Биячите от Войводиново отърваха затвора, признаха се за виновни

Във Войводиново се надига гняв

| обновено на 04.04.19 в 13:19

Признаване на вина и споразумение с прокуратурата отърва от затвор двамата братя роми, които на 6-ти януари тази година пребиха 33-годишния ефрейтор Валентин Димов във Войводиново.  

Съдът одобри сделката и така непълнолетният тогава Борис Пакетов получава  1 година условно с тригодишен изпитателен срок, а 22-годишният му брат Асен - 3 години условно с 5 години изпитателен срок.  

От залавянето им до процеса, братята бяха в ареста. Още днес те ще бъдат освободени, тъй като присъдата влиза в сила веднага. Двамата ще платят и разноските по делото.  

Прокуратурата обосновава споразумението с  чистото им съдебно минало на двамата, декларирана трудова заетост и пълните им самопризнания. Освен това, братята са задължени в следващите три години да посещават пробационни служители. 

Адвокатът на двамата братя Красимир Баков коментира пред журналисти, че присъдите са достатъчно справедливи и достатъчно тежки като съответстват на обвинението за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Той обясни, че ако  Пакетови не спазват пробационните мерки рискуват присъдите им да бъдат заменени с ефективни. 

Припомням, че командосът Валентин Димов бе пребит от двамата роми след спречкване на улицата във Войводиново, породено от тяхно рисковано пресичане, при което едва не са били блъснати от колата на военния. 

В първоначалния процес, те се оказаха напълно неграмотни, но декларираха, че работят – по.големият в строителсjвото, а малкият изпълнявал частни поръчки с кон и каруца. 

Тежкият инцидент предизвика няколкоседмични вълнения в селото, а протестите на жителите доведоха до кампанията за събаряне на незаконните къщи  на самонастанили се в ромската махала. 

"Във Войводиново се надига лека полека гняв, който може да доведе до вълнения в селото", предаде репортерът ни Севдалин Палаузов. 

Кметът Димитър Тосков заяви, че научава от Радио Пловдив за съдебното решение и призова съселяните си да не предизвикват ексцесии. Каква ще бъде реакцията на хората Войводиново ще стане ясно по- късно днес или утре, съобщи кметът. 

Хората в селото смятат, че решението на съда е несправедливо и възмутително, макар да знаят, че съдебно решение не се коментира.

Къщата на братята биячи във Войводиново стои непокътната от багерите               снимка: Севдалин Палаузов, Радио Пловдив

Галерия

Още от категорията

Връщат в България и Маринела Арабаджиева

Съпругата на Ветко Арабаджиев – Маринела, ще бъде екстрадирана в България на 30 май.  В началото на месеца от Испания беше върнат и съпругът й Ветко.  В момента тя се намира в Испания. Специализираната акция срещу Арабаджиеви беше в края на август.  При претърсването на хотел „Маринела" бяха открити 10 млн лева.  Издирваха бизнесмените с..

публикувано на 27.05.19 в 11:32

При 100 % обработени протоколи в Пловдив град ГЕРБ води с 33,93%

При 100 % обработени протоколи на всички 477 СИК в Пловдив град данните сочат значителна преднина на ГЕРБ. Изборният ден е преминал без сериозни нарушения, които да са уважени от членовете на комисията, отчете говорителят Гергана Костадинова. Ето данните за  гласувалите в Пловдив: ГЕРБ  33,93% БСП 24,99 % ВМРО 10,86%..

обновено на 27.05.19 в 11:27

ДПС измести Демократична България в Пловдив област

ГЕРБ води с близо 10 процента БСП при близо 84 процента обработени протоколи в Пловдив град . На трета и четвърта позиция са ВМРО и Демократична България с разлика от 4 процента. Последните данни от Централната избирателна комисия са от преди 9 часа. Разликата между  ГЕРБ и БСП в Пловдив област при обработени близо 94 процента..

публикувано на 27.05.19 в 09:47

180 места ще има във влака Пловдив - Одрин

Влакът, който ще се движи между Одрин и Пловдив от 1 юни, ще бъде с капацитет 180 места.  Началникът на гарата в Одрин Хакан Йълдъръм  уточни, че влаковете ще тръгват от 08:40 часа сутринта от Пловдив и от 17:00 часа ще се връщат от Одрин към града под тепетата.  Стартирането на жп-връзката беше договорено по-рано на среща между БДЖ и..

публикувано на 27.05.19 в 09:22

И в Пазарджик ГЕРБ изпреварва БСП

При обработени 83.24 % от протоколите от СИК, в Пазарджик ГЕРБ изпреварва с почти 4 % БСП на евровота. Резултатите съответно са 27.36 % за партията на Бойко Борисов (14 997 гласа) и 23.66 % (12 972 гласа) за Столетницата.  Трети са ДПС с 12 874 гласа или 23.48 %, ВМРО са четвърти с 3769 гласа (6.88 %), а пета е Демократична България с 1684 гласа или 3.07..

публикувано на 27.05.19 в 08:23