Съдът остави в ареста Ветко Арабаджиев

| обновено на 05.05.19 в 10:31

Бизнесменът Ветко Арабаджиев, обвинен в данъчни престъпления и пране на пари  бе върнат под конвой от Испания в България в 23,55 часа тази нощ.

Часове по-късно специализираният съд го остави в ареста.  Арабаджиев изрично заяви, че не желае да бъде сниман и записван. Пред съда той каза, че не разбира защо е обвиняем.

Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха издирвани месеци с европейска заповед за арест и разкрити в началото на март в градчето Кабрера де Мар крайБарселона. 

Българският съд запорира 12 банкови сметки наАрабаджиеви в различни трезори, дялове в 7 търговски дружества и имоти в Пловдив, София и Свежен. Засега  Маринела в испанския арест до решение на съда за нейната екстрадиция. По делото е обвинен и синът им Вълчо, който бепуснат от ареста под гаранция от половин милион лева.


МВР разпространи снимки от екстрадицията на Ветко Арабаджиев. 

Галерия

Още от категорията

Един пазарен ден преди 100 години в Златоград

В Стария град на Златоград ще се проведе възстановка на "Един пазарен ден от преди 100 години". Днес е кулминацията на традиционните Делюви празници и възстановката е част от програмата.  По калдъръмените улици на Стария град ще бъде пресъздадена атмосферата на градската чаршия. Участниците във възстановката ще бъдат пременени с облекла от градската..

публикувано на 22.09.19 в 09:15

Два дни с безплатно паркиране в „Синя зона“

Безплатно ще се паркира в „Синя зона“ на 23 септември (понеделник), съобщиха от общинското предприятие  „Паркиране и репатриране“.  Припомня се,  че за престой в зоната се заплаща от понеделник до събота включително за времето от 8:30 ч. до 17:30 ч.  Освен в неделя, „Синя зона“ е с безплатен достъп на официалните празници и свързаните с тях..

обновено на 22.09.19 в 08:51

Честит ден на Независимостта!

Днес честваме 111 години от обявяването на Независимостта на България. На 22 септември 1908 година в двора на църквата "Св. 40 мъченици" в старата българска столица Велико Търново княз Фердиданд прочита специален манифест, провъзгласяващ Независимостта на България. След това министър-председателят Александър Малинов прочита отново манифеста на..

обновено на 22.09.19 в 08:24

Денят на Отворените улици затваря за автомобили бул. "Марица юг"

Десетки градове в Европа отбелязват първия Ден на отворените улици, в който автомобилите отстъпват място на хората. Хвърчила, велосипеди, спорт и игри ще затворят от 8 до 18 часа бул. „Марица“ в Пловдив от колелото на Водната палата до моста Адата Рисунки на асфалт, спортни тренировки на открито, фитнес зона, танци, творчески работилници,..

обновено на 22.09.19 в 08:23

"Демократична България" издигна Атанас Костов за кмет на Пловдив

„Демократична България“ излъчи надпартиен кандидат за кмет на Пловдив.  В присъствието на националното ръководство на ДСБ, Да, България и Зелено движение за кмет на Пловдив бе издигнат адвокатът по интелектуална собственост и авторско право  Атанас Костов. Юристът Атанас Костов е пето поколение пловдивчанин, специалист по Интернет право и..

публикувано на 21.09.19 в 13:42