„Точно днес“ – за къщите, гостите и изкуството...

За гости ли са къщите за гости, които са изградени с европейско финансиране? Скандалът взе две оставки до момента, а следват ли още разкрития - по темата ще говорим с Асен Йорданов, основател и директор на сайта „Бивол“.

Представяме гледната точка и на бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони. Ще чуете Слави Топалов и Валентин Видев.

И още в последното работно утро на седмицата: 

Калояново и Раковски в очакване на папа Франциск. Най-развълнувани са децата. Екатерина Костова ни среща с едно от тях - Венцислав от Житница, който е определен за министрант на тържествената литургия в храм "Пресвето Сърце Исусово". 

„Фурната – експеримент за музикален хляб“ – проект, който е част от Пловдив – Европейска столица на културата. Той стартира в петък, а за него ще ни разкаже Гергана Бочева.

В Европейската столица на културата се открива и изложба, която представя достиженията на българската космонавтика. В зона „Култура“ на Радио Пловдив – интервю на Живка Танчева с Ралица Константинова, автор на проекта „Космодрум“.

А Димитър Владимиров ще ни разкаже за Айляк парада, който ще премине със стотици участници в събота вечер през Пловдив.

В рубриката "Добро утро, ден!" ни гостува професор Мария Шнитер.


Още от категорията

"Добро утро, ден!" със Стефан Вълдобрев

Тази седмица мина по-полека със Стефан Вълдобрев в рубриката „Добро утро, ден“. За него можем да говорим много – певец, артист, композитор, филмов режисьор. Но може би най-важното е, че с лекота печели любовта на малки и големи. Със Стефан Вълдобрев и песента „По-полека“ успяхме да забавим утрото и да осмислим малките неща, които доволно..

публикувано на 20.06.19 в 15:12

"Добро утро, ден!" с Тома Спространов

Легендарният Тома Спространов гостува  в „Добро утро, ден!“.  От 54 години  до днес, той води предаването „Любопитно петолиние“ в Радио Пловдив и 40 години „Пулсиращи ноти“ по „Хоризонт“.  Първи в българския ефир пуска Битълс и  други култови  т.н. западни групи. Интервютата му с музиканти от българския и световен елит са неизброими.  Почетен..

публикувано на 14.06.19 в 11:47

"Добро утро, ден!" с археолога доц. Иван Джамбов

В „Добро утро, ден!“ през юни с предчувствие за лято, за едни може би ваканция, за други разкопки и проучвания - ви срещаме с археолога доц. Иван Джамбов . Той ни допусна до неговия свят, до музиката, която слуша, до късмета, който го спохожда с откритието на Аневско кале.  За археологията и страстта към изследване, наследена от баща му ст.н.с..

публикувано на 07.06.19 в 09:53

"Добро утро, Ден!" с издателя Стойо Вартоломеев

Тази седмица бяхме в градината, на бюрото, в колата и пред книгата заедно с издателя  Стойо Вартоломеев. Той твърди за себе си, че е разграфен човек. Но докато го слушате ще разберете колко пъстра и подвижна е мисълта му, колко са различни дните му – разделени между природата, честото пътуване и управлението на издателство „Хермес“. Ще разберете още..

публикувано на 23.05.19 в 11:50

"Добро утро, Ден!" с д-р Георги Кръстев

Той е известен лекар, утвърден ортопед, секретар на Регионалната колегия на Български лекарски съюз-Пловдив. А в началото на месец май се прочу като човек, който единствен успя да изненада папа Франциск с икона, а в това благородно дело заслуга има неговата внучка. Зад това описание стои името на доктор Георги Кръстев , спасил стотици човешки..

публикувано на 17.05.19 в 10:38