Футбол, протест и розобер - теми в "Ден след ден"

Снимка: pixabay.com

Привърженици на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) вече пътуват за големия финал за Купата на България, който е тази вечер в София. Какви са настроенията сред феновете, провериха Елена Крушкова и Севдалин Палаузов.

Пореден, пети национален протест събира пред МС следобед медицински специалисти от цялата страна. Те отново настояват за адекватно увеличение на заплатите им и за по-добри условия на труд. С част от протестиращите пловдивски медицински сестри, лаборанти, акушерки ни среща Антония Попова.

Розоберът в Карловската долина вече стартира. Началните изкупни цени за килограм розов цвят са по-ниски от миналогодишните, а това предполага проблеми с реализирането на суровината. Каква кампания очакват, с какви рандемани и с какви проблеми се сблъскват на старта на розобера – говорим с Илияз Местан, собственик на розови градини и на розоварна в село Розино.

Започва дългоочакваният ремонт на Градската художествена галерия в Стария Пловдив, обяви кметът Иван Тотев. За целта държавата е предвидила 1,5 млн. лв., разказва в репортажа си Веселина Пеева.

Нели Бистрашка представя откриващия се утре Център за наивистично изкуство „Арт Наив Капана“.

Спортната тема продължаваме с ресорния зам.-кмет Георги Титюков, който ще ни информира за първия национален фестивал на ходенето пеша. Инициативата ще се състои тази неделя в Пловдив.

В Неделино стартира благотворителна кампания в помощ на 13-годишни близнаци, които останаха кръгли сираци. Подробности ще чуем от кмета на общината Боян Кехайов


Още от категорията

В края на седмицата - сюжетите се изясняват

Сюжети и теми с постигнат финал ще поставят акценти в утринния ефир на програмата в петък. След много усилия, колебания, съображения, неясноти и словесна мъгла. Решенията дотук провокират въпроси за  бъдещето на Европа и Брекзит с правила и взаимно зачитане след тежък процес за сближаване на позициите, със суров и достатъчно мощен консенсус..

публикувано на 17.10.19 в 18:18

"Ден след ден" - европейски и наши развръзки, филателия и култура

В 17-ия ден на октомври EС и Великобритания постигнаха сделка за Брекзит – в "Ден след ден" ще следим новостите около горещата световна новина от днес, както и около предсрочното освобождаване от СЕМ на директора на БНР Светослав Костов. От Пловдив - зрелищни демонстрации пред Военния клуб с хеликоптери, изтребител, парашутисти и наземна техника ще..

публикувано на 17.10.19 в 14:13

В "Звукът на киното" урок по любов с "Новият Дон Жуан"

Прекрасната музика от филма Новият Дон Жуан"/Don Juan DeMarco  ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота. Освен песента на Брайън Адамс " Have you ever really loved a women ", ще чуете целия саундтрак от филма. За безапелационното качеството свидетелства фактът, че лента е с две  номинации за Златен глобус от 1996 година - за музика и песен...

обновено на 17.10.19 в 13:58

"Вход свободен" като пилешка супа за душата

Светът е голям и спасение дебне отвсякъде!- това любимо филмово заглавие  е мото на днешното предаване.  Днес "Вход свободен" е настроен изцяло мажорно. За да оцелеем в океана от негативна информация и войнстващ песимизъм, ни е необходим бряг на Надеждата,  вяра в Доброто и опора в Любовта. Такъв ще е акцентът на днешните ни срещи в ефира и..

публикувано на 17.10.19 в 10:49

"Точно днес" подреждаме акценти в утрото

В дните преди избори на политическия терен изобилства философсване, летят балони и листовки на претенденти. По стадионите, където не е излишна толерантност към победителя - властва реч за расизъм и крясъци с децибели извън нормалното. За последните сблъсъци на феновете и играчите на България и Великобритания, до Брекзит и сделката през октомври,..

публикувано на 16.10.19 в 15:39