Ул. "Христо Г. Данов" е отворена, но паркоместата са два пъти по-малко

| обновено на 22.04.19 в 13:16

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов пуснаха движението по ремонтираната улица „Христо Г. Данов“.

С нова визия е пространството около Джумаята, като е пренареден паважът в началото на улицата и продължението й към ул. „Цариброд“. По 400-метровата отсечка от площада до ЕВН е подменена асфалтовата настилка, ремонтирани са тротоарите, монтирани са ново улично осветление и антипаркинг колчета. 

Положена е и нова маркировка. Стойността на строително-монтажните работи е 300 000 лв. без ДДС, обясни Валентин Алексиев от фирмата изпълнител.

След ремонта се намаляват местата за паркиране по ул. „Христо Г. Данов“ заради успоредното паркиране – от 53 те стават 29, съобщи кметът Иван Тотев. За сметка на това е предвидено двойно паркиране по успоредната ул. „Бетовен“.

След обявяването на обществената поръчка за Дондуковата градина ще бъдат ремонтирани тротоарите и уличната настилка от ЕВН до бул. „Руски“, които попадат в заданието, обясни кметът Иван Тотев. 

Той допълни, че в обществената поръчка не попада "Грамадата" край Природонаучния музей, натрупана по време на протестите през 1997 г. "Тя е изживяла времето си и смятам, че не трябва да остава тук, с цялото уважение към тези, които са я направили", коментира Тотев. 


Галерия

Още от категорията

Съдът оправда лекаря, убил крадец в гаража си

Оправдателна присъда получи от Окръжния съд д-р Иван Димитров за убийството на Жоро Джевизов-Плъха. Така съдът прецени, че той е действал при неизбежна отбрана при стрелбата срещу Джевизов, който го е нападнал с нож в гаража. Димитров получи обаче 2-годишна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок за притежание на огнестрелно оръжие –..

публикувано на 18.07.19 в 18:22

Хакерът Кристиян Бойков вече е на свобода

20- годишният пловдивчанин Кристиян Бойков, разследван за хакерската атака срещу НАП,  е освободен от ареста с мярка за неотклонение „Подписка“, съобщиха от  Софийската градска прокуратура.   Бойков неправомерно е копирал компютърни данни от сървър на НАП, но деянието е извършено срещу информационна система, която не е част от критичната..

публикувано на 18.07.19 в 17:19

Прокуратурата поиска условна присъда за доктора, убил Плъха

Условна присъда за д-р Иван Димитров поиска прокуратурата по делото за убийството на Жоро Джевизов-Плъха. Държавното обвинение счита, че Димитров е действал с превишаване на пределите на неизбежната отбрана. „Чистото съдебно минало на обвиняемия, добрите му характеристики и съдействието му при разследването ни навеждат към условна присъда“ –..

обновено на 18.07.19 в 16:41

Националният флаг вече е на Роженските поляни

Десетки родолюбци и именити родни състезатели се включиха в разстилането на „Знамето на Рожен – Духът на България“ден преди откриването на събора Рожен 2019. Б Българският флаг бе разпънат на роженските поляни от едни от най-големите имена в българския спорт - Тервел Пулев, Екатерина Дафовска, Крум Дончев, Павел Лефтеров, Радослав Янков. Тази..

публикувано на 18.07.19 в 16:09

Излезе второто класиране за гимназиите

1370 ученици от Пловдив и региона участваха във второто класиране за прием след 7 клас. Това съобщи Рангел Райчев, председател на приемната комисия към РУО-Пловдив. В елитните гимназии баловете не  паднаха драстично - с по-малко от 5 точки.  При Езикова гимназия „Пловдив“ балът за момиче в специалност "Английски език" остава висок и е 411,500 на..

публикувано на 18.07.19 в 14:27