Идеята е гласуващият човек да бъде чут

Вержин Хугасян,  докторант по Международно право и международни отношения в ПУ, разказа за участието си в семинар на ЕП, на темата: „Младежите от малцинствата“. Тя представи арменската общност в България.

Моите очаквания даже бяха надминати. Имахме срещи с членове на ЕВропейския парламент и младежи от цяла Европа. Това е възможност да кажем своите идеи, да бъдем чути. Насърчаваха ни за активно гласуване на предстоящите избори за ЕП, защото е възможност да променим нашето бъдеще, да бъдем активни граждани на ЕС. Екипът, в който аз участвах направихме кратко видео и филм, който ще бъде излъчен с цел промотиране на предстоящите избори. Основната идея е гласуващият човек, активният човек да бъде чут. 

Вержин Хугасян сподели, че е изключително важно да си знаем правата и задължанията, защото като юрист се стреми към защита правата на човека. Трябва да бъдем ключ към промяната, да се работи за солидарност в Европа. Включва се в темата за геноцида, която все още е актуална в 21 век. . 

Интервюто с Вержин Хугасян е в звуковия файл.


Още от категорията

Фестивал на плъстите в село Труд

Пловдивското село Труд е домакин на Фестивал на плъстите. Проявата се провежда за втора поредна година и има за цел  да популяризира плъстенето като изкуство и занаят.  Плъсти се наричат изделията, които се правят от непредена вълна.  Тази година във фестивала участват майстори плъстари от София, Пловдив, Димитровград и Хисаря, а специален гост е..

публикувано на 20.07.19 в 11:12
Светозар Гледачев

Пари за изтребителите ще бъдат взети от бюджетния излишък

2 милиарда лева допълнителни разходи за плащането на изтребителите Ф-16 не са кой знае какво на фона на държавния бюджет на България и на брутния вътрешен продукт ,  каза финансовият анализатор Светозар Гледачев за решението на парламента да одобри сделката. Средства ще бъдат взети от бюджетния излишък, който се формира вече почти всяка година...

публикувано на 19.07.19 в 16:02

Днес е един хубав ден за българските ВВС!

Това е един дългоочакван процес. От 15 години чакаме във ВВС появата на нов самолет и най-сетне е на път този модернизационен проект да се реализира. Това е един хубав ден за българските ВВС и за българската армия и като  цяло един ден, в който правим решителна крачка по подобряване сигурността, отбраната и  суверенитета на нашата страна...

публикувано на 19.07.19 в 15:58

Трудният път от наркотиците до свободата и грижата за другите

Младо семейство от Украйна  избра България  за да помага на хора, попаднали в капана на зависимостите. Дмитрий и Катя Карпови от две години вече живеят в Пловдив, където създават  Център в помощ на зависими „ Пътят към свободата“ и помагат на хора, които искат да се откажат от наркотици, алкохол или други зависимости.  Освен със зависимите и..

публикувано на 19.07.19 в 15:22

Който е искал, вече си е свалил данните от НАП и ще ги ползва

Информацията, която е изтекла, е огромна - това са няколко гигабайта с данни за около 5 – 6 милиона граждани, някои вече починали, може да има и повтарящи се записи, това все още не се знае, но така или иначе има няколко милиона записа вътре, коментира по повод хакерската атака в НАП адв. Димитър Калдамуков. По думите му това показва, че един..

публикувано на 19.07.19 в 10:58