Поезия и танцов спектакъл във „Вход свободен“

| обновено на 22.04.19 в 13:07

„Танците са тиха поезия“

  Симонид от Кеос

Грижим се за духа и тялото, и си говорим за поезия и танци.

Деветокласничката от френската езикова гимназия в Пловдив „Антоан дьо Сент-Екзюпери”, Дария Лучинска ни разказва за дебютната си книга със стихове „Неизпратени до теб писма“.

Разказваме ви и за международния спектакъл „Място на съществуване“, част от програмата на Пловдив 2019. Гостува ни медиаторът на събитието Виктория Петрова. Утре в 19 часа, ще бъде първата среща между бъдещите съ-участници в спектакъла.

Традиционната ни, вече, рубрика „Орисници“ си чака реда, както и следразсъдъчните помисли на Жоро Пеев.

Начало, след новините в 12.


Още от категорията

Клуб "Неделя" гостува на Първия фестивал на българската книга в Белгия

В изборния ден и в късния следобед ще бъдем заедно в ефира на радио Пловдив! Във времето от 16:00 до 18:00 часа, ще разберем защо е необходимо да се гласува, ще говорим за важността да правим избор и ще Ви попитаме съгласни ли сте с твърдението, че който гласува, всъщност взима бъдещето си в свои ръце. След новините в 17:00 очаквайте и специалните ни..

публикувано на 26.05.19 в 11:34

След избора - извънредно предаване на Радио Пловдив

След избора! Очаквайте извънредното предаване на Радио Пловдив от 18 до 20 часа с водещи Антония Попова и Емил Костов.

публикувано на 26.05.19 в 10:31

Европейски стремежи и гласове в неделния „Шейкър“

Мъдреците са казали, че само времето може да ни даде отговорите, които търсим, но ще ни ги даде, когато вече сме забравили въпросите. Това съвсем не бива да ни лишава от удоволствието, да се погрижим предварително за обстоятелствата, докъдето можем да стигнем. Заедно сме в неделната изборна сутрин. Очаквайте информация за това как върви..

обновено на 25.05.19 в 19:23

„Алтер его” - между образованието и литературата с Цветелина Драганова

Малко след 24-ти май ще запазим празничния дух и в предаването „Алтер его”. Специален гост ще бъде Цветелина Драганова – преподавател по български език и литература в ЕГ „Пловдив”. С нея ще говорим за просторите в родното образование – не само онези, на които висят кирливите ни ризи, но и другите – окриляващите младото поколение. Ще засегнем..

обновено на 25.05.19 в 10:06

"Амадеус" ще ни прави щастливи в "Звукът на киното"

Истински празник не само за любителите на филмовата музика, а за всички меломани, предстои в „Звукът на киното“. В две поредни седмици, в събота, ще слушаме музиката на Моцарт. Всеки вече е разбрал – предстои саундтракът на „Амадеус“. Шедьовърът на Милош Форман, по сценарий на Питър Шафар, е емблематичен филм, разказ не само за човека – музика..

обновено на 24.05.19 в 16:52