Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 700 състезатели на Световната купа по гребане

Кристиан Василев
Снимка: Sportal

Повече от 700 състезатели ще участва на Световната купа по гребане в Пловдив, която ще се проведе от 10 до 12 май на Гребния канал в града. Това заяви председателят на организационния комитет Иван Попов.

До този момент са акредитирани 650 участници. Заявки идват постоянно, като се очаква потвърждение дали ще пристигне руският отбор. 100 китайски гребци идват още следващата седмица и ще се подготвят в Пловдив. След 5 май ще дойдат всички състезатели. Състезанията ще се провеждат в шест коридора, а два ще бъдат за загряване. Гребният канал е готов за Световната купа, а от понеделник започва монтажа на стартовото устройство.

Състезанията започват на 10 май от 9:00 часа с подборната надпревара. На 11 май са полуфиналите и един финал, а на 12 май са финалите Б и А.

Председателят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков уточни, че Кристиан Василев е основната надежда на страната за високо класиране. Добри резултати се очакват и от Десислава Георгиева.

"Нашите усилия са свързани с подготовка за Световното първенство, което ще ни даде квота за Олимпийските игри в Токио през 2020 година", добави още Свилен Нейков.

От Организационния комитет разкриха, че от 8 до 12 май алеите на Гребната база ще бъдат затворени за граждани. Иван Попов допълни, че Пловдив ще кандидатства за домакинство на Световно първенство за юноши и девойки през 2021 година, за Световно първенство за жени и мъже до 23 години през 2022-а, както и за Световна купа през 2023 година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Борислав Крачанов

ВК "Марица" се раздели с Борислав Краччанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за шампионките. В този период отборът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от..

публикувано на 23.04.24 в 19:47

Кузманов загуби при доиграването в Острава

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна от турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Острава (Чехия) от категория 75. Пловдивчанинът, който е 265-и в ранглистата, загуби в първия кръг от белгиеца Готие Онклен с 5:7, 6:7(4) в двубой, продължил малко повече от два часа. Мачът между двамата започна в понеделник, но бе..

публикувано на 23.04.24 в 18:02

Локомотив и Ботев без парични наказания след 30-ия кръг

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ Дисциплинарна комисия Решения  -  23. 04 .2024 г. 30-ти кръг ППЛ С предупреждения – 37 състезатели Със спиране от състезателни   права ССП лв. Серигне Чеик Мбаке Мадина Файе ФК „Етър“ Велико Търново 1 200 Вячеслав Велев ФК „Крумовград“ Крумовград 1 300..

публикувано на 23.04.24 в 18:01
Емилия Цонева

Зелената кауза на K3 ULTRA

На 22-април в Международния ден на Земята и в предаването "Антена Спорт" гостува г-жа Емилия Цонева, създател и организатор на един от най-обичаните ултрамаратони у нас- K3 ULTRA. Събитието се отличава с това, че трасетата му се движат по граничната бразда между България и Гърция, както и със своята Зелена кауза. Какво представлява тя и защо е..

публикувано на 23.04.24 в 13:31

Валерия Войкова – VALL за розовата страна на живота

  П реди време тя изумява журито на "България търси талант" със своя глас и заслужено печели златен билет за финала. През 2023 година VALL плени и сърцата на публиката от сцената на " Гласът на България ". "Мой свят" е любимата ми българска песен”, категорична е Валерия за парчето, което изпълни от сцената на музикалното шоу. Днес певицата е..

публикувано на 22.04.24 в 14:52