Творчески градове и анатомия на копривата във „Вход свободен“

| обновено на 18.04.19 в 09:42

Началото поставяме с първата самостоятелна изложба на Илияна Марбел : „Риби. Пустиня. Небе.“ Тя е завършила в Лондон, но избира да се върне и развива в България. Таня Лазарова ни среща с нея. 

Асоциация за култура, етнология и антропология „Медиатор“, ни канят на среща-разговор с проф. Красимира Кръстанова. Темата е „Творчески градове и регионално наследство“. Професор Кръстанова, е част от изследователския екип на университет „Париж 13“ – лаборатория за изследване на културата, информацията и комуникациите. Входът е свободен. Началото е в 18, на "Гладстон" 1, етаж 2-ри.

В аванс, с професор Кръстанова, говорим и за едно друго интересно събитие. В събота, от 11 часа, започва „Анатомия на копривата“. Мястото е ателието по мода и дизайн, на АМТИИ Пловдив. Входът, отново, е свободен.

Очаквайте и следразсъдъчните мисли на Жоро Пеев. Теоретическите разсъждения, винаги са били необходимо въведение.

Започваме, след новините в 12.


Още от категорията

Две поредни съботи "Зад волана" ще е в "Звукът на киното"

В "Звукът на киното" ще слушаме музиката от филма „Зад волана“/Baby Driver . 35-те парчета от саундтрака на "Зад волана" ще чуете в две поредни съботи. Лентата от 2017 година е на сценариста и режисьор  Едгар Райт и в нея се  разказва за Бейби – почитател на музиката, който е принуден да работи за престъпен бос като шофьор на коли при извършване на..

обновено на 21.11.19 в 14:00

Ден на християнското семейство във "Вход свободен"

В днешното предаване ще говорим за 21-ви ноември - Ден на християнското семейство. Защо днешната дата е ден с много лица? Ще разберем още в началото. Рубриката "ЗОО мания" ще е малко по-различна от предходните. Темата, която ще засегнем е наистина важна за малки и големи. Защо хората със зелени очи са хора на водата и какво е характерно за..

обновено на 21.11.19 в 09:44

Възможните и невъзможни мостове "Точно днес"

Това, разбира се, е "Златният мост“ край град Дананг във Виетнам - архитектурен шедьовър, който привлича хиляди туристи от цял свят. Той е разположен на 1400 метра надморска височина и предлага величествени гледки към околността. Мостът беше открит през юни 2018 година, а снимките му владеят социалните мрежи. Бетонният мост в Пловдив никого не..

обновено на 20.11.19 в 16:57

Проекти на проектите и техните решения "Ден след ден"

Ударно начало за новия управленски тандем в Пловдив. Ден след като областният управител на Пловдив Дани Каназирева обяви, че пробив под Централна гара трябва да има, но при запазване на Бетонния мост, днес в кабинета на кмета Здравко Димитров се състоя среща с директора на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.  След нея кметът обеща Бетонният..

публикувано на 20.11.19 в 14:21

"Вход свободен" - Изкуството да общуваш

 Общуването в неговите най-различни форми и окраски разглеждаме днес! Къде стои здравословната, приемливата, градивната граница в различните видове комуникация. Другаруване, съжителство, дружба, приятелство, близост, контакт,  взаимност, духовна връзка, компания, група, общество - са все разновидности на общуването, разделени от потребностите,..

обновено на 20.11.19 в 09:24