Обединена традиционна десница е невъзможна за вота на 26 май

Самостоятелно ще се явят от Демократична България, България на гражданите, като само СДС и ГЕРБ ще са заедно

Петър Чолаков

В програма "Точно днес" още от акуалните въпроси, защото освен че има нова ЦИК, има и нов предизборен съюз - ГЕРБ и СДС. 

Как ще бъде преодоляна асимилацията на дясното, ще се мотивират ли от БСП за победа на 26 май след избора на Елена Йончева за водач на листата. Повече от разговора с политолога доц. Петър Чолаков.

Той каза, че според него с наближаването на изборите темата с имотите на част от представителите на ГЕРБ се поставя на дневен ред, защото има доста сериозни обществени настроения срещу подобен род сделки. 

Разбира се, Цветан Цветанов каза, че всичко е законно, но това ще донесе настроения към ГЕРБ, защото той е председател на щаба на партията, каза още доц. Чолаков. Той обаче смята, че този скандал няма да се задълбочи.

ГЕРБ и СДС отиват заедно на избори: Няма как да се приеме еднозначно тази новина. Дори от Демократична България заявиха, че няма да търсят съюз с ГЕРБ. Не е тайна например, че избирателите на ДСБ категорично не желаят сътрудничество с ГЕРБ, и това е разделителната линия в дясното.

БСП с водач Елена Йончева: Това е името, на което са заложили от централата и то е удачно. Йончева е разпознаваемо име, има репутация на разследващ журналист. Това, че тя е взимала пари от офшорни фирми, за финансиране на своите фирми,тази камапания се обърна срещу тези, които я направеха, и по този начин я героизираха в очите на членовете и симпатизаните на БСП. Аз имам по различно становище за Сергей Станишев по повод на това защо участва в листата. Той спечели и успя да мобилизара подкрепа в БСП, и се очерта като алтернативен център на власт в партията.

Още от категорията

Фестивал на плъстите в село Труд

Пловдивското село Труд е домакин на Фестивал на плъстите. Проявата се провежда за втора поредна година и има за цел  да популяризира плъстенето като изкуство и занаят.  Плъсти се наричат изделията, които се правят от непредена вълна.  Тази година във фестивала участват майстори плъстари от София, Пловдив, Димитровград и Хисаря, а специален гост е..

публикувано на 20.07.19 в 11:12
Светозар Гледачев

Пари за изтребителите ще бъдат взети от бюджетния излишък

2 милиарда лева допълнителни разходи за плащането на изтребителите Ф-16 не са кой знае какво на фона на държавния бюджет на България и на брутния вътрешен продукт ,  каза финансовият анализатор Светозар Гледачев за решението на парламента да одобри сделката. Средства ще бъдат взети от бюджетния излишък, който се формира вече почти всяка година...

публикувано на 19.07.19 в 16:02

Днес е един хубав ден за българските ВВС!

Това е един дългоочакван процес. От 15 години чакаме във ВВС появата на нов самолет и най-сетне е на път този модернизационен проект да се реализира. Това е един хубав ден за българските ВВС и за българската армия и като  цяло един ден, в който правим решителна крачка по подобряване сигурността, отбраната и  суверенитета на нашата страна...

публикувано на 19.07.19 в 15:58

Трудният път от наркотиците до свободата и грижата за другите

Младо семейство от Украйна  избра България  за да помага на хора, попаднали в капана на зависимостите. Дмитрий и Катя Карпови от две години вече живеят в Пловдив, където създават  Център в помощ на зависими „ Пътят към свободата“ и помагат на хора, които искат да се откажат от наркотици, алкохол или други зависимости.  Освен със зависимите и..

публикувано на 19.07.19 в 15:22

Който е искал, вече си е свалил данните от НАП и ще ги ползва

Информацията, която е изтекла, е огромна - това са няколко гигабайта с данни за около 5 – 6 милиона граждани, някои вече починали, може да има и повтарящи се записи, това все още не се знае, но така или иначе има няколко милиона записа вътре, коментира по повод хакерската атака в НАП адв. Димитър Калдамуков. По думите му това показва, че един..

публикувано на 19.07.19 в 10:58