Ускоряват строежа на пътя Пловдив - Асеновград

| обновено на 25.03.19 в 14:48

Строителните дейности на пътя Пловдив-Асеновград ще се възобновят спешно от месец април. 

Този проект трябва да приключи до три-четири месеца. В противен случай има риск да се изгубят средства, това заяви областният управител Здравко Димитров. Този проект се реализира с европейски средства.

Получава се едно неудобство, че ако не се завърши в срок централния проект, губим 11 милиона лева. Ще започне асфалтирането и ще се постави последния слой, обясни Димитров.

Строителните дейности бяха стопирани, тъй като се очакваше да се приключи отчуждаването на имотите за локалите и тяхното проектиране.

Предстои отчуждаването на имотите. Ако има разбиране от собствениците, предполагам, че до три-четири месеца ще започне и изграждането на локалите. Ще го направим проекта, поел съм ангажимент – ще бъде един проект, който по европейски ще задоволи нуждите на българите, категоричен беше Здравко Димитров.


Още от категорията

Съдът в Пазарджик отстрани прокурора по делото срещу Ахмед Муса

Пазарджишкият окръжен съд уважи иска на обвинените за разпространяване на радикален ислям за отвод на прокурора по делото Нели Попова.  Поводът е нейно изказване пред информационен сайт през март миналата година, където заявява, че ако мюсюлманите у нас достигнат 30 процента, това ще е предизвикателство за националната ни сигурност.  Според съдия..

обновено на 20.06.19 в 10:43

Спектакълът на Пеещите фонтани - три дни в седмицата след залеза

От днес са възстановява музикалната програма на Пеещите фонтани.  Тя започва в 21.30 часа, като от управата обясняват, че късното начало е заради по- голямата продължителност на светлата част на денонощието.  Музикалният спектакъл и това лято ще е в три дни от седмицата - четвъртък, петък и събота.

публикувано на 20.06.19 в 10:26

Държавният резерв изпраща в "сухата" Стрелча вода и консерви

В най-оптимистичния вариант жителите на Стрелча ще имат питейна вода в началото на юли, ако времето позволи. Прогнозата е на управителя на местното ВиК Филип Фингаров, който обясни, че все още работят по възстановяването на довеждащия колектор. За санитарни нужди стрелчани имат вода още от 13 юни – 3 дни след обявяването на бедственото положение,..

обновено на 20.06.19 в 09:45

Играе ли Бог зарове?

Международна конференция „Физика и теология – вчера и днес“ се открива в ПУ „Паисий Хилендарски“.  Тя ще продължи до събота и в нея ще участват физици, теолози, философи и хуманитаристи от България, Швейцария, Германия, Англия, САЩ и Канада.  Учените ще обсъждат въпроси като миналото и настоящето на човешкото разбиране за Бога, срещите и..

обновено на 20.06.19 в 09:37

Кой иска да бъде войник?

Смолян ще бъде 16-ият град - домакин на събитие от информационната кампания "Бъди войник".  От 16.00 на площад "България" в града ще бъдат обособени щандове с информационни материали за военната професия и за служба в доброволния резерв.  С информационни материали ще бъдат представени Сухопътните войски, Военноморските, Военновъздушните сили и Силите за..

публикувано на 20.06.19 в 06:51