Искания на протестиращите за парка в "Кършияка" ядосаха кмета

| обновено на 16.05.19 в 15:48

Нови искания отправиха протестиращите в защита на парка зад хотел „Санкт Петербург“ към Община Пловдив. Те присъстваха на сесията на Общинския съвет, а непосредствено след нея представителите на Инициативния комитет пресрещнаха пловдивския кмет Иван Тотев.

Искаме едно УПИ за озеленяване на този терен. Това заяви Асен Костов, председател на Инициативният комитет. Той показа и вариант, който разделя терена на две УПИ-та като вътрешното е без изход. Протестиращите смятат, че това противоречи на законовите разпоредби.

Кметът Иван Тотев заяви, че има решение на Експертен съвет към Община Пловдив за озеленяване на имота и това е указание към изработващите Общия устройствен план.

С вас четвърти месец една и съща тема я дъвчим по сто пъти. Цялата администрация работи за вас и аз не мога да разбера какво искате. Имам чувството, че почвате да защитавате частника, заяви Тотев, а протестиращите категорично отрекоха.

Ако смятате, че така ще ни преследвате всяка седмица и да ми давате всеки път ново листче с нова картинка, и с някакви печати на някакви, които изобщо не съм чувал, и да се обяснявам за нещо, което никога не съм чувал – няма да стане. Момчета, малко мисля, че прекалявате. Премиерът дойде и каза – в Общия устройствен план озеленяване. В Общия устройствен план – озеленяване. Край. Точка. В момента нямаме застрояване тук. И към настоящия ПУП нямаме застрояване, коментира още Тотев. 


Още от категорията

КПКОНПИ закри прибързано "Апартаментгейт"

Антикорупционната комисия не откри данни за конфликт на интереси при 11-те проверки по скандала "Апартаментгейт " . За прекратените преписки е уведомена прокуратурата, която може да протестира решенията. За Радио Пловдив Лора Матеева, експерт от НПО  "Антикорупционен фонд"  заяви, че проверката  приключва твърде прибързано и е извършена..

публикувано на 24.06.19 в 17:08

Бизнесът живее с проблемите на Пловдив

Трудно върви реализацията на пътните проекти под и над ж.п. линиите в Пловдив.  Проектът „Модър-Царевец“ не може да тръгне, след като конкурсната комисия не одобри офертата на единствената фирма, която кандидатства за изпълнител. За съдбата на други две връзки, съществуващият бетонен мост и проекта за пробив до Централна гара е разговорът с инж...

публикувано на 24.06.19 в 16:39

Поне с 10 полицаи трябва да се увеличи щатът на РПУ - Карлово

Повече полиция в региона сме поискали още преди 10 години, а след фрапиращият случай в Розино това ставана наложително, каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Като първа крачка се споразумяхме с МВР да разкрием полицейска приемна в Розино, за да има постоянно присъствие на униформите и да могат гражданите да подават сигнали за нередности...

публикувано на 24.06.19 в 15:50

Санирането няма да обезличи сградите - културни паметници

Уверението на Георги Стаменов - кмет на район "Централен" е по повод позицията на Гражданската инициатива за опазване на културно - историческото наследство. От там написаха писмо да министъра на културата, НИНКН и кмета на Пловдив по повод съобщението на Иван Тотев, че предстои саниране на емблематични пловдивски сгради. 30 многофамилни жилищни сгради..

публикувано на 24.06.19 в 12:02

Искаме да се върне диалогът и доверието в коалицията с ГЕРБ

Това е очакваният резултат от предстоящия коалиционен съвет между ГЕРБ и ОП, каза зам.- председателят на НФСБ Борис Ячев.  По думите диалогът е нарушен не само в последните дебати по темата за партийните субсидии и ставката на ДДС, в които активно се намеси ДПС. Последният коалиционен съвет при премиера е от преди 5 месеца, посочи Ячев.  Не може с..

публикувано на 24.06.19 в 10:35