Обединена традиционна десница е невъзможна за вота на 26 май

Самостоятелно ще се явят от Демократична България, България на гражданите, като само СДС и ГЕРБ ще са заедно

Петър Чолаков

В програма "Точно днес" още от акуалните въпроси, защото освен че има нова ЦИК, има и нов предизборен съюз - ГЕРБ и СДС. 

Как ще бъде преодоляна асимилацията на дясното, ще се мотивират ли от БСП за победа на 26 май след избора на Елена Йончева за водач на листата. Повече от разговора с политолога доц. Петър Чолаков.

Той каза, че според него с наближаването на изборите темата с имотите на част от представителите на ГЕРБ се поставя на дневен ред, защото има доста сериозни обществени настроения срещу подобен род сделки. 

Разбира се, Цветан Цветанов каза, че всичко е законно, но това ще донесе настроения към ГЕРБ, защото той е председател на щаба на партията, каза още доц. Чолаков. Той обаче смята, че този скандал няма да се задълбочи.

ГЕРБ и СДС отиват заедно на избори: Няма как да се приеме еднозначно тази новина. Дори от Демократична България заявиха, че няма да търсят съюз с ГЕРБ. Не е тайна например, че избирателите на ДСБ категорично не желаят сътрудничество с ГЕРБ, и това е разделителната линия в дясното.

БСП с водач Елена Йончева: Това е името, на което са заложили от централата и то е удачно. Йончева е разпознаваемо име, има репутация на разследващ журналист. Това, че тя е взимала пари от офшорни фирми, за финансиране на своите фирми,тази камапания се обърна срещу тези, които я направеха, и по този начин я героизираха в очите на членовете и симпатизаните на БСП. Аз имам по различно становище за Сергей Станишев по повод на това защо участва в листата. Той спечели и успя да мобилизара подкрепа в БСП, и се очерта като алтернативен център на власт в партията.

Още от категорията

Земята на тракийските жреци, светилищата и родовата памет

„8 хиляди години история и 50 години модерен град“ – под това мотото работи тази година Историческият музей в Перущица.  Градът, който е в центъра на Бесапара – земята на бесите – жреците на траките. Музеят в Перущица е първият на Балканите и един от малкото в света, който има музейна телевизия - интернет телевизия със  собствен канал в Ю Тюб,..

публикувано на 18.09.19 в 17:34

Номиниран съм от Зико, но ако сгази лука, няма да мълча

Проф. Димитър Шишкове от знаковите имена, които попадат в предложението за общински съветници в гражданската квота на ГЕРБ - Пловдив. Д-р Шишков е изветен уролог, депутат от Реформаторския блок, един от хората, които активно подкрепиха Здравко Димитров при предишното му явяване за кмет, подкрепен именно от реформаторите. Номинацията му за общински..

публикувано на 18.09.19 в 15:58

Стартира проектът "Родители в заетост"

Агенцията по заетостта стартира нов прием на заявления по проект „Родители в заетост” от 17 септември и това ще се случи до изчерпване на финансовия ресурс. Мариела Андонова, старши експерт в отдел „Услуги по заетостта, дирекция Регионална служба по заетостта-Пловдив представи проекта. Проектът е съфинансиран от Европейския  социален фонд..

публикувано на 18.09.19 в 12:14

Абсолютният закон във финансите е рискът

Данните на НСИ за първото тримесечие коментира Георги Ганев от Центъра за либерални стратегии. Според него 3.5 % БВП не звучи толкова оптимистично, защото трябва да бъде доста повече, за да достигнем по-богатите от нас в ЕС. Сравнението идва от десетгодишния период след кризата 2009-та година. Фактите сочат, че няма растеж от над 4% на година...

публикувано на 18.09.19 в 11:43

Перущица е на 8 000 години и от 50 години модерен град

"50 години град Перущица - история, традиции, култура, туризъм и инвестиции" е темата на кръгла маса, която се провежда по инициатива на Община Перущица с медийното партньорство на Българското национално радио.  Участват историци, общественици, представители на бизнеса и на общинската администрация. Поздравителен адрес към участниците бе..

публикувано на 17.09.19 в 16:32