Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рестарт на "битката" за кино "Космос"

Открит архитектурен конкурс за идеен проект за основен ремонт на Кино „Космос“ обяви пловдивската община. Прогнозната стойност за изработването на проекта е 128 хиляди лева без ДДС. 

Освен това местната власт обяви награден фонд от 20 хиляди лева за класираните от първо до трето място проекти. 

Одобреният на първо място участник ще получи 10 хиляди лева, вторият – 6000 лева, а третият 4 000 лева. Срокът за получаване на офертите е 14-ти юни.

Действащият застроителен план предвижда запазване на съществуващата сграда и оформяне пред нея на площадно пространство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Асеновград представи проекти за финансиране на спортни обекти

Асеновград представи първите обекти в областта на спорта, за които общината ще кандидатства за финансиране с европейски средства. Първият обект е изграждането на многофункционална спортна зала за бойни спортове и борба. Прогнозната стойност на тази инвестиция е 1,6 млн. лв. Други 300 хил. лв са необходими за ремонта на общинските тенис..

публикувано на 19.04.24 в 10:14

Извънгабаритен товар налага реорганизация на движението

Временна реорганизация на движението се въвежда в Пловдив заради транспортиране на извънгабаритен товар, който преминава през територията на областта. Очаква се около 8.30 ч. композицията да пристигне по Източния обходен път и от там да се насочи през жп прелеза на с. Войводиново към Пловдив. Маршрутът е  от ул. „Полет“ – ул. „Георги Бенев“..

публикувано на 19.04.24 в 06:56

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата програма от днес до неделя ще бъде официално открита обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването ще се състои  от 19,30 часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“. Веднага след прерязване на лентата районното кметство в партньорство с Държавна опера –Пловдив..

публикувано на 19.04.24 в 06:52

Министър Цоков ще присъства на дипломирането на педагозите от ПУ

Абсолвентите - бакалаври и магистри от Педагогическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" ще получат дипломите си на тържествена церемония днес. На промоцията в Пловдив ще присъства и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

публикувано на 19.04.24 в 06:49

Средните училища представят на форум специалностите си

Професионални гимназии, средни училища и училища по изкуства и спорт ще презентират изучаваните при тях специалности на двудневен форум , организиран от екипа по кариерно ориентиране към Център за подкрепа за личностно развитие в Общинския детски комплекс. Изложението „Дни на професиите“ ще се проведе днес и утре в сградата на центъра на бул. „6..

публикувано на 19.04.24 в 06:20