Паркирането в Пловдив - мисия невъзможна?

За последните 7 години новорегистрираните автомобили в Пловдив са се увеличили с около 50 хиляди, по информация от кмета на район "Северен" Ральо Ралев. 

В същото време новите паркинг-зони, в това число и тези, които се обособяват по общинската наредба за платени паркоместа, не успяват да удовлетворят нуждите на шофьорите за домуване на колите в града.

По общинската наредба за платени паркинги в "Северен" до сега са отдадени повече от 300 места. В района имат проект за още 5 зони, но дали ще се изградят, зависи от финансирането.

Кметът на район "Северен" Ральо Ралев казва, че до настоящия момент за Район северен са отпуснати 130 хил. лв. Но те не са само за паркинги, а за  дупки, тротоари, детски площадки. И реално за паркинг зони няма финансиране в момента.

Пари чакат и в "Южен", където до сега са отдадени близо 500 места по наредбата за платено паркиране. За паркоместа пък реално чакащите са 1500, според районния кмет Борислав Инчев. Ако ОбС и Общината кажат, че проблемът с паркирането е приоритет, би трябвало да финансират исканията за финансиране.

И от двете кметства са подали в Общината такова. Но казват, че не знаят кога и как ще им отговорят. А пловдивчани чакат решение на проблема, защото трудно намират места дори и пред домовете си.


Още от категорията

Трима са ранени, след като влак блъсна кола край Асеновград

30-годишен мъж е с опасност за живота, след като тази сутрин пътнически влак, движещ се от Асеновград за Пловдив, ударил лек автомобил на охраняем жп прелез в индустриалната зона на Асеновград.  Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев уточни, че тежко пострадалият е пътувал на предната седалка в..

обновено на 12.11.19 в 15:43

Здравко Димитров представи шестимата си заместници

В управленския екип на кмета на Пловдив Здравко Димитров ще има шестима заместник - кметове.  Днес той ги представи и заяви, че е възможно заместниците му да станат и осем.  Това ще бъде ясно на 21 ноември, когато е сесията за утвърждаване на новата структура, добави Димитров.  Целта ни е Пловдив да стане още по-добро място за живеене, затова..

публикувано на 12.11.19 в 12:51

Каназирева пое областната управа, Зико й обеща пълната си подкрепа

Без рокади в Областната управа, диалог, работа с кметовете независимо от  политическата им принадлежност и подкрепа на  всички започнати проекти в региона . С това се ангажира новият областен управител на Пловдив Дани Каназирева.  Днес тя встъпи официално в длъжност. На церемонията във фоайето на областната управа Каназирева прие..

публикувано на 12.11.19 в 12:02

15 години затвор за умишлено убийство в Козаново

15 години затвор постанови Окръжият съд в Пловдив за Ивелин Андонов, който преди две години уби по особено жесток начин работник в животновъдна ферма. Престъплението стана в асеновградското село Козаново.  Магистратите определиха първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Осъденият ще трябва да изплати и обезщетение от по 100 000 лева на..

публикувано на 12.11.19 в 11:34

Лекарите в МБАЛ-Пазарджик обмислят протести и оставки

Не изключваме варианти на протести и колективно подаване на оставки, включително. Това обяви пред Радио Пловдив хиругрът от МБАЛ-Пазарджик д-р Милко Петров по повод уволнението на директора на лечебното заведение д-р Васил Вълчев, наредено лично от премиера Бойко Борисов. Лекарят подчерта, че за целия колектив на болницата т. нар...

обновено на 12.11.19 в 11:28