Почина изоставеното в болница дете

Следобед е починало 7-годишното детенце, което бе изоставено от родителите си в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Момиченцето е издъхнало вследствие на сърдечна недостатъчност.

Случаят възпламени общественото мнение преди дни. Майката довела детето в болницата преди три седмици, след като състоянието му се влошило и трябвало да постъпи по спешност в педиатричното отделение. Оттогава тя не го е търсела, а за детето се грижеха доброволки.


Още от категорията
Централата за биогаз в село Труд

Труд иска чист въздух и от европейските институции

Протестиращите срещу замърсяването на село Труд и работата на местната електроцентрала за биогаз изпратиха отворено писмо до Европейската комисия и Европарламента, с копия до премиера  и омбудсмана у нас.  Според сдружение „Бъдеще за село Труд“ вече четвърта година  продължава  престъпното  отношение от страна на институциите спрямо опазването на..

публикувано на 27.06.19 в 09:25
Иванка Ройдова

Отново съдят обвинената за поръчани шест убийства Ройдова

Пловдивският Апелативен съд ще заседава по делото срещу Иванка Ройдова, подсъдима за поръчителството на 6 убийства. Според обвинението, тя е поръчала премахването на брат си, сина и дъщерята му, както зетя и две внучета. Мотивът за убийствата им е наследство от Америка за няколко милиона долара. До разплитането на случая се стигна, след като Ройдова..

публикувано на 27.06.19 в 08:42

Втори ден на Пловдивския икономически форум

Вторият Пловдивски икономически форум продължава и днес с участието на министри, представители на бизнеса и на неправителствения сектор от страната и Европа.  Сред темите са предизвикателствата пред икономическия растеж и конкурентноспособността у нас и в Югоизточна Европа, европейската перспектива пред Западните Балкани, очакванията от новия..

обновено на 27.06.19 в 08:26

Празник на царския орел в Бунарджика

Празник на царския орел ще се проведе от 17.30 до 20.30 часа в парк Бунарджика по инициатива на  Българското дружество за защита на птиците.   Организаторите канят малки и големи да се включат в обиколките за наблюдение на птици в парка, богат на над 100 вида.  Всеки ще може да разбере лесно ли се пази равновесие върху въже – символ на опасните..

публикувано на 27.06.19 в 07:39

С научна конференция ФИСН отбелязва 25 години

Съвременни тенденции в икономиката, международна търговия, политика и сигурност, корпоративни финанси и управление, иновативни подходи в маркетинга. Това са само част от направленията, в които ще протече Юбилейната международна научна конференция под мотото „Икономическа и социална (дез)интеграция“, организирана по повод 25-ата годишнина от..

публикувано на 27.06.19 в 07:29