Любопитно за Деня на слънцето във „Вход свободен“

В Международния ден на слънцето и в поредното издание на предаването „Вход свободен“ слагаме слънчевите очила, обличаме си ведрото излъчване и с усмивка под ръка се отправяме към Националната астрономическа обсерватория в Рожен, за да чуем малко познати и много любопитни факти за звездата в центъра на Слънчевата система.  Д-р Никола Петров, директор на НАО-Рожен е събеседникът ни по тази тема. 

В рубриката ни „Актуален въпрос“ ще поговорим за екологиите от бъдещето. В този ред на мисли, Ви срещаме с Емил Миразчиев, директор на сдружение „Изкуство днес“ и организатор на проекта „Дигитални драматизации: Екологии от бъдещето“, както и с куратора Димитрина Севова.

На финала на предаването ще Ви поканим „В аванс“ на творческа работилничка „Гергьовденска плъстеница с Мая“. За плъстенето като изкуство в цялата му красота и специфика, говори Мая Тянева – творец,  естет и майстор на древната техника.

Времето е наше веднага след новините в 12:00! Бъдете с „Вход свободен“ по радио Пловдив!


Още от категорията

Жега, екология и изкуство във "Вход свободен"

Бягаме от жегите, потапяйки се в размисли за настояще и бъдеще. Оправданието, че е топло, защото е юли, успокоява само малка част от съвестта ни, засегната от промените, които причиняваме на Земята като човеци. В „Еко аларма“ ще ви разкажем за Фукушима, осем години по-късно, погледната през погледа на фотографа Грег МакНевин. Групова изложба..

обновено на 23.07.19 в 09:32

Пловдивският политичеки пъзел "Точно днес"

Иван Тотев освободи позицията на кандидат за кмет на Пловдив. Освободи я след 12 години в местната власт с мотив, че вече е прегрял. Реши да бяга пред събитията. След няколкократното посочване с пръст от страна на Бойко Борисов той на практика се освободи от конфуза да иска, но да не бъде посочен за трети мандат. Вероятно с решението да се оттегли..

публикувано на 22.07.19 в 17:05

За личните и политически избори "Ден след ден"

Седмицата започва с политическа новина и пловдивски акцент : Кметът Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандант. Това съобщи лично той и така  постави първото парченце от пъзелът на номинациите в Пловдив за местната власт. Какво каза градоначалникът ще чуете още в първия час на програма „Ден след ден“. Случайно или не, решението му..

публикувано на 22.07.19 в 14:39

"Звукът на киното" в плен на телевизията

Тази събота ще ви отведем в света на телевизията с музика от популярния филм на Рон Хауърд " Ед тв ". Комедията се появава на екран през 1999 година и в лентата участват звезди на Холивууд от ранга на Матю Макконъхи, Уди Харелсън и Майкъл Мур. Ако не сте гледали филма, то припомняме сюжета : Ед Пекърни (Макконъхи) е най-обикновен младеж, който..

обновено на 22.07.19 в 14:15

Във "Вход свободен" откриваме Америка с Таня Дишева

Днес в предаването ще ви срещнем с една американска начална учителка с 25 години стаж, която е наша сънародничка. Таня Дишева ще ни разкаже за полезните и положителни методи в американското  образование, удачните педагогически модели в училище и живота на най-голямата българска диаспора зад граница- чикагската.  В рубриката "Невероятно, но факт!" ще ви..

обновено на 22.07.19 в 11:32