Омбудсманът Мая Манолова се среща с протестиращи в защита на градинка

| обновено на 14.04.19 в 07:56

Омбудсманът Мая Манолова ще се срещне с жителите на район „Северен“ по повод протестите им в защита на парка зад хотел „Санкт Петербург“ в Пловдив. 

През седмицата протестиращите посетиха кабинета и́, за да я запознаят с казуса. От инициативния комитет съобщиха, че общественият защитник е приела поканата да пристигне в Пловдив и да се запознае на място със ситуацията в ранния следобед (14 ч.). 


Още от категорията

УМБАЛ "Св. Георги" чества 140 години от основаването си

С тържествена церемония и концерт в Драматичния театър УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив  чества 140 години от основаването си. Най-голямата болница в България е основана на мястото на лазарета от Руско-турската освободителна война и след оттеглянето на руските военни части от Източна Румелия, през 1879 година става пърата българска гражданска..

публикувано на 17.06.19 в 06:32

Въздушен десант "окупира" летище Чешнегирово

Масов въздушен десант на летище Чешнегирово ще се извърши в тъмната част на денонощието днес. Военната операция е част от учението „SWIFT RESPONSE 2019”.  Според сценария, в ролята на противостоящи сили, които ще осигуряват отбраната на летището, са военнослужещи от 42-ри механизиран батальон от 2-ра механизирана бригада. База Безмер ще осигури..

публикувано на 17.06.19 в 06:27

Снимките на филма "Завръщане" затрудняват трафика по ул. "Съборна"

Днес достъпът на автомобили ще е затруднен по ул. „Съборна” от ул. „Криволак” за времето от 09:00 до 11:00 ч. и от 14:00 до 21:00 часа.  Причина са снимките на филма „Завръщане”, съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“.  Вчера заради снимачния процес пешеходна беше ул. „Драган Цанков”, в участъка от бул. „Руски” до ул. „Авксентий..

публикувано на 17.06.19 в 06:19

Днес се провежда Национално външно оценяване по български език и литература

Днес ще се проведе Национално външно оценяване по български език и литература за учениците в седми клас.  В Пловдив и областта на изпита ще се явят 5 582 ученици. Те ще решават двата модула на тестовете в общо 140 училища. Квесторите, които ще участват в изпита, ще бъдат 1 650 учители. НВО започва от 9 часа, но седмокласниците трябва да са..

публикувано на 17.06.19 в 06:12

Отново дискутират водоснабдяването на Пловдив и проблемите с каскада "Доспат - Въча"

Проблемите с водоснабдяването на Пловдив и близките населени места от каскадата „Доспат – Въча“ са тема на кръгла маса, организирана от областния управител Здравко Димитров. За участие в дискусията са поканени депутатите от Пловдив и областта, представители на Басейнова дирекция, РИОСВ, ВиК, кметовете на общините Пловдив, Кричим, Перущица,..

публикувано на 17.06.19 в 05:58