Ден на отворените врати за бъдещите прависти

Ден на отворените врати провежда Юридическият факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Началото е от 14 часа в Шеста аудитория на Ректората. 

Ще запознаем присъстващите с историята, функциите и дейностите на факултета, с работата на студентските кръжоци и клубове и условията за провеждане на учебен процес. Специално внимание ще обърнем на изискванията и условията за прием в специалността „Право“, като държавно регулирана професия, каза зам.-деканът  доц. Христо Паунов

В събитието ще участват представители на изпитните комисии, които ще запознаят присъстващите със спецификите на изпитите по история и български език  и  най-често допусканите грешки от страна на кандидат-студентите.


Още от категорията

Повдигнаха обвинение на младеж от Пловдив за хакерската атака в НАП

Обвиниха 20-годишния Кристиян Бойков от Пловдив за атаката срещу НАП. От прокуратурата уточниха, че той остава в ареста за 72 часа и е с обвинение за неправомерно копирал компютърни данни от сървър на приходната агенция, като не е ясно от кой момент той е започнал действията си Информационната система е част от критичната инфраструктура, а за подобни..

обновено на 17.07.19 в 14:42

Чумата по свинете може да стигне до Пазарджик, Смолян "бие" тревога

Да бъде извършена инвентаризация на животните, отглеждания в „задния двор“ на личните стопанства  в малките населени в област Пазарджик реши на извънредно заседание  Епизоотичната комисия във връзка с мерките за предотвратяване на заразата от африканска чума по свинете.  За това са информирани  кметовете по места, които трябва да..

обновено на 17.07.19 в 14:41

Автобусите пак тръгнаха по най-новата линия на Асеновград

Възобновено е движението на автобуси по най-новата линия №6 в Асеновград, а общината започна мониторинг на пътникопотока по трасето. Целта на замерването е да се установи каква е натовареността на градската линия, за да бъде оптимално полезна за гражданите, без да е икономически неефективна, коментира кметът Емил Караиванов. Линия №6 получи..

публикувано на 17.07.19 в 14:41

Производителите на контрабандни цигари в Труд остават в ареста

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста 11-те задържани за нелегалното производство на цигари край Пловдив.  Тримата българи, седем украинци и молдовец бяха задържани на 4 юли при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП, ДАНС и Агенция „Митници“.  По определението на службите това е най- голямата разкрита нелегална цигарена..

публикувано на 17.07.19 в 13:54

Съдът отхвърли 15 жалби за бутане на незаконни постройки във Войводиново

15 решения са постановени от Административния съд в Пловдив по общо образуваните 17 дела по жалби на обитатели на незаконни постройки в село Войводиново. Едно от делата е прекратено заради липсата на правен интерес по отношение на заявеното оспорване, а определението е потвърдено от Върховния административен съд. Друго административно дело е..

обновено на 17.07.19 в 12:51