Паркирането в Пловдив - мисия невъзможна?

За последните 7 години новорегистрираните автомобили в Пловдив са се увеличили с около 50 хиляди, по информация от кмета на район "Северен" Ральо Ралев. 

В същото време новите паркинг-зони, в това число и тези, които се обособяват по общинската наредба за платени паркоместа, не успяват да удовлетворят нуждите на шофьорите за домуване на колите в града.

По общинската наредба за платени паркинги в "Северен" до сега са отдадени повече от 300 места. В района имат проект за още 5 зони, но дали ще се изградят, зависи от финансирането.

Кметът на район "Северен" Ральо Ралев казва, че до настоящия момент за Район северен са отпуснати 130 хил. лв. Но те не са само за паркинги, а за  дупки, тротоари, детски площадки. И реално за паркинг зони няма финансиране в момента.

Пари чакат и в "Южен", където до сега са отдадени близо 500 места по наредбата за платено паркиране. За паркоместа пък реално чакащите са 1500, според районния кмет Борислав Инчев. Ако ОбС и Общината кажат, че проблемът с паркирането е приоритет, би трябвало да финансират исканията за финансиране.

И от двете кметства са подали в Общината такова. Но казват, че не знаят кога и как ще им отговорят. А пловдивчани чакат решение на проблема, защото трудно намират места дори и пред домовете си.


Още от категорията

Карлово си спомни "Страшното" преди 142 години

В Карлово бяха отбелязани 142 години от най-кървавото събитие в историята на града - „Страшното“. На 20 юли 1877 година, след погрома на Априлското въстание, редовна турска войска и хиляди башибозуци избиват над 800 карловци, сред тях са всички пълнолетни мъже.  По този повод в двора на храм „Св. Николай“, пред паметника на стотиците жертви, беше..

публикувано на 20.07.19 в 17:44

Извадиха от Марица в Пловдив 6 празни варела за съхранение на химикали

Шест празни варела, използвани за съхранение на химикал, са извадени от коритото на река Марица в Пловдив и са извозени до депото за опасни материали в Цалапица, съобщиха от МВР .  Варелите са открити вчера от екипи на пловдивската пожарна . На място те установили, че съдовете са използвани за съхранение на химикал за ароматизиране на..

обновено на 20.07.19 в 15:46

Рожен е пример за обединение в името на България

Над 200 000 души се събраха на поляните на Рожен. Заради пристигащите от Пловдив хиляди автомобили движението се спира до буферните паркинги в Чепеларе, Пампорово и Смолян, а оттам към Рожен се пропускат само автобусите от обществения превоз, които извозват хората на всеки 30 минути. На поляните има паркирани стотици..

обновено на 20.07.19 в 15:46

Пожар унищожи 30 000 кокошки в птицеферма в Пещера

30 хил. кокошки носачки и 800 кв. м покрив са изгорели при пожар в птицеферма в Пещера.  Сигналът е получен в 16.30 часа вчера, на място е изпратена дежурната смяна огнеборци с три противопожарен автомобила. Малко по-късно пристига и екип от пожарната в Пазарджик с общо 15 пожарникари.  След близо седем часа борба с огъня пожарът е овладян и..

публикувано на 20.07.19 в 10:48

Затварят магистрала "Тракия" при Ихтиман за един час тази нощ

В продължение на един час тази нощ ще бъде спряно движението и в двете посоки по част от автомагистрала „Тракия”.   Ограничението ще е от 23 до 24 часа в участъка от 40 до 44 километър на магистралата в района на Ихтиман .  Причината е монтирането на рамка на изграждащата се електронна система за събиране на ТОЛ-такси.  Шофьорите могат да..

публикувано на 20.07.19 в 10:19