"Звукът на киното" идва с "Хубава жена"

| обновено на 19.05.19 в 10:09

Не само споменът за усмивката на Джулия Робъртс и романтичната история на героинята й, но и чудесната музика на превърналия с в класика филм от началото на 90-те години на миналия век, ще ни радват тази събота в "Звукът на киното". Освен хубавата музика на "Хубава жена"/Pretty Woman ще ви предложим още един прекрасен саундтрак - от нашумелия сериал "Черният списък"/The Blacklist.

С историята на съвременната Пепеляшка Джулия Робъртс поема възходящия си път в киното и се сдобива със световна слава. Партнира й не по-малко популярният и звезден Ричард Гиър.

Може би не знаете, но изборът на парчето на Рой Орбисън "Хубава жена" дава името на кинолентата, която първоначално е трябвало да се нарича  „3000 долара”. Всеки, гледал "Хубава жена" знае, че за тези пари героинята на Джулия Робъртс - Вивиан се договори с преуспелия бизнесмен Едуард, изигран от Ричърд Гиър,  да бъде неговя компания за няколко дни. 

 В предисторията на филма има още доста любопитни подробности за актьори, отказвали ролята на проститутката, дори и на нейната съквартирантка. Известен е фактът, че в част от кадрите, а и на самия плакат на филма виждаме само лицето на хубавата Джулия Робъртс, тялото е на нейна дубльорка за горещите сцени - актрисата - Шели Мишел.

 В "Звукът на киното" ще чуете и изпълнение на роял от самия Ричард Гиър. Припомням, че и самия филм е заснето такова автентично негово изпълнение. Любопитно е, че самият Гиър съчинява мелодията на това изпълнение, запечатано във филма - приказка, който дава звезден старт на кариерата и на двете холивудски звезди.

Добавяме към "Хубава жена" и музика от сериала "Чернит списък". По един особено увлекателен начин този многосезонен сериал разказва за най-издирвания престъпник на планетата, който помага на ФБР да залови опасни престъпници. Освен имунитета, който очаква да получи в замяна, той държи да работи  с определен специален агент- профайлър, с който е, може би, кръвно свързан. 

Снимка

За успеха на този дързък и интригуващ сериал говори фактът, че първият му излъчен епизод от 2013 година е гледан от дванадесет милиона зрители. Оттогава броят им расте правопропорционално на броя на сезоните му, разпространява се в много страни по света, сред които и България. А музиката му наистина си струва да влезе в "Звукът на киното" независимо, въпреки че сериалът е телевизионен.

''Хубава жена'' - песен от филма
Част от саундтрака на ''Черният списък''


Галерия

Още от категорията

Светозар Гледачев за актуалната финансова диагноза

Днес в Клуб "Неделя" най- интересният писател  сред икономистите и най- добър икономист сред писателите - Светозар Гледачев ще ни осветли за новините и промените в световния финансов климат и тяхното влияние върху нашата малка страна. Неизбежна ли е предсказваната нова световна криза и вижда ли се светлина в края на тунела? Всичко това в неповторимия му..

публикувано на 19.05.19 в 12:10

Истини и митове за глутена в "Шейкър"

Предстои ни едно истински топло утро! Все още не използваме думата горещо, може би защото във втората половина на май топлината тази година,  ни липсва! Надяваме се промяната, която забелязваме от ден-два, да бъде трайна и продължителна! С настъпване на горещените обаче, задължително изникват въпроси, размишления и обещания, за промяна в..

публикувано на 18.05.19 в 18:43

Постурология и морално реконструиране в „Шейкър“

Неделята е време за тотален релакс и приятни занимания. Тази неделя, психологът Емилия Крушков ще ни разкаже за МRT подхода – подход за морално реконструиране. Нов метод за България. Със стоматолога и постуролог д-р Веска Василева, ще коментираме науката постурология. Малко позната у нас, но с 30 годишно приложение в САЩ и добре..

обновено на 18.05.19 в 17:38

Парите и щетите „Ден след ден“

За каквото и да говорим днес все ще опираме до сметки. В Карловско калкулират загубите от вчерашната градушка, „побелила“ ниви и градини – колко? Аутсорсинг бизнесът отчете в Пловдив пореден ръст, но си търси кадри. Защо ли? Строителен предприемач се оплака, че протести срещу застрояване на парково пространство, този път на бул...

публикувано на 17.05.19 в 14:29

Артистичният стил „психеделика” във „Вход свободен”

Този петък във „Вход свободен” отново проследяваме различните културни събития в града. Като начало и „В аванс” ще Ви поканим на лекция на тема „Българската техника в периода 1950- 1990 г.” . Събитието е част от проекта "Космодрум", а водещ на лекцията е Антон Оруш, създател на българския портал за стара техника. В минутките след..

обновено на 17.05.19 в 09:32