Творчески градове и анатомия на копривата във „Вход свободен“

| обновено на 18.04.19 в 09:42

Началото поставяме с първата самостоятелна изложба на Илияна Марбел : „Риби. Пустиня. Небе.“ Тя е завършила в Лондон, но избира да се върне и развива в България. Таня Лазарова ни среща с нея. 

Асоциация за култура, етнология и антропология „Медиатор“, ни канят на среща-разговор с проф. Красимира Кръстанова. Темата е „Творчески градове и регионално наследство“. Професор Кръстанова, е част от изследователския екип на университет „Париж 13“ – лаборатория за изследване на културата, информацията и комуникациите. Входът е свободен. Началото е в 18, на "Гладстон" 1, етаж 2-ри.

В аванс, с професор Кръстанова, говорим и за едно друго интересно събитие. В събота, от 11 часа, започва „Анатомия на копривата“. Мястото е ателието по мода и дизайн, на АМТИИ Пловдив. Входът, отново, е свободен.

Очаквайте и следразсъдъчните мисли на Жоро Пеев. Теоретическите разсъждения, винаги са били необходимо въведение.

Започваме, след новините в 12.


Още от категорията

Клуб "Неделя" гостува на Първия фестивал на българската книга в Белгия

В изборния ден и в късния следобед ще бъдем заедно в ефира на радио Пловдив! Във времето от 16:00 до 18:00 часа, ще разберем защо е необходимо да се гласува, ще говорим за важността да правим избор и ще Ви попитаме съгласни ли сте с твърдението, че който гласува, всъщност взима бъдещето си в свои ръце. След новините в 17:00 очаквайте и специалните ни..

публикувано на 26.05.19 в 11:34

След избора - извънредно предаване на Радио Пловдив

След избора! Очаквайте извънредното предаване на Радио Пловдив от 18 до 20 часа с водещи Антония Попова и Емил Костов.

публикувано на 26.05.19 в 10:31

Европейски стремежи и гласове в неделния „Шейкър“

Мъдреците са казали, че само времето може да ни даде отговорите, които търсим, но ще ни ги даде, когато вече сме забравили въпросите. Това съвсем не бива да ни лишава от удоволствието, да се погрижим предварително за обстоятелствата, докъдето можем да стигнем. Заедно сме в неделната изборна сутрин. Очаквайте информация за това как върви..

обновено на 25.05.19 в 19:23

„Алтер его” - между образованието и литературата с Цветелина Драганова

Малко след 24-ти май ще запазим празничния дух и в предаването „Алтер его”. Специален гост ще бъде Цветелина Драганова – преподавател по български език и литература в ЕГ „Пловдив”. С нея ще говорим за просторите в родното образование – не само онези, на които висят кирливите ни ризи, но и другите – окриляващите младото поколение. Ще засегнем..

обновено на 25.05.19 в 10:06

"Амадеус" ще ни прави щастливи в "Звукът на киното"

Истински празник не само за любителите на филмовата музика, а за всички меломани, предстои в „Звукът на киното“. В две поредни седмици, в събота, ще слушаме музиката на Моцарт. Всеки вече е разбрал – предстои саундтракът на „Амадеус“. Шедьовърът на Милош Форман, по сценарий на Питър Шафар, е емблематичен филм, разказ не само за човека – музика..

обновено на 24.05.19 в 16:52