Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обединена традиционна десница е невъзможна за вота на 26 май

Самостоятелно ще се явят от Демократична България, България на гражданите, като само СДС и ГЕРБ ще са заедно

Петър Чолаков

В програма "Точно днес" още от акуалните въпроси, защото освен че има нова ЦИК, има и нов предизборен съюз - ГЕРБ и СДС. 

Как ще бъде преодоляна асимилацията на дясното, ще се мотивират ли от БСП за победа на 26 май след избора на Елена Йончева за водач на листата. Повече от разговора с политолога доц. Петър Чолаков.

Той каза, че според него с наближаването на изборите темата с имотите на част от представителите на ГЕРБ се поставя на дневен ред, защото има доста сериозни обществени настроения срещу подобен род сделки. 

Разбира се, Цветан Цветанов каза, че всичко е законно, но това ще донесе настроения към ГЕРБ, защото той е председател на щаба на партията, каза още доц. Чолаков. Той обаче смята, че този скандал няма да се задълбочи.

ГЕРБ и СДС отиват заедно на избори: Няма как да се приеме еднозначно тази новина. Дори от Демократична България заявиха, че няма да търсят съюз с ГЕРБ. Не е тайна например, че избирателите на ДСБ категорично не желаят сътрудничество с ГЕРБ, и това е разделителната линия в дясното.

БСП с водач Елена Йончева: Това е името, на което са заложили от централата и то е удачно. Йончева е разпознаваемо име, има репутация на разследващ журналист. Това, че тя е взимала пари от офшорни фирми, за финансиране на своите фирми,тази камапания се обърна срещу тези, които я направеха, и по този начин я героизираха в очите на членовете и симпатизаните на БСП. Аз имам по различно становище за Сергей Станишев по повод на това защо участва в листата. Той спечели и успя да мобилизара подкрепа в БСП, и се очерта като алтернативен център на власт в партията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Учени от България и Германия разчетоха генома на Орфеево цвете

Учени от българския Център за върхови постижения в растителната системна биология и биотехнология - ЦРСББ, съвместно с изследователи от Потсдамски университет и Института по молекулярна физиология на растенията “Макс Планк” в Германия, успешно секвенираха генома на Haberlea rhodopensis - ендемичен за България вид “възкръсващо растение”,..

публикувано на 17.04.24 в 16:54

Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова президента Румен Радев да смени служебния премиер Димитър Главчев, ако не - БСП, "Възраждане" и ИТН ще внесат вот на недоверие към правителството на Главчев.  Възможно ли е да се иска вот на недоверие към служебно правителство, коментира преподавателят по конституционно право в СУ "Св. Климент Охридски"..

публикувано на 17.04.24 в 13:41

Акция срещу неправилното паркиране в Пазарджик

Да бъде постигнато ефективно намаляване на скоростта, за да се ограничи рискът от възникване на пътни инциденти и да бъдат спасени човешки животи. Така кметът на Пазарджик Петър Куленски определи целите на акцията срещу неправилното паркиране , която се провежда в града.  Масираните проверки обхващат не само централната градска част , но и..

обновено на 17.04.24 в 11:57

Дефицитът на технически и инженерни кадри в Пловдив расте

Индустрията има огромен глад за технически кадри, от тези които завършат професионалните гимназии до инженерните специалности на техническите вуз-е. Това стана ясно на форум „Стажове“ , който се откри в Технически университет-София, филиал Пловдив. Младите хора продължават да имат най-голям интерес към „Компютърни системи и технологии“,..

публикувано на 17.04.24 в 11:45

Ходът с Даниел Митов може да изиграе лоша шега на ГЕРБ

Ходът на Димитър Главчев, Даниле Митов да смени Стефан Димитров на поста служебен външен министър, може  да изиграе лоша шега на ГЕРБ и на Бойко Борисов. Това коментира политологът проф. Александър Маринов. Каза още, че ако се стигне до смяната вероятно това ще доведе до влизане в спирала от аргументи, които да отрекат легитимността на..

публикувано на 17.04.24 в 11:26