Панаир на кариерата събира фирми и студенти

| обновено на 22.03.19 в 11:19

Водещи фирми от IT сферата, телекомуникациите, производството, маркетинга и PR-а, логистиката и управлението на персонала ще се включат в Панаира на кариерата на 22 март. В палата 7 на Международния панаир посетителите ще имат шанс директно да кандидатстват за различни стажантски програми или да подадет своето CV в компанията мечта, както и да се срещнат очи в очи с работодатели. Участие във форума са заявили 50 фирми.

На конференцията в рамките на форума HR мениджъри от водещи компании и признати  експерти ще обсъдят най-важните въпроси в управлението на човешките ресурси, като ще представят най-интересните казуси от практиката.

Програмата включва разнообразни формати на презентации и дискусии: стратегически сесии, практически семинари, разбор на бизнес казуси, кръгли маси, презентации на полезни HR инструменти. За студенти участието е безплатно срещу представена студентска книжка на място.

Един от лекторите на форума е Георги Терзиев, управител на фирма „Управление на човешките ресурси“. Той сподели своя опит и възможности за работа с ученици, студенти и работодатели.

Ние имаме разработена програма, кояуто се казва „Успешни утре“. Провеждаме серия от срещи,лекции и семинари със студенти и ученици. Те си мисля, че ученето и висшето образование все някъде ще свърши работа.  Аз им обяснявам, че всичко, което правят в своето обучение трябва да бъде използвано с цел постигане на живота, който искат да живеят.

Другата ситуация е с работодатели, които търсят работници, но такива на пазара на труда липсват. Какъв е отговорът на специалиста?

Първият въпрос е: Как ги търсиш, какви очаквания имаш към тях? Не питам, какво даваш, защото заплатата е функция на добавената стойност към работодателя. Ако работникът прави едно нещо, нека го прави много добре, тогава работодателят ще даде по-висока заплата. Ако се отива на работа само за присъствие, то никой не плаща само за присъствие. Практикатка показва, че работодателят ще даде стимол, който е възможен, когото вижда желанието и позитивното отношение, а то е в основата на всяко развитие. Ако работодателят не успее да оцени труда на своя служител, то следващият работодател със сигурност ще му даде по-висока заплата. 

Интервюто на Паолина Комсалова с Тодор Терзиев е в звуковия файл.

Галерия

Още от категорията

17 годишен пострада след ямакаши в Пловдив

Центърът на Пловдив, около 21 часа. Тийнейджъри качват адреналина си изпробвайки умения в ямакаши – заимствана от киното практика за придвижване в градска среда, с екстремно прескачане на препятствията. Играчката става плачка след като един от тях пропада и се заклещва в цепнатината между стените на стара посторойка и сградата на Драматичния..

публикувано на 18.04.19 в 18:08

До месец съдът казва законно ли е съборена къщата на биячите от Войводиново

Пловдивският административен съд обяви за решаване две от делата, заведени срещу събарянето на незаконни постройки в село Войводиново.  Анка Пакетова - леля на двамата младежи, които пребиха военнослужещия Валентин Димов на 6 януари, както и съселянката й Петрана Минчева се жалваха срещу бутането на къщите им.  Очаква се в законосъобразния..

публикувано на 18.04.19 в 16:05

Многодетна майка отказа да се грижи за болното си момиче

Многодетна майка отказа да се грижи за своето седемгодишното момиче, докато детето е в болница.   Първоначално майката е заявила, че изоставя детето заради влошеното здравословно състояние -  сърдечна недостатъчност и неврологични проблеми. След разговори със специалисти, тя вече обмисля дали да се откаже от това решение. Майката..

обновено на 18.04.19 в 16:06

Двама бивши затворници са убийците на рецидивиста от Смолян

Двама 24-годишни мъже, Венелин от Смолян и Марин от Пловдив, са задържани за убийството на 41-годишния Георги Гривнев в Смолян.  От прокуратурата съобщиха, че Венелин е убиецът, а Марин е негов съучастник. Мотивите на убийците са користни и лични, уточняват резследващите. И убитият и неговите убийци са осъждани за кражби и грабежи...

публикувано на 18.04.19 в 15:23

"Здравей, Здраве" за десети път в Пловдив

Десетото юбилейно издание, на популярния фестивал на здравословния живот “Здравей, Здраве”, тази година излъчва и на живо. Организаторите, отчитат големия интерес на своите посетители и последователи, и предвиждат ключови лекции в съботния ден, да се излъчват на Ютуб канала на фестивала Zdravei Zdrave и на страницата във Фейсбук. На живо, ще се..

обновено на 18.04.19 в 15:13