До месец съдът казва законно ли е съборена къщата на биячите от Войводиново

Пловдивският административен съд обяви за решаване две от делата, заведени срещу събарянето на незаконни постройки в село Войводиново. 

Анка Пакетова - леля на двамата младежи, които пребиха военнослужещия Валентин Димов на 6 януари, както и съселянката й Петрана Минчева се жалваха срещу бутането на къщите им. 

Очаква се в законосъобразния едномесечен срок съдия Любомира Несторова да обяви решението си по делото.

Съдът даде ход и на две от делата срещу спирането на ток и вода и забраната да се ползват два имота във Войводиново, заведени от Васил Василев и Анка Пакетова. 

Съдия Несторова прие писмата от ВиК, ЕВН, Агенцията за социално подпомагане и община „Марица“ по делата и постанови, че трябва да се изготвят съдебно-технически експертизи за търпимостта на постройките. И двете дела бяха отложени за 22 май.

Утре предстои още ново заседание по делото на ромката Иванка Ангелова от Войводиново срещу събарянето на незаконната й къща. 

Общо 55 са делата, заведени от роми от селото – за събарянето на незаконни постройки, за премахването на опасни сгради, както и срещу действията на кмета на Войводиново Димитър Тосев и началника на РУ – Труд Александър Дайлянов. 


Още от категорията

Студенти обсъждат състоянието на общежитията

Студенти от пловдивските висши училища организират среща за състоянието на част от общежитията в града.  Тя ще се състои на 23 октомври от 16.30 часа в 6 аудитория на Ректората на Пловдивския университет. Всеки желаещ студент може да изрази мнение и да направи предложение, обявяват инициаторите от Студентския съвет на висшето училище. В ПУ..

публикувано на 23.10.19 в 05:56

Катастрофирал ТИР затруднява трафика между Хвойна и Чепеларе

При разклона за село Богутево движението е двупосочно само в едната лента на пътя.  Причината е ТИР, който се е обърнал при опит да избегне катастрофа.  Шофьорът на тежкотоварния камион свил рязко надясно, за да избегне сблъсък с лек автомобил, навлязъл в неговото платно. При неочакваната маневра ТИР-ът се наклонил и паднал на едната си страна...

публикувано на 22.10.19 в 16:50

Полицай, опитал да избяга от правосъдието, остава в затвора

Пловдивският окръжен съд остави без уважение молбата за условно предсрочно освобождаване на бившия полицай Никола Ерелийски, който на 30 август 2009 г. пиян блъсна и уби таксиметров шофьор в Пловдив. В продължение на 7 години Ерелийски се е укривал от правосъдието в Англия и Северна Ирландия. Заловен е едва на 17 август миналата година в..

публикувано на 22.10.19 в 15:02

Премиерът откри нов завод за автомобилно осветление край Пловдив

Тази година БВП ще надхвърли 120 милиарда лева. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на нов турски завод за автомобилно осветление край Куклен. Преди 4-5 години БВП беше 50 милиарда, а тази година ще минем 120 милиарда лева. Добре е, когато има такива инвестиции, които оставят добавена стойност в България, коментира..

обновено на 22.10.19 в 14:19

Стартира строежът на новото кръгово на Околовръстното и Асеновградско шосе

Започва изграждането на кръговото кръстовище между Асеновградско и Околовръстното шосе на Пловдив.   Проектът се финансира с над 2 милиона и 300 хиляди лева от републиканския бюджет, срокът за изпълнение е шест месеца. Реконструкцията ще бъде на два етапа, като първо ще се ремонтира северната част на трасето и  движението няма да се спира,..

публикувано на 22.10.19 в 14:19