Футбол, протест и розобер - теми в "Ден след ден"

Снимка: pixabay.com

Привърженици на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) вече пътуват за големия финал за Купата на България, който е тази вечер в София. Какви са настроенията сред феновете, провериха Елена Крушкова и Севдалин Палаузов.

Пореден, пети национален протест събира пред МС следобед медицински специалисти от цялата страна. Те отново настояват за адекватно увеличение на заплатите им и за по-добри условия на труд. С част от протестиращите пловдивски медицински сестри, лаборанти, акушерки ни среща Антония Попова.

Розоберът в Карловската долина вече стартира. Началните изкупни цени за килограм розов цвят са по-ниски от миналогодишните, а това предполага проблеми с реализирането на суровината. Каква кампания очакват, с какви рандемани и с какви проблеми се сблъскват на старта на розобера – говорим с Илияз Местан, собственик на розови градини и на розоварна в село Розино.

Започва дългоочакваният ремонт на Градската художествена галерия в Стария Пловдив, обяви кметът Иван Тотев. За целта държавата е предвидила 1,5 млн. лв., разказва в репортажа си Веселина Пеева.

Нели Бистрашка представя откриващия се утре Център за наивистично изкуство „Арт Наив Капана“.

Спортната тема продължаваме с ресорния зам.-кмет Георги Титюков, който ще ни информира за първия национален фестивал на ходенето пеша. Инициативата ще се състои тази неделя в Пловдив.

В Неделино стартира благотворителна кампания в помощ на 13-годишни близнаци, които останаха кръгли сираци. Подробности ще чуем от кмета на общината Боян Кехайов


Още от категорията

Летни изненади „Точно днес“

Срещите ни в ефира са с доц. Златогор Минчев, експерт по киберсигурност и директор на Съвместния център по обучение, симулация и анализ към БАН.  Темата е за хакерската атака срещу НАП. Хакерът даже проговори, или по-скоро прописа. Ще има ли отговор на въпроса: Кой е той?  Специалисти по киберсигурност коментираха, че проблемът е..

публикувано на 16.07.19 в 16:58

Хакерски атаки, здраве и транспорт „Ден след ден“

След извънредно заседание на Съвета за сигурност към Министерски съвет  стана ясно, че  хакерската атака в НАП е засегнала 3% от общата база данни на агенцията. Кой може да стои за всичко това и какви ще са последиците за засегнатите лица, самата агенция и дори националната ни сигурност?  Въпросите задаваме на специалиста Димитър Ганчев от..

публикувано на 16.07.19 в 14:23

Еко Пловдив и лятно настроение във "Вход Свободен"

Във втория от нетипичните Горещници на фокус са събития от най-различен характер, обединени в календара на Пловдив. Предстоят ни срещи и разговори с организатори и участници в някои от инициативите в града ни, насочени към различни групи от обществеността. “Чисти вечери” е серия от образователни игри и забавления за деца и родители, посветени..

публикувано на 15.07.19 в 15:02

Ще спрат ли градските автобуси "Ден след ден"

Обявеният преди година и половина от министър Кирил Ананиев курс към нов здравен модел днес бе представен публично. Очакванията за демонополизация на здравната каса се оправдаха, а цените на медицинските дейности ще се договарят от здравните заведения и фондовете, които трябва да имат минимум 500 хиляди пациенти.  Не е ясно, обаче, какво ще..

публикувано на 15.07.19 в 14:20

Усмивки и ведро настроение в "Звукът на киното"

Лятно настроение и повече усмивки в "Звукът на киното" обещаваме тази събота. Ще слушате "Bean" - The Album.  Саундтракът включва подборка от песни на групи, които са звучали във филми на великия и обичан британски комик Роуън Аткинсън.  Сред изпълнителите на парчетата, включени в "Веаn" са групи като Boyzone, The Beach Boys, Wet Wet Wet и други...

обновено на 15.07.19 в 14:10