Теми в развитие в "Ден след ден"

Снимка: БГНЕС

ТИР, облепен с лозунги против приемането на пакета „Мобилност“, пламна по обяд в Пловдив. Така Съюзът на международните превозвачи изрази недоволството си от приетите на първо четене промени, на които се противопоставят българските превозвачи. Емил Костов с репортаж по темата, по която търсим и коментара на евродепутата Ангел Джамбазки.

Политическата тема, която набира скорост през последните дни – „Апартаментгейт“, има развитие. Днес главният прокурор разпореди проверки на имуществото на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, на сина на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов и на съпругата на Лозан Панов, който оглавява Върховния касационен съд. На мястото на подалата оставка като правосъден министър Цецка Цачева бе номиниран Данаил Кирилов, досега шеф на парламентарната правна комисия. Темата ще коментираме с политолога Страхил Делийски.

Двамата роми, които пребиха командоса във Войводиново на Богоявление, излизат на свобода, след като сключиха споразумение с прокуратурата. Какви са реакциите на жителите на селото и ще се стигне ли до нови протести, проследи Севдалин Палаузов.

Ще има ли Пловдив обновен център за деца аутисти, след като НИНКН даде зелена светлина за строежа на нова сграда, провери Живка Танчева.

Екатерина Костова разказва за инициативата за чиста Европейска столица на културата „Аз, ти, Пловдив“.

Антоанета Петричанска ни среща с младия дърворезбар Илиян Иванов, който открива своята изложба тази вечер в Културния център на Радио Пловдив. 


Още от категорията

Здравословно хранене и музика във "Вход свободен"

Как диетата ни влияе на централната нервна система? Как храненето определя нивата на хистамин, допамин и серотонин? И има ли връзка между храненето и  аутизма, хиперактивността и други състояния при възрастни и при деца? Темата разглеждаме с Лучия Таскова – психолог и специалист по ранно детско развитие и  Вера Вулджева – майка на дете с алергии и..

обновено на 22.10.19 в 09:27

Есенни настроения „Точно днес“

Да си припомним, че преди 140 години на 22 октомври в Пловдив се открива Първото областно събрание в Източна Румелия с председател Иван Гешов, което заседава до 22 декември 1884 година. Областното събрание се състои от 56 депутати, като има контролни функции върху изпълнителната власт, приема бюджета, контролира действията на директорите и..

публикувано на 21.10.19 в 16:56
Една от рисунките в подлеза на СУ

Теми в развитие в "Ден след ден" на 21 октомври

„ Където има газопроводи, няма войни “. С тези думи премиерът Бойко Борисов откри разширението на газопреносната мрежа по трасето на "Балкански поток" в участъка от българо-турската граница до компресорна станция" Странджа". Как в най-скоро време България ще има 2 газови магистрали, които ще доведат до поевтиняване на синьото гориво – по темата ще..

публикувано на 21.10.19 в 13:57

"Вход свободен" - един по-различен вид рисуване

Новата работна седмица постави своето начало и ние сме готови да ви заредим с много настроение за предстоящите работни дни.  Ще стартираме днешното предаване с рубриката „ЗОО мания”, в която ще ви запознаем с интересни факти за един модерен и екзотичен домашен любимец.  Ще отворим темата и „За буквите между Пловдив и Матера”. В минутите след 13.00..

публикувано на 20.10.19 в 22:44

За големите и малките надежди „Точно днес“

Дочакахме изборната седмица, след която ни очаква следващият понеделник, когато ще разберем, чии надежда се оправдаха и чии – разбиха, или всички отново ще бъдат победители ?  В този понеделник „Точно днес“ : С последни  предизборни прогнози и анализи  –  политологът Страхил Делийски . „Най-отровните риби в света“  преди откриването на..

обновено на 20.10.19 в 16:08