"Разказвачът на приказки представя" над 70 автори

Насърчаване на детското четене е мисия трудна и възможна, казва Константин-Кирил Иванов

"Разказвачът на приказки" е гост на Радио Пловдив, да открихме го!  Той се казва Константин-Кирил Иванов, от Пловдив е, и заедно разказваме всичко за инициативата за насърчаване на детското четене "Разказвачът на приказки представя".

Чрез идеята той кани автори на детска литература и осъществява срещи между тях и деца от детски градини и училища. 

И макар, че дейността му стартира през април миналата година в града под тепетата, само за година тя се разрасна в още няколко областни градове в страната. 

Всичко това "Разказвачът на приказки" прави, за да стимулира детското четене и да докаже, че то носи не само полза, а и удовлетворение за малките читатели.

Коя е книгата откритие за последната година? 

"Янко и вълшебната книга" на Ангел Вълканов, това е детско фентази за начален курс, казва "Разказвачът на приказки" в интервюто за програма "Точно днес".

Галерия

Още от категорията

Стенопис от ХІV век ще грейне в Бачковския манастир

Стенопис от ХІV век се реставрира в  църквата "Свети Архангели" в Бачковския манастир. Той  е открит преди около 7 години в църквата "Свети Архангели", която е от ХІІ век, при  проучвателна работа за  друга реставрация. Тогава се установява че под пластове от по-късно време от XIX  век,  е запазена, макар и фрагментарно, стенопис от  ХІV  век...

публикувано на 23.07.19 в 11:53

Филм на Люк Бесон във „Филмовите нощи“

Филмът „Анна“ на Люк Бесон е в афиша на „Филмовите нощи във Филипополис“. Продукцията е едно своеобразно завръщане към познатата стилистика на френския режисьор. Другият филм, който ще бъде прожектирен в лятно кино „Орфей“, е „Вчера си е за вчера“ на режисьора Дани Бойл.

публикувано на 23.07.19 в 09:15

Преге - предаване за света на книгите, 20 - 26 юли

В предаването за книги на Радио Пловдив на 20. 07. 2019 г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Хенри Джеймс. Портрет на една дама 491 стр. тв. к. ок. 5А, Изток-Запад, 2019. Исмаил Кадаре. Хроника на камък. 238 стр., ок. 3А, Колибри, 2019. Ромен Гари. Танцът на Чингис Коен. 295 стр., ок...

обновено на 22.07.19 в 15:46

Дебют на Ненко Генов с книгата "Сбогом, дневнико!"

С премиера - матине  на книгата "Сбогом, дневнико!" от Ненко Генов от 11 часа в книжарница "Хермес" Централ   той  представя първата си книга. Ненко Генов е пловдивчанин, който идва от Полша, където живее от 2011г. и преподава  там английски език  "Сбогом, дневнико!" е дебютната му книга, в която под формата на детски дневник  са включени..

обновено на 22.07.19 в 10:32

Фестивал на плъстите в село Труд

Пловдивското село Труд е домакин на Фестивал на плъстите. Проявата се провежда за втора поредна година и има за цел  да популяризира плъстенето като изкуство и занаят.  Плъсти се наричат изделията, които се правят от непредена вълна.  Тази година във фестивала участват майстори плъстари от София, Пловдив, Димитровград и Хисаря, а специален гост е..

обновено на 22.07.19 в 10:27