Търсим смисъла и успокояваме духа във "Вход свободен"

| обновено на 23.04.19 в 09:57

Велики вторник е деня за поучения, нравствени наставления и за дарения за бедните и нисшите духом през Страстната седмица.

Нравствените наставления ще отминем, но се надяваме да ви дарим смисъл и усещане за доброта!

На Велики вторник Иисус Христос разказва притчата за талантите, във „Вход свободен“ отбелязваме Световният ден на книгата с едно събитие за най-малките сред любителите на писаното слово!

Часове преди пловдивската премиера на моноспектакълът „Муха“ от Иван Иванов, ви срещаме с един от големите български актьори – Любен Чаталов.

„Предразсъдъци и следразсъдъци“ запазва ролята си на морален пристан в овълченото ежедневие!

В „Невероятно, но факт“ разясняваме суеверията на нашето време , разказвайки  легенди от минали епохи !

Във вторник, традиционно поглеждаме и към света на седмото изкуство.

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

Кирилицата и известните пловдивчани „Точно днес“

Днес е премиерата на втория том на книгата „Изявените пловдивчани. Личностна енциклопедия“. В Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ изданието ще представи творческият екип на проф. Димитър Димитров, ректор на  Висше училище по агробизнес и развитие на регионите. Проф. Димитров ще говори за личностите намерили място във втория том, и тяхното..

публикувано на 21.05.19 в 16:29
Църквата

Конфликти и празници в "Ден след ден" на 21 май

Извънредна сесия поискаха 17 общински съветници от опозицията заради констатирани проблеми по проекта „Подобряване на градската среда в община Пловдив“, финансиран с 24 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“. Според тях общината не е упражнила достатъчно контрол и има съмнения за корупция и недобре свършена работа, от което са произлезли вреди за..

публикувано на 21.05.19 в 13:59

"Вход Свободен" - традиции, философия, музика

 Днес отново е един от онези дни, в които народния ни календар съчетава християнските традиции и езическите обчаи – празникът на Свети Константин и Елена, в който вярващите почитат паметта им с дарове за иконите, а също и празник на нестинарите, които танцуват боси в огъня.  Отбелязваме също Деня на Европейската Екологична Мрежа – Натура 2000, в аванс ще..

обновено на 21.05.19 в 10:18

„Точно днес“ – политически похвати, здравни неволи и ярки персонажи

Празнично и делнично – такова ще е утрото на 21 май. Екатерина Костова ще ни пренесе в църквата „Свети свети Константин и Елена“, която отбелязва своя храмов празник и ще внесе празнична нотка за деня. А преди това – делничните теми: Оправдано ли е удължаването на срока за специализация на джипитата и какво означава това за..

публикувано на 20.05.19 в 16:57

"Амадеус" ще ни прави щастливи в "Звукът на киното"

Истински празник не само за любителите на филмовата музика, а за всички меломани, предстои в „Звукът на киното“. В две поредни седмици, в събота, ще слушаме музиката на Моцарт. Всеки вече е разбрал – предстои саундтракът на „Амадеус“. Шедьовърът на Милош Форман, по сценарий на Питър Шафар, е емблематичен филм, разказ не само за човека – музика..

обновено на 20.05.19 в 16:52