Скачат цените на билетите за Природонаучния музей

| обновено на 16.05.19 в 13:13

С един лев се увеличават цените на някои билети в Природонаучния музей в Пловдив. Това реши Общинския съвет на града, който прие Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени за услуги на територията на Община Пловдив. 

Възрастните ще плащат по 6 лева за експозиция, а ученици и студенти - по 4 лева, вместо по 3. Билетите за експозицията за деца до 7-годишна възраст са с цена 1 лева. 

Стойността на билетите за вход в Планетариума за 2D филми са съответно – 3 лева за деца до 7 години, по 7 лева за ученици и студенти, а за възрастни – 10 лева. 

За 3D филми билетът за възрастни е 11 лева, за ученици и студенти – 8 лв., а за деца до 7 години – 4 лв. 

Новите цени влизат в сила от 1 юни. 

Съветниците отпуснаха на музея и над 102 000 лева от бюджета за обновяване на системата на Планетариума.  Средствата са необходими за закупуване на лазерен прожектор и 60 3D очила, които да отговарят на класа на прожектора.

От групите на Патриотичен фронт и Съюз за Пловдив поискаха обяснение за високата сума, която според тях е нецелесъобразна.

Директорът на музея Огнян Тодоров обясни, че сегашният прожектор е лампов, използва се от няколко години и е остарял, а консумативите за поддръжка са високи. Качеството на изображенията са в компромисен вариант. Това налага закупуване на лазерния прожектор, който е изработен по съвременна технология, обясни той.

Тодоров подчерта, че от началото на годината се бележи ръст на посетителите в музея с 40%. Приходите от билети от Планетариума за миналата година са в размер на 80 000 лева.Още от категорията

Още ден ремонт по бул. „Александър Стамболийски"

И в днешния ден ще бъде затворен за движение част от бул. „Александър Стамболийски“ в Район Южен.  Причината е  авариен ремонт на магистрален водопровод.  Движението е ограничено в участъка от ул. „Никола  Димков”  до  ул. „Болград”.  Променен е маршрутът на автобусните линии.  Линия №1(АПК „Тракия“ – кв. „Коматево“): бул. „Александър..

обновено на 19.05.19 в 09:57

Млади и стари пешеходци се впускат в обиколки на Гребната база

Първи фестивал на пешеходеца ще се проведе днес на Гребната база.  Началото е в 10 часа.  Участниците могат да се включат в два маршрута – пълна обиколка на гребния канал, общо 5 километра или половин – през моста – 2,8 километра.  Организатори на проявата са Община Пловдив, Медицински университет – Пловдив по покана на Община Бланкенберге,..

обновено на 19.05.19 в 09:56

"Тракия" с облагородена пешеходна зона

Район Тракия получи в дарение пейки, кашпи и декоративна растителност за тях и днес служители на кметството залесиха черволистни декоративни сливи край пешеходната зона на бул. „Съединение”.  В инициативата се включи и районният кмет Костадин Димитров.  Облагородяването в тази част на града започна през февруари с реализирането на строителната..

обновено на 19.05.19 в 08:22

Още по-топло време днес

Днес ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове над планинските райони, главно в  Западна България ще се развие купеста облачност.   На отделни места, главно в планините ще превали и прегърми.  Ще духа до умерен югоизточен вятър.  Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще достигнат между 25 и 30 градуса. 

публикувано на 19.05.19 в 08:16

Усещане за лято в Пловдив

27 градуса отчетоха термометрите днес следобед в Пловдив. Усещането е за лято. Стотици хора изязоха на Главната по летни дрехи.  Очаквано, най-желано място за снимки, разходка и детска игра, се оказа фонтанът на площад "Стефан Стамболов".  Чуйте какво споделиха хората за Радио Пловдив. И се настройте за още по-топло време в неделния ден...

публикувано на 18.05.19 в 17:29