Търсим смисъла и успокояваме духа във "Вход свободен"

| обновено на 23.04.19 в 09:57

Велики вторник е деня за поучения, нравствени наставления и за дарения за бедните и нисшите духом през Страстната седмица.

Нравствените наставления ще отминем, но се надяваме да ви дарим смисъл и усещане за доброта!

На Велики вторник Иисус Христос разказва притчата за талантите, във „Вход свободен“ отбелязваме Световният ден на книгата с едно събитие за най-малките сред любителите на писаното слово!

Часове преди пловдивската премиера на моноспектакълът „Муха“ от Иван Иванов, ви срещаме с един от големите български актьори – Любен Чаталов.

„Предразсъдъци и следразсъдъци“ запазва ролята си на морален пристан в овълченото ежедневие!

В „Невероятно, но факт“ разясняваме суеверията на нашето време , разказвайки  легенди от минали епохи !

Във вторник, традиционно поглеждаме и към света на седмото изкуство.

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

Изложбата „Терминал“ във „Вход свободен“

Какво имаме да вършим днес? Ще си говорим за изложбата „Терминал“, с фотографа Яна Лозева.  Откриването е тази събота, в "Склад". "Терминал"  е художествен проект в рамките на резидентната програма АДАТА на Пловдив, Европейска столица на културата 2019.  Ще разберете защо, ама никак, не е лошо да искаме за себе си. Въобще не става дума за..

обновено на 18.10.19 в 10:44

В "Звукът на киното" урок по любов с "Новият Дон Жуан"

Прекрасната музика от филма Новият Дон Жуан"/Don Juan DeMarco  ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота. Освен песента на Брайън Адамс " Have you ever really loved a women ", ще чуете целия саундтрак от филма. За безапелационното качеството свидетелства фактът, че лента е с две  номинации за Златен глобус от 1996 година - за музика и песен...

обновено на 18.10.19 в 10:17

В края на седмицата - сюжетите се изясняват

Сюжети и теми с постигнат финал ще поставят акценти в утринния ефир на програмата в петък. След много усилия, колебания, съображения, неясноти и словесна мъгла. Решенията дотук провокират въпроси за  бъдещето на Европа и Брекзит с правила и взаимно зачитане след тежък процес за сближаване на позициите, със суров и достатъчно мощен консенсус..

публикувано на 17.10.19 в 18:18

"Ден след ден" - европейски и наши развръзки, филателия и култура

В 17-ия ден на октомври EС и Великобритания постигнаха сделка за Брекзит – в "Ден след ден" ще следим новостите около горещата световна новина от днес, както и около предсрочното освобождаване от СЕМ на директора на БНР Светослав Костов. От Пловдив - зрелищни демонстрации пред Военния клуб с хеликоптери, изтребител, парашутисти и наземна техника ще..

публикувано на 17.10.19 в 14:13

"Вход свободен" като пилешка супа за душата

Светът е голям и спасение дебне отвсякъде!- това любимо филмово заглавие  е мото на днешното предаване.  Днес "Вход свободен" е настроен изцяло мажорно. За да оцелеем в океана от негативна информация и войнстващ песимизъм, ни е необходим бряг на Надеждата,  вяра в Доброто и опора в Любовта. Такъв ще е акцентът на днешните ни срещи в ефира и..

публикувано на 17.10.19 в 10:49