Обединена традиционна десница е невъзможна за вота на 26 май

Самостоятелно ще се явят от Демократична България, България на гражданите, като само СДС и ГЕРБ ще са заедно

Петър Чолаков

В програма "Точно днес" още от акуалните въпроси, защото освен че има нова ЦИК, има и нов предизборен съюз - ГЕРБ и СДС. 

Как ще бъде преодоляна асимилацията на дясното, ще се мотивират ли от БСП за победа на 26 май след избора на Елена Йончева за водач на листата. Повече от разговора с политолога доц. Петър Чолаков.

Той каза, че според него с наближаването на изборите темата с имотите на част от представителите на ГЕРБ се поставя на дневен ред, защото има доста сериозни обществени настроения срещу подобен род сделки. 

Разбира се, Цветан Цветанов каза, че всичко е законно, но това ще донесе настроения към ГЕРБ, защото той е председател на щаба на партията, каза още доц. Чолаков. Той обаче смята, че този скандал няма да се задълбочи.

ГЕРБ и СДС отиват заедно на избори: Няма как да се приеме еднозначно тази новина. Дори от Демократична България заявиха, че няма да търсят съюз с ГЕРБ. Не е тайна например, че избирателите на ДСБ категорично не желаят сътрудничество с ГЕРБ, и това е разделителната линия в дясното.

БСП с водач Елена Йончева: Това е името, на което са заложили от централата и то е удачно. Йончева е разпознаваемо име, има репутация на разследващ журналист. Това, че тя е взимала пари от офшорни фирми, за финансиране на своите фирми,тази камапания се обърна срещу тези, които я направеха, и по този начин я героизираха в очите на членовете и симпатизаните на БСП. Аз имам по различно становище за Сергей Станишев по повод на това защо участва в листата. Той спечели и успя да мобилизара подкрепа в БСП, и се очерта като алтернативен център на власт в партията.

Още от категорията
Серафимовата къща в Свежен

Свежен ревностно пази родовата си памет

Вече сме готови да започнем реставрацията на родната къща на полковник Владимир Серафимов в село Свежен.  Това обяви пред Радио Пловдив кметът на средногорското село Христо Енков  след като днес официално беше даден старт на поредица от реставрационни дейности. Те са финансирани с целева субсидия от 820 000 лева, отпусната от..

публикувано на 23.04.19 в 16:32

Оценка "среден" на държавата за грижата ѝ към децата

За 2019 г. средния успех на държавата в грижата за децата в бележника на „Национална мрежа за децата“ е „среден“ 3,31, заяви Ганчо Илиев от сдружение „Свят без граници“. По думите му, това е най-високият отбелязан успех от всичките 8 години, откакто сдружението поставя оценките.   През 2012 г. при стартиране на инициативата успехът е..

публикувано на 23.04.19 в 10:24

БСП не може да разчупи статуквото

Големи изненади на предстоящите избори за Европейски парламент у нас едва ли ще има. Основните партии на този етап са фокусирани върху собствените си проблеми. В подготвителната фаза на кампанията на практика няма  европейски теми. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Иво Инджов, политолог и университетски преподавател. Европейските избори..

публикувано на 23.04.19 в 09:57

Александър Йорданов представя "Патриотични уроци"

Пловдивска премиера на новата книга на  доц. д-р Александър Йорданов „Патриотични уроци“ ще се състои  в Регионалния  исторически музей на площад „Съединение“. В дискусията по време на представянето й заедно с автора й ще участват политологът Момчил Дойчев, журналистът Стайко Стоянов и актрисата Валерия Кардашевска.  Сред пропуснатите от..

публикувано на 23.04.19 в 06:49

Искаме ли наши плодове и зеленчуци или ще внасяме?

Целенасочена ли е липсата на стратегии и политики в селското стопанство, както твърдят протестиращи от 13 браншови организации? Доказателство ли е намаляването с 300 % на площите с плодове и зеленчуци у нас само за последните три години?  Кой допуска по магазините да няма български плодове и зеленчуци? Трябва ли да се „хоспитализира“ българското..

обновено на 22.04.19 в 16:43