Искания на протестиращите за парка в "Кършияка" ядосаха кмета

| обновено на 16.05.19 в 15:48

Нови искания отправиха протестиращите в защита на парка зад хотел „Санкт Петербург“ към Община Пловдив. Те присъстваха на сесията на Общинския съвет, а непосредствено след нея представителите на Инициативния комитет пресрещнаха пловдивския кмет Иван Тотев.

Искаме едно УПИ за озеленяване на този терен. Това заяви Асен Костов, председател на Инициативният комитет. Той показа и вариант, който разделя терена на две УПИ-та като вътрешното е без изход. Протестиращите смятат, че това противоречи на законовите разпоредби.

Кметът Иван Тотев заяви, че има решение на Експертен съвет към Община Пловдив за озеленяване на имота и това е указание към изработващите Общия устройствен план.

С вас четвърти месец една и съща тема я дъвчим по сто пъти. Цялата администрация работи за вас и аз не мога да разбера какво искате. Имам чувството, че почвате да защитавате частника, заяви Тотев, а протестиращите категорично отрекоха.

Ако смятате, че така ще ни преследвате всяка седмица и да ми давате всеки път ново листче с нова картинка, и с някакви печати на някакви, които изобщо не съм чувал, и да се обяснявам за нещо, което никога не съм чувал – няма да стане. Момчета, малко мисля, че прекалявате. Премиерът дойде и каза – в Общия устройствен план озеленяване. В Общия устройствен план – озеленяване. Край. Точка. В момента нямаме застрояване тук. И към настоящия ПУП нямаме застрояване, коментира още Тотев. 


Още от категорията

Репутацията на страната зависи от доверието на инвеститорите

Правителството прие решение, с което дава мандат на заместник министър-председателя, на министъра на финансите и на министъра на енергетиката да водят преговори с "Контур Глобал" за прекратяване на договора за изкупуване на електрическа енергия, сключен проз 2001 година. Според енергийния експерт Славчо Нейков темата съдържа много въпросителни и..

публикувано на 18.10.19 в 16:54

Работата на фондация "Пловдив 2019" заслужава похвала

Докладът на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е в резултат на регулярна проверка и не е по сигнал. Тя е както за откриващото събитие на Пловдив Европейска столица на културата, така и на другите съпътстващи договори и е направена много акуратно , коментира в ефира на Радио Пловдив председателят на ОбС - Пловдив Савина Петкова...

публикувано на 18.10.19 в 15:51

Брекзит е колосална грешка

За Брекзит, както и за Северна Македония и Албания, все още не е казана последната дума . Това заяви в Пловдив Симеон Сакскобургготски и посочи, че няма друг полезен ход за Европа, освен да си остане обединена и най – вече да се консолидира и да постъпят и другите държави, които не са членки .  По думите му, ако всяка една страна играе отделно..

обновено на 18.10.19 в 14:37

В здравеопазването са необходими радикални промени

Един от водещите уролози - проф. д-р Иван Дечев  бе отличен от БЛС на тържествената церемония "Лекар на годината 2019" , която се състоя в София,  с два приза – на регионално ниво за лекар на годината от БЛС – Пловдив и на национално –  отличие за дългогодишна дейност в областта на медицината и за активен принос развитието на специалността...

публикувано на 18.10.19 в 12:00

Неяснотите за Брекзит са много, всичко е в ръцете на Лондон

Ние имахме позитивни очаквания за  Брекзит и когато ЕС сключи споразумението с Тереза Мей и после се видя, че то няколко пъти беше отхвърлено от Парламента. През следващите дни ще видим дали г-н Джонсън ще има мнозинство за тази сделка, заяви евродепутатът Андрей Ковачев.   Точните подробности за това как ще се третира Северна..

публикувано на 18.10.19 в 11:07