на 24 април

Велика сряда с духовните измерения на календара дописваме с делничните теми от Пловдив и региона: Акцент към призива на Асоциацията на земеделските производители в България: Да посрещнем Великден с български продукти!  И  разговор за качеството на нашите яйца, агнешко месо, козунаци, плодове и зеленчуци с Венцислав Върбанов , председател на АЗПБ...

публикувано на 23.04.19 в 16:16

Свободният дух „Ден след ден“ от Уилсън до Бийтълс

Вторник следобед на 23 април режем ленти, говорим за история и опазване на паметници на културата. Продължаваме и темата за застрояването в Пловдив и протестите на хората. Този път мястото е  парка до Пешеходния мост на Марица. В програма „Ден след ден“ ще чуете още : За  открития  барелеф на 28-ия президент на САЩ  Удроу Уилсън, който..

публикувано на 23.04.19 в 13:39