Пловдивски проекти и красоти "Точно днес"

Снимка: How to Plovdiv

Бизнесът за Пловдив предлага серия дискусии, за да се обсъдят въпросителните около Общия устройствен план на града.

Той трябва да се разработи от фирма "Булплан", определената от общината. Говорим с инж. Румен Хорев, член на сдружението, от където смятат, че икономическото развитие изпревари сериозно градоустройственото. 

Общинският детски комплекс в Пловдив организира днес и утре изложение на професионалното образование, защо учениците да посетят "Дни на професиите", за идеята ще разкаже директорът Нели Костадинова

Политическите послания преди евровота чертаем след ясните листи на ГЕРБ и БСП с политолога доц. Румяна Коларова.

"Добро утро, ден!" в 6,50 часа с адвокат Владо Дончев, който разхождайки се сутрин до Бунарджика прави плановете за деня.

На изложба с ден аванс в галерия "Аспект", Антония Попова ни среща с художничката Ели Станчева, която показва нови живописни платна под надслова "Между небето и земята".

Програма "Точно днес" е във времето от 6.00 до 9.30 часа на 16 април.

Още от категорията

Кулинарната купа на България и уиски хроники във „Вход свободен“

Казват, че готвенето било като любовта – или трябва да се отдадем изцяло, или трябва да се откажем! Предпочитаме първото, и добавяме дори глътка качествено уиски за разкош! Да, точно така! Добрата храна и доброто питие са нашите гурме водители във „Вход свободен“ днес. Преди да хапнем и да пийнем, обаче ще Ви поканим „В аванс“ на..

обновено на 19.04.19 в 09:31

Точно днес“ – пловдивски теми и литературни пътешествия

Събуждаме последното работно утро на седмицата с адвокат Владимир Дончев , а след това минаваме на актуалните теми за деня. На 19 април от 6 до 9.30 часа ще чуете: „Литературни пътешествия в Пловдив“ – уникален проект, който стартира от Европейската столица на културата. Той дава възможност за опознаване на духовната история на града, а..

публикувано на 18.04.19 в 16:22

"Ден след ден" - "алафранга" и както обикновено

Десетки нарушения отчитат пътните полицаи при проверките, които започнаха вчера в националната акция за безопасност на движението. Обезпокоителното е, че в повечето случаи става дума за сериозно превишена скорост- знак, че Пловдив основателно е в челото на класацията за тежки пътни инциденти. Педиатри в столицата протестираха за по-добри условия..

публикувано на 18.04.19 в 14:52

"Звукът на киното" ви кани на сцената с "Ела, изпей!"

Пролетно и усмихнато преживяване в съботата преди Цветница и в "Звукът на киното". Предлагаме ви музиката от филма "Sing", чието българско заглавие е "Ела, изпей!" Филмът е създаден през 2016-а година и е анимационен. Озвучен е с гласовете на любими и талантливи актьори като  Матю Макконъхи, Рийз Уидърспун, и Скарлет Йохансон. Сюжетът на "Ела,..

обновено на 18.04.19 в 13:51

Творчески градове и анатомия на копривата във „Вход свободен“

Началото поставяме с първата самостоятелна изложба на Илияна Марбел : „Риби. Пустиня. Небе.“ Тя е завършила в Лондон, но избира да се върне и развива в България. Таня Лазарова ни среща с нея.  Асоциация за култура, етнология и антропология „Медиатор“, ни канят на среща-разговор с проф. Красимира Кръстанова. Темата е „Творчески градове и..

обновено на 18.04.19 в 09:42