Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панаир на кариерата събира фирми и студенти

| обновено на 22.03.19 в 11:19

Водещи фирми от IT сферата, телекомуникациите, производството, маркетинга и PR-а, логистиката и управлението на персонала ще се включат в Панаира на кариерата на 22 март. В палата 7 на Международния панаир посетителите ще имат шанс директно да кандидатстват за различни стажантски програми или да подадет своето CV в компанията мечта, както и да се срещнат очи в очи с работодатели. Участие във форума са заявили 50 фирми.

На конференцията в рамките на форума HR мениджъри от водещи компании и признати  експерти ще обсъдят най-важните въпроси в управлението на човешките ресурси, като ще представят най-интересните казуси от практиката.

Програмата включва разнообразни формати на презентации и дискусии: стратегически сесии, практически семинари, разбор на бизнес казуси, кръгли маси, презентации на полезни HR инструменти. За студенти участието е безплатно срещу представена студентска книжка на място.

Един от лекторите на форума е Георги Терзиев, управител на фирма „Управление на човешките ресурси“. Той сподели своя опит и възможности за работа с ученици, студенти и работодатели.

Ние имаме разработена програма, кояуто се казва „Успешни утре“. Провеждаме серия от срещи,лекции и семинари със студенти и ученици. Те си мисля, че ученето и висшето образование все някъде ще свърши работа.  Аз им обяснявам, че всичко, което правят в своето обучение трябва да бъде използвано с цел постигане на живота, който искат да живеят.

Другата ситуация е с работодатели, които търсят работници, но такива на пазара на труда липсват. Какъв е отговорът на специалиста?

Първият въпрос е: Как ги търсиш, какви очаквания имаш към тях? Не питам, какво даваш, защото заплатата е функция на добавената стойност към работодателя. Ако работникът прави едно нещо, нека го прави много добре, тогава работодателят ще даде по-висока заплата. Ако се отива на работа само за присъствие, то никой не плаща само за присъствие. Практикатка показва, че работодателят ще даде стимол, който е възможен, когото вижда желанието и позитивното отношение, а то е в основата на всяко развитие. Ако работодателят не успее да оцени труда на своя служител, то следващият работодател със сигурност ще му даде по-висока заплата. 

Интервюто на Паолина Комсалова с Тодор Терзиев е в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Жорж Трак е новият председател на Пловдивския граждански клуб

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е избран за председател на Пловдивския Граждански клуб. Той поема поста от Рашко Радомиров, който ще продължи да подпомага дейността на сдружението като член на Управителния съвет на организацията.  „Благодаря за гласуваното доверие и вярвам, че заедно ще продължим да надграждаме и обогатяваме дейността на клуба,..

публикувано на 25.04.24 в 14:02

Две паралелки са под карантина заради нови случаи на коклюш в Пловдив

Още четири деца в Пловдив са заразени с коклюш и така случаите от последните дни стават общо осем, съобщават от РЗИ-Пловдив. Инфекцията е потвърдена при три момчета и едно момиче . Най – тежко е състоянието на момиченце на година и четири месеца , което е настанено с пневмония в УМБАЛ „Пловдив“ (бившата Окръжна болница). Детето е родено в..

публикувано на 25.04.24 в 13:45

Част от ул. "Христо Г. Данов" става пешеходна, реши ОбС - Пловдив

Пловдивските общински съветници приеха улица "Христо Г. Данов", в частта й между ул."Бетовен" и бул."Руски", да стане пешеходна зона. За гласуваха 31 съветници, против - 9, въздържали се - 10.  По време на дебата от ПП-ДБ посочиха, че такава промяна не е работа на Общинския съвет, а на администрацията. Те декларираха също, че принципно подкрепят..

публикувано на 25.04.24 в 11:33

ВМЗ - Сопот с рекордни печалби за 2023 г.

"Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ) в Сопот отчитат рекордните 828 млн. лв. нетни приходи от продажби за 2023 г., което е двойно повече спрямо предходната година. Това показват данните на дружеството, цитирани от БГНЕС.  От компанията отчитат нараснало търсене на специална продукция на пазара. Затова се предвижда повишаване на капацитета с нови..

публикувано на 25.04.24 в 10:50

Ученици "гледат процес" в Административния съд в Смолян

В рамките на информационната кампания „Ден на отворените врати“ Административният съд в Смолян днес ще отвори врати от 15:00 ч. за граждани, медии и институции. Целта на инициативата е популяризиране дейността на съда, повишаване правната култура на гражданите и във връзка с Образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско..

публикувано на 25.04.24 в 10:44