В "Източен" глобиха родители, чиито деца не ходят на училище

Повече от 100 акта за административно нарушение и 13 наказателни постановления са наложени на родители от район "Източен", чиито деца не посещават редовно училище. 

Главният експерт „Образование“ в районната администрация Стефка Симеонова не уточни какъв е размерът на санкцията, но коментира, че за родители, за които други похвати  не работят, се налага да се прибягва към глоби.

Кметът на „Източен“ Николай Чунчуков връчи на директорите на детските градини  в района устройствата за самостоятелни профили в системата „Посещаемо и безопасно училище“. С платформата  се оптимизира работата по обхвата на децата в изпълнение на държавната политика. 

Със специалното разрешение на министъра на образованието Красимир Вълчев  е дадена възможност  чрез  пилотен  проект  детските градини  в район „Източен“ да се включат в Информационната система за реализиране на Механизма за съвместна работа на институциите  по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.


Още от категорията

Автоматизирана паркинг система ще има на Колодрума

Общинското предприятие „Паркиране и репатриране“ обяви цена от 685 хиляди лева без ДДС за доставка, монтаж и поддръжка на автоматизирана паркинг система и система за визуализация на свободните паркоместа.  Тя ще бъде поставена на паркинга до многопрофилната спортна зала „Колодрума“. Изискване към доставчиците е системата да има потребителски и..

публикувано на 19.07.19 в 16:03

НАП ще активира приложение за проверка на изтеклите данни

Линк, оцветен в червено и с надпис „Изтекли данни от НАП“ публикува на сайта си приходната агенция. В него се припомня, че на 15-ти юли е имало неоторизиран достъп до 3 процента от информацията, съдържаща се в базата й данни. Ето и съдържанието: Кои физически лица са засегнати? Около 5,1 млн. български граждани. Около 4 млн. от тях са..

публикувано на 19.07.19 в 15:15

Библиотеката в Асеновград купува книги за 10 000 лева

С десет хиляди лева Градската библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград обновява книжния си фонд.  Финансирането е по проект по програмата "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност", с който културната институция кандидатства пред Министерството на културата. Съфинансирането от бюджета на Градската библиотека е в..

обновено на 19.07.19 в 13:05

Кметът на Ветрен заличи регистрациите на 29 души

Със заповед на кмета на град Ветрен Радослав Лютаков са заличени регистрациите на 29 души, които по документи са живеели на един и същ адрес. Конкретният случай няма нищо общо с проверките, които се извършиха след евроизборите. Оказва се, че това са бивши възпитаници на дома за деца „Свети Стилиан“, който от три години е закрит. Навършилите..

публикувано на 19.07.19 в 12:19

Президентът Румен Радев откри националния събор "Рожен – наследство в бъдещето 2019"

Със звън на родопски чанове президентът Румен Радев откри събора на народното творчество и животновъдство "Рожен – наследство в бъдещето 2019", който ще продължи до неделя.  "Мисията на Роженския събор е да ни напомня, че така както нашите каба гайди могат заедно да разлюлеят една непоклатима планина, така всички ние с дружни..

публикувано на 19.07.19 в 12:16