„Точно днес“ – за къщите, гостите и изкуството...

За гости ли са къщите за гости, които са изградени с европейско финансиране? Скандалът взе две оставки до момента, а следват ли още разкрития - по темата ще говорим с Асен Йорданов, основател и директор на сайта „Бивол“.

Представяме гледната точка и на бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони. Ще чуете Слави Топалов и Валентин Видев.

И още в последното работно утро на седмицата: 

Калояново и Раковски в очакване на папа Франциск. Най-развълнувани са децата. Екатерина Костова ни среща с едно от тях - Венцислав от Житница, който е определен за министрант на тържествената литургия в храм "Пресвето Сърце Исусово". 

„Фурната – експеримент за музикален хляб“ – проект, който е част от Пловдив – Европейска столица на културата. Той стартира в петък, а за него ще ни разкаже Гергана Бочева.

В Европейската столица на културата се открива и изложба, която представя достиженията на българската космонавтика. В зона „Култура“ на Радио Пловдив – интервю на Живка Танчева с Ралица Константинова, автор на проекта „Космодрум“.

А Димитър Владимиров ще ни разкаже за Айляк парада, който ще премине със стотици участници в събота вечер през Пловдив.

В рубриката "Добро утро, ден!" ни гостува професор Мария Шнитер.


Още от категорията

"Добро утро, ден!" с джаз певицата Мирослава Кацарова

Откривам хиляда причини да се радвам на деня и живота,  казва джаз певицата Мирослава Кацарова, която гостува в „Добро утро, ден!“.  Тя е завършила богословие  и за нея това е в хармония с джаза.  Всеки от многобройните и концерти е неповторим. Има три албума. Води две авторски радиопредавания за джаз. От пет години организира международния..

публикувано на 18.10.19 в 14:52

"Добро утро, Ден" с художника Румен Жеков

Тази седмица в рубриката "Добро утро, Ден" гостува художникът Румен Жеков. За него всяко утро е различно, но общото е грижата за котарака и задължението да бъде сресан. Обича да се мотае артистично, да пие кафе, да пуши цигари и да приготвя закуска. Иска да живее по-лежерно и да се наслаждава на всеки миг. Чуйте споделеното от него за плановете на..

публикувано на 11.10.19 в 11:57

Кръстю Кръстев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Кръстю Кръстев, директор на Драматичен театър-Пловдив. Разбираемо – дните му са изпълнени с театрално изкуство, а сега надникваме в тях и неговото утро. Признава, че не разчита на алармата сутрин, но става рано и без часовник. Ежедневието на Кръстю Кръстев е динамично, често си казва..

публикувано на 04.10.19 в 12:23

"Добро утро, Ден" с Веселин Николов - Червения

Тази седмица посрещахме утрото в компанията на джазмузиканта и пловдивска легенда Веселин Николов  - Червения - носител на най-високото държавно отличие на Република България Орден „Стара планина“ – първа степен.  Възпитаникът на полската музикална джазова  школа е основател  на първата професионална джазова формация у нас в изгрева на 70-те..

обновено на 27.09.19 в 15:37

"Добро утро, Ден!" със Светлана Куюмджиева

Тази седмица споделихме утринните мисли на артистичния директор на фондация "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева. Говорихме за рамките, в които ежедневието  вкарва и границите, които не се преминават, за винаги включените телефони и за Пловдив като столица на културата  - с гранците, които не прескача, с уюта и агресията, която понягога проявявява...

публикувано на 20.09.19 в 11:28