Теми в развитие в "Ден след ден"

Снимка: БГНЕС

ТИР, облепен с лозунги против приемането на пакета „Мобилност“, пламна по обяд в Пловдив. Така Съюзът на международните превозвачи изрази недоволството си от приетите на първо четене промени, на които се противопоставят българските превозвачи. Емил Костов с репортаж по темата, по която търсим и коментара на евродепутата Ангел Джамбазки.

Политическата тема, която набира скорост през последните дни – „Апартаментгейт“, има развитие. Днес главният прокурор разпореди проверки на имуществото на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, на сина на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов и на съпругата на Лозан Панов, който оглавява Върховния касационен съд. На мястото на подалата оставка като правосъден министър Цецка Цачева бе номиниран Данаил Кирилов, досега шеф на парламентарната правна комисия. Темата ще коментираме с политолога Страхил Делийски.

Двамата роми, които пребиха командоса във Войводиново на Богоявление, излизат на свобода, след като сключиха споразумение с прокуратурата. Какви са реакциите на жителите на селото и ще се стигне ли до нови протести, проследи Севдалин Палаузов.

Ще има ли Пловдив обновен център за деца аутисти, след като НИНКН даде зелена светлина за строежа на нова сграда, провери Живка Танчева.

Екатерина Костова разказва за инициативата за чиста Европейска столица на културата „Аз, ти, Пловдив“.

Антоанета Петричанска ни среща с младия дърворезбар Илиян Иванов, който открива своята изложба тази вечер в Културния център на Радио Пловдив. 


Още от категорията

Европейски стремежи и гласове в неделния „Шейкър“

Мъдреците са казали, че само времето може да ни даде отговорите, които търсим, но ще ни ги даде, когато вече сме забравили въпросите. Това съвсем не бива да ни лишава от удоволствието, да се погрижим предварително за обстоятелствата, докъдето можем да стигнем. Заедно сме в неделната изборна сутрин. Очаквайте информация за това как върви..

обновено на 25.05.19 в 19:23

„Алтер его” - между образованието и литературата с Цветелина Драганова

Малко след 24-ти май ще запазим празничния дух и в предаването „Алтер его”. Специален гост ще бъде Цветелина Драганова – преподавател по български език и литература в ЕГ „Пловдив”. С нея ще говорим за просторите в родното образование – не само онези, на които висят кирливите ни ризи, но и другите – окриляващите младото поколение. Ще засегнем..

обновено на 25.05.19 в 10:06

"Амадеус" ще ни прави щастливи в "Звукът на киното"

Истински празник не само за любителите на филмовата музика, а за всички меломани, предстои в „Звукът на киното“. В две поредни седмици, в събота, ще слушаме музиката на Моцарт. Всеки вече е разбрал – предстои саундтракът на „Амадеус“. Шедьовърът на Милош Форман, по сценарий на Питър Шафар, е емблематичен филм, разказ не само за човека – музика..

обновено на 24.05.19 в 16:52

"Ден след ден" за буквите и словото

Честит празник! На 24 май  говорим за книгите, грамотността, нуждата от просвета и култура. Говорим с учители, преподаватели, дейци на словото и перото. Ще си припомним отново за делото на солунските братя и за  завещаното ни от тях  защото: 24 май не е просто поредния официален празник - това е денят, в който всеки българин може да се гордее, че..

публикувано на 24.05.19 в 13:55

За буквите с любов във "Вход свободен"

Честит ден на Славянската писменост и култура!  Знанието е сила, използвайте го, за да направите света още по-красив!  С днешния празник е свързано и петъчното издание на предаването "Вход свободен".  Като начало Ви потапяме в тайнствата на "Кирилицата и магическата грамотност". Наш гид в това начинание е местният изследовател инж.Кирил Кирилов...

публикувано на 24.05.19 в 11:31