Ускоряват строежа на пътя Пловдив - Асеновград

| обновено на 25.03.19 в 14:48

Строителните дейности на пътя Пловдив-Асеновград ще се възобновят спешно от месец април. 

Този проект трябва да приключи до три-четири месеца. В противен случай има риск да се изгубят средства, това заяви областният управител Здравко Димитров. Този проект се реализира с европейски средства.

Получава се едно неудобство, че ако не се завърши в срок централния проект, губим 11 милиона лева. Ще започне асфалтирането и ще се постави последния слой, обясни Димитров.

Строителните дейности бяха стопирани, тъй като се очакваше да се приключи отчуждаването на имотите за локалите и тяхното проектиране.

Предстои отчуждаването на имотите. Ако има разбиране от собствениците, предполагам, че до три-четири месеца ще започне и изграждането на локалите. Ще го направим проекта, поел съм ангажимент – ще бъде един проект, който по европейски ще задоволи нуждите на българите, категоричен беше Здравко Димитров.


Още от категорията

17 годишен пострада след ямакаши в Пловдив

Центърът на Пловдив, около 21 часа. Тийнейджъри качват адреналина си изпробвайки умения в ямакаши – заимствана от киното практика за придвижване в градска среда, с екстремно прескачане на препятствията. Играчката става плачка след като един от тях пропада и се заклещва в цепнатината между стените на стара посторойка и сградата на Драматичния..

публикувано на 18.04.19 в 18:08

До месец съдът казва законно ли е съборена къщата на биячите от Войводиново

Пловдивският административен съд обяви за решаване две от делата, заведени срещу събарянето на незаконни постройки в село Войводиново.  Анка Пакетова - леля на двамата младежи, които пребиха военнослужещия Валентин Димов на 6 януари, както и съселянката й Петрана Минчева се жалваха срещу бутането на къщите им.  Очаква се в законосъобразния..

публикувано на 18.04.19 в 16:05

Многодетна майка отказа да се грижи за болното си момиче

Многодетна майка отказа да се грижи за своето седемгодишното момиче, докато детето е в болница.   Първоначално майката е заявила, че изоставя детето заради влошеното здравословно състояние -  сърдечна недостатъчност и неврологични проблеми. След разговори със специалисти, тя вече обмисля дали да се откаже от това решение. Майката..

обновено на 18.04.19 в 16:06

Двама бивши затворници са убийците на рецидивиста от Смолян

Двама 24-годишни мъже, Венелин от Смолян и Марин от Пловдив, са задържани за убийството на 41-годишния Георги Гривнев в Смолян.  От прокуратурата съобщиха, че Венелин е убиецът, а Марин е негов съучастник. Мотивите на убийците са користни и лични, уточняват резследващите. И убитият и неговите убийци са осъждани за кражби и грабежи...

публикувано на 18.04.19 в 15:23

"Здравей, Здраве" за десети път в Пловдив

Десетото юбилейно издание, на популярния фестивал на здравословния живот “Здравей, Здраве”, тази година излъчва и на живо. Организаторите, отчитат големия интерес на своите посетители и последователи, и предвиждат ключови лекции в съботния ден, да се излъчват на Ютуб канала на фестивала Zdravei Zdrave и на страницата във Фейсбук. На живо, ще се..

обновено на 18.04.19 в 15:13