Кулинарната купа на България и уиски хроники във „Вход свободен“

| обновено на 19.04.19 в 10:43

Казват, че готвенето било като любовта – или трябва да се отдадем изцяло, или трябва да се откажем! Предпочитаме първото, и добавяме дори глътка качествено уиски за разкош!

Да, точно така! Добрата храна и доброто питие са нашите гурме водители във „Вход свободен“ днес.

Преди да хапнем и да пийнем, обаче ще Ви поканим „В аванс“ на ежегодния международен танцов конкурс “Дъга от таланти“.  Как ще преминат трите състезателни и дни и какво ново ще види публиката тази година - отговорите от Кремена Шопова, главен художествен ръководител на сдружение за изкуства ЕРА 3000 и председател на Българска федерация по спортни и танцови дисциплини.

Предпразнично и с усмивка ще Ви почерпим и с няколко капки от келтската „вода на живота“. Хроникьор по темата и основен Разказвач на уиски приказки ще бъде Гаро Узунян – за уискито, по неговият начин!

За финал, посрещаме заедно и за 12-та поредна година Национална кулинарна купа на България 2019г. Единственият по рода си конкурс, в който наред с класическите дисциплини за „Най – добър Кулинарен отбор на България", „Най – добър Готвач на България", „Най – добър Сладкар на България"и т.н. ни очакват и много нови интересни и предизвикателни такива. Но за да не пресолим основното за днес, и за да стигнем безаварийно до десерта, още пикантерии около събитието очаквайте от  Шеф Иван Манчев.

Бъдете с „Вход свободен“! На линия сме веднага след новините в 12:00!


Още от категорията

Европа и България "Ден след ден"

Либерали, зелени и популисти са победителите от изборите в Европа. Двете основни партии – Европейската народна партия и Прогресивният алианс на социалистите и демократите, вече няма да могат да сформират мнозинство в новия Европарламент. Той ще започне работа на 2 юли. Предстоят сложни разговори за нови коалиции и разпределяне на лидерските постове в..

публикувано на 27.05.19 в 14:48

"Звукът на киното" продължава с още "Амадеус"

Празникът продължава втора седмица. Както ви обещахме в "Звукът на киното" две поредни седмици, в събота, ще слушаме музика на Моцарт от забележителният филм на Милош Форман „Амадеус“. Шедьовърът на чешкия режисьор, по сценарий на Питър Шафар, е емблематичен филм, разказ не само за човека – музика Моцарт и останалия в сянката му придворен..

обновено на 27.05.19 в 14:21

"Вход свободен" - късен старт на работната седмица

Новата работна седмица започване с желание за промяна и добро! Днес гостуваме на Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски“ и студентите от „Клуб на мениджъра“ – организатори на публичната лекция "Бъди промяната, която искаш да видиш от света". Координаторът на събитието Шукрие Абдурахман ще ни разкаже за целите и идеите, които младите..

публикувано на 27.05.19 в 10:22

Каква България, каква Европа се събужда "Точно днес"?

Изборите приключиха, резултатите показаха, че на българите много не им се гласува. Но и с ниска активност резултат има. ГЕРБ спечели пред БСП. ДПС остава трета политическа сила. ВМРО игра успешно с Ангел Джамбазки. Демократична България също влиза в ЕП. Останалите са в многоточието за своя и на избирателите поука. Европейският парламент ще бъде нов, а ще..

публикувано на 26.05.19 в 21:59

"След избора" - извънредно предаване на Радио Пловдив

След избора! Очаквайте извънредното предаване на Радио Пловдив, което започва точно в от 18.00 часа. В "След избора" ще проследим края на изборния ден, ще потърсим оценката на наблюдатели за ефекта от вота за български депутати в Европейския парламент, ще чуем и мнения на гласоподатаватели и новоизбрани депутати. Бъдете с Радио Пловдив и извънредното..

обновено на 26.05.19 в 17:54