Панаир на кариерата събира фирми и студенти

| обновено на 22.03.19 в 11:19

Водещи фирми от IT сферата, телекомуникациите, производството, маркетинга и PR-а, логистиката и управлението на персонала ще се включат в Панаира на кариерата на 22 март. В палата 7 на Международния панаир посетителите ще имат шанс директно да кандидатстват за различни стажантски програми или да подадет своето CV в компанията мечта, както и да се срещнат очи в очи с работодатели. Участие във форума са заявили 50 фирми.

На конференцията в рамките на форума HR мениджъри от водещи компании и признати  експерти ще обсъдят най-важните въпроси в управлението на човешките ресурси, като ще представят най-интересните казуси от практиката.

Програмата включва разнообразни формати на презентации и дискусии: стратегически сесии, практически семинари, разбор на бизнес казуси, кръгли маси, презентации на полезни HR инструменти. За студенти участието е безплатно срещу представена студентска книжка на място.

Един от лекторите на форума е Георги Терзиев, управител на фирма „Управление на човешките ресурси“. Той сподели своя опит и възможности за работа с ученици, студенти и работодатели.

Ние имаме разработена програма, кояуто се казва „Успешни утре“. Провеждаме серия от срещи,лекции и семинари със студенти и ученици. Те си мисля, че ученето и висшето образование все някъде ще свърши работа.  Аз им обяснявам, че всичко, което правят в своето обучение трябва да бъде използвано с цел постигане на живота, който искат да живеят.

Другата ситуация е с работодатели, които търсят работници, но такива на пазара на труда липсват. Какъв е отговорът на специалиста?

Първият въпрос е: Как ги търсиш, какви очаквания имаш към тях? Не питам, какво даваш, защото заплатата е функция на добавената стойност към работодателя. Ако работникът прави едно нещо, нека го прави много добре, тогава работодателят ще даде по-висока заплата. Ако се отива на работа само за присъствие, то никой не плаща само за присъствие. Практикатка показва, че работодателят ще даде стимол, който е възможен, когото вижда желанието и позитивното отношение, а то е в основата на всяко развитие. Ако работодателят не успее да оцени труда на своя служител, то следващият работодател със сигурност ще му даде по-висока заплата. 

Интервюто на Паолина Комсалова с Тодор Терзиев е в звуковия файл.

Галерия

Още от категорията

Съдът в Пазарджик отстрани прокурора по делото срещу Ахмед Муса

Пазарджишкият окръжен съд уважи иска на обвинените за разпространяване на радикален ислям за отвод на прокурора по делото Нели Попова.  Поводът е нейно изказване пред информационен сайт през март миналата година, където заявява, че ако мюсюлманите у нас достигнат 30 процента, това ще е предизвикателство за националната ни сигурност.  Според съдия..

обновено на 20.06.19 в 10:43

Спектакълът на Пеещите фонтани - три дни в седмицата след залеза

От днес са възстановява музикалната програма на Пеещите фонтани.  Тя започва в 21.30 часа, като от управата обясняват, че късното начало е заради по- голямата продължителност на светлата част на денонощието.  Музикалният спектакъл и това лято ще е в три дни от седмицата - четвъртък, петък и събота.

публикувано на 20.06.19 в 10:26

Държавният резерв изпраща в "сухата" Стрелча вода и консерви

В най-оптимистичния вариант жителите на Стрелча ще имат питейна вода в началото на юли, ако времето позволи. Прогнозата е на управителя на местното ВиК Филип Фингаров, който обясни, че все още работят по възстановяването на довеждащия колектор. За санитарни нужди стрелчани имат вода още от 13 юни – 3 дни след обявяването на бедственото положение,..

обновено на 20.06.19 в 09:45

Играе ли Бог зарове?

Международна конференция „Физика и теология – вчера и днес“ се открива в ПУ „Паисий Хилендарски“.  Тя ще продължи до събота и в нея ще участват физици, теолози, философи и хуманитаристи от България, Швейцария, Германия, Англия, САЩ и Канада.  Учените ще обсъждат въпроси като миналото и настоящето на човешкото разбиране за Бога, срещите и..

обновено на 20.06.19 в 09:37

Кой иска да бъде войник?

Смолян ще бъде 16-ият град - домакин на събитие от информационната кампания "Бъди войник".  От 16.00 на площад "България" в града ще бъдат обособени щандове с информационни материали за военната професия и за служба в доброволния резерв.  С информационни материали ще бъдат представени Сухопътните войски, Военноморските, Военновъздушните сили и Силите за..

публикувано на 20.06.19 в 06:51