Кулинарната купа на България и уиски хроники във „Вход свободен“

| обновено на 19.04.19 в 10:43

Казват, че готвенето било като любовта – или трябва да се отдадем изцяло, или трябва да се откажем! Предпочитаме първото, и добавяме дори глътка качествено уиски за разкош!

Да, точно така! Добрата храна и доброто питие са нашите гурме водители във „Вход свободен“ днес.

Преди да хапнем и да пийнем, обаче ще Ви поканим „В аванс“ на ежегодния международен танцов конкурс “Дъга от таланти“.  Как ще преминат трите състезателни и дни и какво ново ще види публиката тази година - отговорите от Кремена Шопова, главен художествен ръководител на сдружение за изкуства ЕРА 3000 и председател на Българска федерация по спортни и танцови дисциплини.

Предпразнично и с усмивка ще Ви почерпим и с няколко капки от келтската „вода на живота“. Хроникьор по темата и основен Разказвач на уиски приказки ще бъде Гаро Узунян – за уискито, по неговият начин!

За финал, посрещаме заедно и за 12-та поредна година Национална кулинарна купа на България 2019г. Единственият по рода си конкурс, в който наред с класическите дисциплини за „Най – добър Кулинарен отбор на България", „Най – добър Готвач на България", „Най – добър Сладкар на България"и т.н. ни очакват и много нови интересни и предизвикателни такива. Но за да не пресолим основното за днес, и за да стигнем безаварийно до десерта, още пикантерии около събитието очаквайте от  Шеф Иван Манчев.

Бъдете с „Вход свободен“! На линия сме веднага след новините в 12:00!


Още от категорията

Древни светове и архитектурен модернизъм във “Вход свободен”

Предстои ни поредното късно начало на работния ден, но обещаваме да бъде интересен и позитивен старт!  И тази седмица в “Невероятно, но факт” разглеждаме древните цивилизации, но днес се фокусираме върху архитектурните им постижения.  Оставаме на тема архитектура и в “Актуален въпрос”- гостува ни Теодор Караколев- журналист и изследовател на..

обновено на 14.10.19 в 09:42

„Точно днес“ – започваме новата седмица с радио

Първото утро на седмицата ще заредим с усмивки, но ще фиксираме внимание и върху парите, защото винаги става въпрос за тях. Независимо от красивите обещания. Здраве за 200 милиона лева повече. Ще стигнат ли парите до пациентите – интервю с доктор Стойчо Кацаров , председател на Център за защита правата в здравеопазването. Задава ли..

обновено на 13.10.19 в 16:42

Божана Апостолова гостува в Клуб "Неделя"

Днес  в предаването ви срещаме с жената, която наричат Майка Тереза на българската литература- Божана Апостолова- талантлива поетеса, вдъхновен издател, щедър меценат и човек с огнен темперамент.  С  гостенката ни ще говорим за приятелството й  с Вера Мутафчиева, Иван Динков и цяла плеяда български творци; за съвпадите и разминаванията между талант и..

обновено на 13.10.19 в 10:52

Психоанализа, стрес и изкуство в „Шейкър“

Днес говорим за стреса, отново. Мащабно събитие се състоя преди месец в България, посветено на превенцията на стреса, на работното място. За съжаление и за разлика от други страни, където това е практика от години, ние едва прохождаме. Албена Паралингова разказва. Ще си говорим и за психоанализа и изкуство, с психоаналитика и..

обновено на 12.10.19 в 20:33

„Денвър” с премиера на сингъл в „Алтер его”

Рок група „Денвър” ни оказва честта да направим световната премиера на новия им сингъл „Отечество”!  В студиото ще дойде фронтменът Стефан Гераксиев, който ще даде подробности за проекта. С него ще говорим за успехите на „Денвър” в Румъния, ще слушаме негови стихове и невероятни изпълнения на живо! За целта той обеща да донесе дванадесет..

обновено на 11.10.19 в 17:06