Най-важният урок и лични истории във „Вход свободен“

| обновено на 15.04.19 в 10:45

Петък е! И ни е ред, и ни се пада да бъдем отново заедно в ефира на радио Пловдив! 

Любопитно и с усмивка, а и за нищо на света не бихме пропуснали значимите събития в нашия град.

Като начало ще Ви поканим на премиерата на два вълнуващи спектакъла, заглавията на които веднага провокират да се замислим. "Премълчаното разказано" и "Историята Ти (ти) в мен" са представления от културната програма на Пловдив 2019 и театрални разкази за истории... истински истории! Повече за тях ще чуем от университетския преподавател и театрален режисьор доц.д-р Възкресия Вихърова, както и от координатора на проекта Йовка Димитрова. 

В рубриката ни "В аванс" отново акцентираме на историите - онези, които насърчават. Срещаме Ви с Галин Желязков, основен организатор на световно известния формат за споделяне на идеи и вдъхновяващи истории TED. 

За финал и в "Актуален въпрос" ще разберем кой е най-важният урок, който един бъдещ преподавател по български език и литература би искал да предаде на своите ученици. Ефирната ни среща е с Илия Димитров, един от  11-те амбициозни млади българи, спечелили мотивираща стипендия и възможност за стаж, за да се развиват успешно в образователната сфера у нас. 

Слушайте ни! Започваме в 12:00!

Още от категорията

Древни светове и архитектурен модернизъм във “Вход свободен”

Предстои ни поредното късно начало на работния ден, но обещаваме да бъде интересен и позитивен старт!  И тази седмица в “Невероятно, но факт” разглеждаме древните цивилизации, но днес се фокусираме върху архитектурните им постижения.  Оставаме на тема архитектура и в “Актуален въпрос”- гостува ни Теодор Караколев- журналист и изследовател на..

обновено на 14.10.19 в 12:25

В "Звукът на киното" урок по любов с "Новият Дон Жуан"

Прекрасната музика от филма " Новият Дон Жуан"/Don Juan DeMarco  ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота. Освен песента на Браян Адамс " Have you ever really loved a women ", ще чуете целия саундтрак от филма. За безапелационното качеството свидетелства фактът, че лента е с две  номинации за Златен глобус от 1996 година - за музика и песен...

публикувано на 14.10.19 в 12:25

„Точно днес“ – започваме новата седмица с радио

Първото утро на седмицата ще заредим с усмивки, но ще фиксираме внимание и върху парите, защото винаги става въпрос за тях. Независимо от красивите обещания. Здраве за 200 милиона лева повече. Ще стигнат ли парите до пациентите – интервю с доктор Стойчо Кацаров , председател на Център за защита правата в здравеопазването. Задава ли..

обновено на 13.10.19 в 16:42

Божана Апостолова гостува в Клуб "Неделя"

Днес  в предаването ви срещаме с жената, която наричат Майка Тереза на българската литература- Божана Апостолова- талантлива поетеса, вдъхновен издател, щедър меценат и човек с огнен темперамент.  С  гостенката ни ще говорим за приятелството й  с Вера Мутафчиева, Иван Динков и цяла плеяда български творци; за съвпадите и разминаванията между талант и..

обновено на 13.10.19 в 10:52

Психоанализа, стрес и изкуство в „Шейкър“

Днес говорим за стреса, отново. Мащабно събитие се състоя преди месец в България, посветено на превенцията на стреса, на работното място. За съжаление и за разлика от други страни, където това е практика от години, ние едва прохождаме. Албена Паралингова разказва. Ще си говорим и за психоанализа и изкуство, с психоаналитика и..

обновено на 12.10.19 в 20:33