Ден на отворените врати за бъдещите прависти

Ден на отворените врати провежда Юридическият факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Началото е от 14 часа в Шеста аудитория на Ректората. 

Ще запознаем присъстващите с историята, функциите и дейностите на факултета, с работата на студентските кръжоци и клубове и условията за провеждане на учебен процес. Специално внимание ще обърнем на изискванията и условията за прием в специалността „Право“, като държавно регулирана професия, каза зам.-деканът  доц. Христо Паунов

В събитието ще участват представители на изпитните комисии, които ще запознаят присъстващите със спецификите на изпитите по история и български език  и  най-често допусканите грешки от страна на кандидат-студентите.


Още от категорията

Пловдивски общини получиха 2 000 000 лева от МС за справяне с последици от бедствия

Над 33 милиона лева отпусна правителството за общините за справяне с последиците от бедствия.  От тях  над  2 милиона лева ще отидат за няколко  общини в област Пловдив. Пари за аварийно почистване на река Кюп дере и изграждане на  стоманобетонно корито на реката край село Певците получава община  Карлово. Средствата са в размер на 346 602..

публикувано на 24.04.19 в 15:04

„Sounds of The Ages” пред провал?

Няма желаещи да организират тазгодишното издание на фестивала „Sounds of The Ages” /“Музика от вековете“/.  Рок фестът е включен в календара на Пловдив – ЕСК за месец септември на Античния театър. Заради промени в закона, които не позволяват общината да финансира пряко културни оператори, за първи път тази година бе обявена обществена..

публикувано на 24.04.19 в 14:33

Първа стъпка в проекта "Въча"

АШ ИНДЪСТРИЙЗ ООД е класирана на първо място за изготвяне на прединвестиционно проучване за изграждане на водоснабдителна система на Пловдив и съседните му населени места от каскадата Доспат – Въча.  Дружеството е регистрирано в Израел като е посочило и пловдивски адрес за контакт. В обявената от областната управа обществена поръчка участваха..

публикувано на 24.04.19 в 14:25

Автобусите в Пловдив с празнично разписание през почивните дни

През предстоящите четири почивни дни за Възкресение Христово – от 26 до 29 април, както и на 1 май, автобусите от масовия транспорт ще работят с празнично разписание. . От  ОП „Организация и контрол на транспорта“  напомнят, че гражданите могат да получават актуална информация за движението на автобусите чрез мобилното приложение на Община..

публикувано на 24.04.19 в 13:32

Росен Чаталбашев е новият "Почетен граждадин на Асеновград"

Собственикът на асеновградския Винзавод Росен Чаталбашев е новият "Почетен граждадин на Асеновград". Той бе избран с мнозинство от общинските съветници след таен вот в началото на днешната сесия на местния парламент. Номинацията за удостояване на Чаталбашев със званието бе издигната от група граждани, освен че бизнесменът осигурява работа и поминък..

публикувано на 24.04.19 в 13:26