Паркът зад хотел "Санкт Петербург" ще бъде запазен

| обновено на 06.05.19 в 17:10

Разпоредил съм на кмета и на областния управител в плана на Пловдив теренът зад хотел „Санкт Петербург“ да остане парк и да бъде озеленен. Това каза премиерът Бойко Борисов на протестиращите в защита на незастроения имот, който е частна собственост. Той припомни, че се е сблъсквал с подобни "частни паркове" в София.

Обещанието му бе посрещнато с аплодисменти от хората.

Районният кмет Ральо Ралев също увери гражданите, че разрешение за строеж няма да се дава на собственика на терена Байрям Солак.

От Инициативния комитет заявиха, че ще присъстват на предстоящата общинска сесия, за да защитят парка.

Бойко Борисов обясни, че кметът Иван Тотев не присъства на срещата, защото в момента е на важни преговори, към които ще се присъединят той, както и вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов.

Той съобщи, че ако преговорите бъдат успешни, веднага започва строителството на Околовръстното шосе.

Намекът на Бойко Борисов идва в момент, в който се чака автомобилният гигант Фолксваген да реши къде да изгради новия си завод. Галерия

Още от категорията

Започна ремонтът на площада в Девин

Финансирането се осигурява с постановление на Министрески съвет. Стойността на проекта е 1 800 000 лв. Проектът за ремонт и рехабилитация предвижда подмяна на настилката и обединяване на пространствата по цялата пешеходна част. Цветовете на основните плочи са в светло сиво и антрацит, около дома на културата са със светъл и тъмен гранит, а..

публикувано на 19.09.19 в 16:31

Нов дом за Дневния център за деца с увреждания в Асеновград

Дневният център за деца с увреждания в Асеновград се премести в нова сграда. Днес официално бе открит реновираният първи етаж на бившия дом за сираци "Таню войвода", където са разположени специализирани кабинети за рехабилитация, зали за индивидуални и групови занимания, помещения за почивка.   В ремонта са вложени 100 хиляди лева по оперативна..

публикувано на 19.09.19 в 14:35

Любомира Ганчева е кандидатът на АБВ за кмет на Пловдив

АБВ издига самостотялен кандидат-кмет за община Пловдив, кандидати за кметове на някои райони и общинска листа. Заместник председателката на партията Любомира Ганчева е единственият различен кандидат-кмет от 2007-ма година досега, каза при представянето й областният координатор Владимир Маринов, а председателят на АБВ Румен Петков обяви, че..

публикувано на 19.09.19 в 14:06

Две машини за близо 600 000 лева почистват район "Южен"

Два нови сметовоза тръгват по улиците на пловдивския район „Южен“. Камионите бяха представени сутринта в базата на „Чистота“ от кмета Иван Тотев и директора на общинското предприятие Иван Стоянов.  Техниката пристига след  проведена обществена поръчка и е произведена тази година по най-новия стандарт Евро 6 .  Цената на всеки един от новите..

публикувано на 19.09.19 в 11:42

Първа копка даде старт на новата ограда на Ботаническата градина

Първа копка на новата ограда на Ботаническата градина в Пловдив направиха кметът Иван Тотев, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров и ректорът на Аграрния университет проф. Христина Янчева. Съоръжението ще струва 250 х.лв. и ще огради площ от 113 декара. Очакванията са в следващите години Ботаническата градина да се превърне в..

публикувано на 19.09.19 в 11:40