В "Източен" глобиха родители, чиито деца не ходят на училище

Повече от 100 акта за административно нарушение и 13 наказателни постановления са наложени на родители от район "Източен", чиито деца не посещават редовно училище. 

Главният експерт „Образование“ в районната администрация Стефка Симеонова не уточни какъв е размерът на санкцията, но коментира, че за родители, за които други похвати  не работят, се налага да се прибягва към глоби.

Кметът на „Източен“ Николай Чунчуков връчи на директорите на детските градини  в района устройствата за самостоятелни профили в системата „Посещаемо и безопасно училище“. С платформата  се оптимизира работата по обхвата на децата в изпълнение на държавната политика. 

Със специалното разрешение на министъра на образованието Красимир Вълчев  е дадена възможност  чрез  пилотен  проект  детските градини  в район „Източен“ да се включат в Информационната система за реализиране на Механизма за съвместна работа на институциите  по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.


Още от категорията

И паркът до Пешеходния мост е застрашен от застрояване

За запазване на градинката до Пешеходния мост и Новотела настояват живеещите в района. Подписка от стотици граждани с искане зелената площ да не бъде застроена беше връчена на лидера на Съюз за Пловдив и общински съветник Дани Каназирева. Проблемът с парка до Пешеходния мост е изключително остър, защото това единствената зеленина в района с..

обновено на 23.04.19 в 14:52

В Пловдив вече има барелеф на 28-ия президент на САЩ

Американският посланик Ерик Рубин откри барелеф на Удроу Уилсън в Пловдив.  Образът на на 28-ия президент на САЩ, защитил България в преговорите за Ньойския договор,  е пресъздаден от Стоян Заваринов.  Барелефът е поставен на входа на сградата на Тракийско дружество „Войвода Руси Славов“ в район „Южен“.  Ролята, която е изиграл президентът..

публикувано на 23.04.19 в 14:15

Водният проект на Асеновград в капана на фирмени проблеми

Закъснява пуска в експлоатация на Пречиствателната станция за отпадни води в Асеновград. Забавянето е с близо половин година, а в момента фирмата-изпълнител е в режим на неустойка , обяви кметът на общината Емил Караиванов.  Той посочи, че причините за просрочието са организационни фирмени проблеми, които не зависят от общината, а наложената..

публикувано на 23.04.19 в 14:07

Изпариха тумор от бъбрека на 64-годишна жена в УМБАЛ-Пловдив

Медици от Клиниката по урология в “УМБАЛ-Пловдив” „изпариха“ тумор от бъбрека на 64-годишна пловдивчанка. Интервенцията бе извършена под ръководството на началника проф. д-р Димитър Шишков и с помощта на инструмент, конструиран от него. Става дума за лапароскопска операция, направена с най-модерния лазер „Револикс Дуо“, на който направих..

публикувано на 23.04.19 в 14:02

Общината поема щетите от пожара в НУ "Климент Охридски"

Общината поема разходите по ремонта след пожара в НУ „Климент Охридски“ в Кючук Париж.  Още днес експерти на „Жилфонд“ ще остойностят щетите, а възстановителните дейности започват веднага след празниците, заяви кметът Иван Тотев, който пристигна в училището.  В момента се проучва размерът и условията  на застраховката, като остатъчните..

обновено на 23.04.19 в 13:21