Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК назначи пловдивските РИК-ове, БСП недоволни, ще обжалват

| обновено на 23.04.19 в 13:17

ЦИК назначи Районните избирателни комисии на 16 и 17 район - Пловдив – град и Пловдив Област.

Председателските места са за представителите на ГЕРБ. Начело на На 16 РИК е юристът на общината Илиян Иванов, негови заместници са Десислава Стоянова и Атанас Петров. 

Председател на 17 РИК е Дарина Тодорова със заместници  - Ваня Костадинова и Живко Паров.

От БСП обявиха, че ще обжалват във Върховен административен съд  решението за назначаване на областната комисия, защото в нея е дадено място на член на Реформаторския блок, които не са били на консултациите при областния управител. 

От БСП изразяват недоволство и заради поста на секретар, зает от  ДПС, въпреки че единственото предложение за него е било на левицата.

ЦИК назначи и комисията в Смолян с председател Симеон Велинов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Евроизбори 2019 по Радио Пловдив

Тарифите на БНР - Радио Пловдив, темите и датите за провеждане на диспутите, както и още информация за отразяване на кампанията за избор на  членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019г.,  може да намерите тук: - ТАРИФИ    - ДИСПУТИ    - СПОРАЗУМЕНИЕ    - ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ/ДОГОВОР   -..

обновено на 23.04.19 в 13:19

Определиха членовете на СИК-овете в Пловдив без скандали

Парламентарно представените партии и коалиции и тези, които не участват в Народното събрание, но имат избрани евродепутати, се споразумяха за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) на територията на община Пловдив.  В консултациите участваха представители на ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти, ДПС и Воля, както и ББЦ и Реформаторски блок...

обновено на 23.04.19 в 13:18