Идеята е гласуващият човек да бъде чут

Вержин Хугасян,  докторант по Международно право и международни отношения в ПУ, разказа за участието си в семинар на ЕП, на темата: „Младежите от малцинствата“. Тя представи арменската общност в България.

Моите очаквания даже бяха надминати. Имахме срещи с членове на ЕВропейския парламент и младежи от цяла Европа. Това е възможност да кажем своите идеи, да бъдем чути. Насърчаваха ни за активно гласуване на предстоящите избори за ЕП, защото е възможност да променим нашето бъдеще, да бъдем активни граждани на ЕС. Екипът, в който аз участвах направихме кратко видео и филм, който ще бъде излъчен с цел промотиране на предстоящите избори. Основната идея е гласуващият човек, активният човек да бъде чут. 

Вержин Хугасян сподели, че е изключително важно да си знаем правата и задължанията, защото като юрист се стреми към защита правата на човека. Трябва да бъдем ключ към промяната, да се работи за солидарност в Европа. Включва се в темата за геноцида, която все още е актуална в 21 век. . 

Интервюто с Вержин Хугасян е в звуковия файл.


Още от категорията
Серафимовата къща в Свежен

Свежен ревностно пази родовата си памет

Вече сме готови да започнем реставрацията на родната къща на полковник Владимир Серафимов в село Свежен.  Това обяви пред Радио Пловдив кметът на средногорското село Христо Енков  след като днес официално беше даден старт на поредица от реставрационни дейности. Те са финансирани с целева субсидия от 820 000 лева, отпусната от..

публикувано на 23.04.19 в 16:32

Оценка "среден" на държавата за грижата ѝ към децата

За 2019 г. средния успех на държавата в грижата за децата в бележника на „Национална мрежа за децата“ е „среден“ 3,31, заяви Ганчо Илиев от сдружение „Свят без граници“. По думите му, това е най-високият отбелязан успех от всичките 8 години, откакто сдружението поставя оценките.   През 2012 г. при стартиране на инициативата успехът е..

публикувано на 23.04.19 в 10:24

БСП не може да разчупи статуквото

Големи изненади на предстоящите избори за Европейски парламент у нас едва ли ще има. Основните партии на този етап са фокусирани върху собствените си проблеми. В подготвителната фаза на кампанията на практика няма  европейски теми. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Иво Инджов, политолог и университетски преподавател. Европейските избори..

публикувано на 23.04.19 в 09:57

Александър Йорданов представя "Патриотични уроци"

Пловдивска премиера на новата книга на  доц. д-р Александър Йорданов „Патриотични уроци“ ще се състои  в Регионалния  исторически музей на площад „Съединение“. В дискусията по време на представянето й заедно с автора й ще участват политологът Момчил Дойчев, журналистът Стайко Стоянов и актрисата Валерия Кардашевска.  Сред пропуснатите от..

публикувано на 23.04.19 в 06:49

Искаме ли наши плодове и зеленчуци или ще внасяме?

Целенасочена ли е липсата на стратегии и политики в селското стопанство, както твърдят протестиращи от 13 браншови организации? Доказателство ли е намаляването с 300 % на площите с плодове и зеленчуци у нас само за последните три години?  Кой допуска по магазините да няма български плодове и зеленчуци? Трябва ли да се „хоспитализира“ българското..

обновено на 22.04.19 в 16:43