Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Звукът на киното" идва с "Хубава жена"

| обновено на 19.05.19 в 10:09

Не само споменът за усмивката на Джулия Робъртс и романтичната история на героинята й, но и чудесната музика на превърналия с в класика филм от началото на 90-те години на миналия век, ще ни радват тази събота в "Звукът на киното". Освен хубавата музика на "Хубава жена"/Pretty Woman ще ви предложим още един прекрасен саундтрак - от нашумелия сериал "Черният списък"/The Blacklist.

С историята на съвременната Пепеляшка Джулия Робъртс поема възходящия си път в киното и се сдобива със световна слава. Партнира й не по-малко популярният и звезден Ричард Гиър.

Може би не знаете, но изборът на парчето на Рой Орбисън "Хубава жена" дава името на кинолентата, която първоначално е трябвало да се нарича  „3000 долара”. Всеки, гледал "Хубава жена" знае, че за тези пари героинята на Джулия Робъртс - Вивиан се договори с преуспелия бизнесмен Едуард, изигран от Ричърд Гиър,  да бъде неговя компания за няколко дни. 

 В предисторията на филма има още доста любопитни подробности за актьори, отказвали ролята на проститутката, дори и на нейната съквартирантка. Известен е фактът, че в част от кадрите, а и на самия плакат на филма виждаме само лицето на хубавата Джулия Робъртс, тялото е на нейна дубльорка за горещите сцени - актрисата - Шели Мишел.

 В "Звукът на киното" ще чуете и изпълнение на роял от самия Ричард Гиър. Припомням, че и самия филм е заснето такова автентично негово изпълнение. Любопитно е, че самият Гиър съчинява мелодията на това изпълнение, запечатано във филма - приказка, който дава звезден старт на кариерата и на двете холивудски звезди.

Добавяме към "Хубава жена" и музика от сериала "Чернит списък". По един особено увлекателен начин този многосезонен сериал разказва за най-издирвания престъпник на планетата, който помага на ФБР да залови опасни престъпници. Освен имунитета, който очаква да получи в замяна, той държи да работи  с определен специален агент- профайлър, с който е, може би, кръвно свързан. 

Снимка

За успеха на този дързък и интригуващ сериал говори фактът, че първият му излъчен епизод от 2013 година е гледан от дванадесет милиона зрители. Оттогава броят им расте правопропорционално на броя на сезоните му, разпространява се в много страни по света, сред които и България. А музиката му наистина си струва да влезе в "Звукът на киното" независимо, въпреки че сериалът е телевизионен.

''Хубава жена'' - песен от филма
Част от саундтрака на ''Черният списък''




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Уроци за бъдещето "Точно днес"

В опит да прозрем  и да изберем храна, управляващи и обществено поведение в петък сутрин поканахме за разговор: - социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова за движенията на политическите лидери, авторитетът на институциите и пазарът на идеи, доколкото ги има, преди старта на пореден изборен цикъл - професорът от УХТ Десислав Балев за деня на..

публикувано на 25.04.24 в 16:50

Хора и улици в "Ден след ден"

За хората и това, което те виждат, чуват и коментират не само по улиците, но и на път към работа или вкъщи ще говорим в следобедната програма на Радио Пловдив.  "Ден след ден" започва с погледа на социолога Мира Радева за това, което се случва сега на политическата сцена у нас преди изборите и онова, което може да ни отведе по нови пътища или да ни..

публикувано на 25.04.24 в 14:55

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес ще усмихнем денят Ви със забавни рубрики, покани за събития и любопитни факти!  Заедно с директора на ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджян" - Пловдив, Симон Тютелян,ще Ви поканим на Ден на отворените врати,  който ще бъде отбелязан с разнообразна програма на 30-април. Събитието е под надслов "Нашият чуден свят" и за него ще научим повече минути след..

публикувано на 25.04.24 в 09:30

С пролетно темпо - "Точно днес"

Плавно преминаваме към топлото време, за да  останем там по-дълго. Ще го усещаме все по-отчетливо и с темите на деня.  Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти. В..

публикувано на 24.04.24 в 16:41

"Ден след ден" на 24 април

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването? Проверяваме с председателя на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и с общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски . Кандидатстудентската кампания за Медицинския университет в..

публикувано на 24.04.24 в 14:41