Ул. "Христо Г. Данов" е отворена, но паркоместата са два пъти по-малко

| обновено на 22.04.19 в 13:16

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов пуснаха движението по ремонтираната улица „Христо Г. Данов“.

С нова визия е пространството около Джумаята, като е пренареден паважът в началото на улицата и продължението й към ул. „Цариброд“. По 400-метровата отсечка от площада до ЕВН е подменена асфалтовата настилка, ремонтирани са тротоарите, монтирани са ново улично осветление и антипаркинг колчета. 

Положена е и нова маркировка. Стойността на строително-монтажните работи е 300 000 лв. без ДДС, обясни Валентин Алексиев от фирмата изпълнител.

След ремонта се намаляват местата за паркиране по ул. „Христо Г. Данов“ заради успоредното паркиране – от 53 те стават 29, съобщи кметът Иван Тотев. За сметка на това е предвидено двойно паркиране по успоредната ул. „Бетовен“.

След обявяването на обществената поръчка за Дондуковата градина ще бъдат ремонтирани тротоарите и уличната настилка от ЕВН до бул. „Руски“, които попадат в заданието, обясни кметът Иван Тотев. 

Той допълни, че в обществената поръчка не попада "Грамадата" край Природонаучния музей, натрупана по време на протестите през 1997 г. "Тя е изживяла времето си и смятам, че не трябва да остава тук, с цялото уважение към тези, които са я направили", коментира Тотев. 


Галерия

Още от категорията

Взеха книжката на шофьора, блъснал дете на пешеходна пътека

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем шофьорът, който на 10-ти октомври, четвъртък, блъсна  малко дете на пешеходна пътека.   Инцидентът стана следобед на  бул. „Васил Априлов“, малко след кръстовището с бул. „България“.  40-годишният водач е обвиняем за нарушаване правилата за движение и тежкото раняване на 9-годишното момченце, което..

публикувано на 14.10.19 в 16:39

ПЕРИМЕД помага за съвместните изследвания на учените от ПУ и МУ

Напредъкът по проекта ПЕРИМЕД определиха като пример за добра практика от Медицинския и Пловдивския университет. Те заедно работят по изграждането на Център за компетентност „Персонализирана иновативна медицина“, финансиран за 23 млн. лева от ЕС и България.  Партньор е и Институтът по минералогия и кристалография към БАН.  Ректорът на..

публикувано на 14.10.19 в 13:11

Първи случай на африканска чума край Асеновград

Положителна проба от заболяването е дало диво прасе, отстреляно от ловци в района на високопланинското село Узуново в землището на община Асеновград. Това съобщи директорът на Държавното горско стопаство в Асеновград инж. Слави Богутев. По думите му, месото от отстреляното животно е било дадено за изследване в специализирана лаборатория, а..

публикувано на 14.10.19 в 12:48

Катастрофа затруднява трафика по магистрала "Тракия" при Пловдив

Катастрофа затруднява движението при 148-ми километър на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас.  Сигналът за сблъскали се два тежкотоварни камина е получен минути преди 11 часа, съобщиха от пловдивската дирекция на МВР.   При инцидента, който е станал преди пътен възел Белозем,  няма пострадали хора.   До изтегляне на превозните средства от пътното..

обновено на 14.10.19 в 12:02

Демонстрации на военна техника в Пловдив на 17 октомври

През първите 9 месеца на 2018 година в армията са приети 325 войници, а за същия период на 2019 година- 600 войници. От това правим извода, че интересът към служба в Българската армия расте. Това каза в Пловдив генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-началник на отбраната. По думите му принос за този интерес има и кампанията „Бъди войник“,..

публикувано на 14.10.19 в 12:01