Най-важният урок и лични истории във „Вход свободен“

| обновено на 15.04.19 в 10:45

Петък е! И ни е ред, и ни се пада да бъдем отново заедно в ефира на радио Пловдив! 

Любопитно и с усмивка, а и за нищо на света не бихме пропуснали значимите събития в нашия град.

Като начало ще Ви поканим на премиерата на два вълнуващи спектакъла, заглавията на които веднага провокират да се замислим. "Премълчаното разказано" и "Историята Ти (ти) в мен" са представления от културната програма на Пловдив 2019 и театрални разкази за истории... истински истории! Повече за тях ще чуем от университетския преподавател и театрален режисьор доц.д-р Възкресия Вихърова, както и от координатора на проекта Йовка Димитрова. 

В рубриката ни "В аванс" отново акцентираме на историите - онези, които насърчават. Срещаме Ви с Галин Желязков, основен организатор на световно известния формат за споделяне на идеи и вдъхновяващи истории TED. 

За финал и в "Актуален въпрос" ще разберем кой е най-важният урок, който един бъдещ преподавател по български език и литература би искал да предаде на своите ученици. Ефирната ни среща е с Илия Димитров, един от  11-те амбициозни млади българи, спечелили мотивираща стипендия и възможност за стаж, за да се развиват успешно в образователната сфера у нас. 

Слушайте ни! Започваме в 12:00!

Още от категорията

Език свещен ! Честит 24 май !

Празнуваме и четем ! И търсим съизмеримост  на времената и нас  като наследници на великите книжовници от ІХ век до днес. Безсмъртният химн на българския дух и култура „Върви, народе възродени“  звънти в утрото на празника на буквите и  словото. Ще тръгнем с него  в празничното шествие в Пловдив – от Хуманитарната гимназия..

публикувано на 23.05.19 в 18:10

"Амадеус" ще ни прави щастливи в "Звукът на киното"

Истински празник не само за любителите на филмовата музика, а за всички меломани, предстои в „Звукът на киното“. В две поредни седмици, в събота, ще слушаме музиката на Моцарт. Всеки вече е разбрал – предстои саундтракът на „Амадеус“. Шедьовърът на Милош Форман, по сценарий на Питър Шафар, е емблематичен филм, разказ не само за човека – музика..

обновено на 23.05.19 в 17:17

В "Ден след ден" между матури и избори

На 23-ти май слънцето ни напомня, че идват абитуриентските вечери и празникът на буквите, а събитията от новините – че на вратата ни вече чукат и изборите за Европейски парламент.  От спортна площадка до извънредна сесия, която заявиха, че искат да свикат част от местните старейшини, е ветрилото на темите в общинския репортаж на Стоян Терзиев..

публикувано на 23.05.19 в 14:00

Книги, музика и театър във "Вход свободен"

Книги, музика и театър, или радостта от живота - ден преди 24 май! Във "Вход свободен" днес ви срещаме с актрисата Иванка Шекерова.Тя е млада, талантлива и отдадена с любов на театъра,музиката и всичките си останали страсти! За моноспектакълът "Никой не е пълно 6"  ще ви разкажем, но не само... Една прекрасна инициатива за размяна на книги, организират..

публикувано на 23.05.19 в 10:18

"Точно днес" в четвъртък - с празници и изборни прогнози

С най - актуалното социологическо проучване на агенция "Алфа рисърч" ще затворим делничната седмица, която опира в празника на буквите и завършва с изборния ден. Прогнозата за резултата от вота чуйте от Боряна Димитрова малко след 9 часа. Технологията на вота коментираме с още три участия - на председателите на 16 и 17 РИК - за Пловдив и за областта..

публикувано на 22.05.19 в 17:44