Пожарникари от Мадан уловиха змии в детска градина

Детска градина „Елица“ в Мадан е открита през 2013 г.
Снимка: Община Смолян

Пожарникари от Мадан са съдействали за улавянето на змии в двора на детската градина в града.

Сигналът за появата на четири влечуги в двора на детска градина „Елица“ е подаден на спешния телефон 112 в последния ден на миналата седмица.

Това съобщиха днес от полицията в Смолян.

Веднага пожарникари от местната служба оказали съдействие за залавянето на четирите змии и пускането им на безопасно място извън града.


Още от категорията

Епизоотичната комисия заседава извънредно в Смолян

Областната епизоотична комисия ще проведе заседание във връзка с тежката епизоотична обстановка. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация - Смолян. Ежеседмичното заседание на Комисията ще бъде в разширен състав във връзка със създалата се обстановка относно появата и разпространението на болестта африканска чума по свинете. 

публикувано на 22.08.19 в 08:37

Възстановяват маршрута на автобуси №1 и №27

От днес се възстановява маршрутът на автобусни линии №1 и 27 от основния  вътрешноградски транспорт съгласно утвърдената  общинска транспортна схема. Това съобщиха от ОП “Организация и контрол на транспорта”. Временната промяна се наложи заради текущ ремонт на бул.“Никола Вапцаров“ – северното платно  при кръстовището с бул.“Македония“.

публикувано на 22.08.19 в 08:06

Стартира акция "Почистете Пазарджик с нас"

Кампанията "Почистете Пазарджик с нас!" стартира в 16 часа днес по инициатива на три млади жителки на града. Идеята си да живеят в по – чист и приветлив град момичетата обявяват в социалните мрежи и вече имат група последователи, очакват към тях да се присъединят и още доброволци. Целта е да бъдат почистени някои от занемарените места в Пазарджик...

публикувано на 22.08.19 в 07:51

Днес няма да се движи влакът от Септември до Добринище

Пътническият влак „Родопи”, който тръгва от Септември за Добринище, и този, който е в обратна посока - от Добринище за Септември, днес няма да се движи, съобщиха от БДЖ.  Причината е свързана с планов ремонт на локомотива, който трябва да бъде извършен, за да е гарантирано безопасното придвижване на композициите. За обслужване на пътниците по..

публикувано на 22.08.19 в 07:47

Военослужещ от Карловската бригада залови крадец, ограбил жена

Военнослужещ от 61-ва Стрямска механизирана бригада предотврати престъпление над беззащитна жена. По време на домашен отпуск, на 09 август 2019 г. около 12.00 часа по обяд в Карлово старши сержант Цвятко Делков чува викове за помощ от беззащитна жена, която току-що е била ограбена. Той реагира незабавно,  тръгва след извършителя на кражбата и след..

публикувано на 21.08.19 в 22:49