До месец съдът казва законно ли е съборена къщата на биячите от Войводиново

Пловдивският административен съд обяви за решаване две от делата, заведени срещу събарянето на незаконни постройки в село Войводиново. 

Анка Пакетова - леля на двамата младежи, които пребиха военнослужещия Валентин Димов на 6 януари, както и съселянката й Петрана Минчева се жалваха срещу бутането на къщите им. 

Очаква се в законосъобразния едномесечен срок съдия Любомира Несторова да обяви решението си по делото.

Съдът даде ход и на две от делата срещу спирането на ток и вода и забраната да се ползват два имота във Войводиново, заведени от Васил Василев и Анка Пакетова. 

Съдия Несторова прие писмата от ВиК, ЕВН, Агенцията за социално подпомагане и община „Марица“ по делата и постанови, че трябва да се изготвят съдебно-технически експертизи за търпимостта на постройките. И двете дела бяха отложени за 22 май.

Утре предстои още ново заседание по делото на ромката Иванка Ангелова от Войводиново срещу събарянето на незаконната й къща. 

Общо 55 са делата, заведени от роми от селото – за събарянето на незаконни постройки, за премахването на опасни сгради, както и срещу действията на кмета на Войводиново Димитър Тосев и началника на РУ – Труд Александър Дайлянов. 


Още от категорията

Близо 600 000 избиратели гласуват в Пловдив и областта на евровота

477 са избирателните секции в Община Пловдив за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26.05.2019 г. в т.ч. 5 бр. избирателни секции за гласуване с подвижна избирателна кутия и 13 бр. избирателни секции, образувани в лечебни заведения и места за лишаване от свобода. 5-те секции  за..

публикувано на 25.05.19 в 17:17

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев

Заради иск на Антикорупционната комисия за над 9 милиона лева Пазарджишкият окръжен съд запорира сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев, на съпругата му и на свързани с тях фирми.  Претенциите на комисията са за незаконно придобито имущество.  Решението  е на база шест тома доказателствен материал, част от който е и прословутото..

обновено на 25.05.19 в 10:25

Днес е "Ден за размисъл" - без политическа агитация и социологически проучвания!

Днес е ден за размисъл преди утрешния вот, с който ще бъдат избрани 17-те български представители в Европейският парламент.  11 661-а са избирателните секции в страната, които ще бъдат подготвени за гласуването.   Забрани за политическите субекти и социологическите агенции действат в днешния ден за размисъл.  Не може да се извършва политическа..

обновено на 25.05.19 в 09:24

Чудно време в Пловдив обещават синоптиците!

Днес над страната ще е предимно слънчево.  Максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса.  След пладне над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи, на места придружени с гръмотевици.  Също следобед над планините на места ще превали и прегърми. 

публикувано на 25.05.19 в 08:39

Вдъхновени от "Върви народе, възродени", хиляди пловдивчани шестваха по Главната

Хиляди ученици и учители се включиха в традиционното шествие за 24 май в Пловдив, което започна от площад „11 май“ и премина по Главната улица на града. Шествието поведе иконата на Светите братя, носена от двама 11-класници от Хуманитарната гимназия.  Следваха ги мажоретният състав на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и духовият оркестър на..

обновено на 24.05.19 в 16:51