Колегата от Радио Пловдив Диян Никифоров представя "Феноменът пловдивски спорт"

| обновено на 17.05.19 в 12:18

Днес в Гранд хотел Пловдив е официалното представяне на книгата „Феноменът пловдивски спорт“. На специална церемония ще бъдат връчени и юбилейните медали на спортистите, намерили място в класацията "Топ 50".

В ефира на Радио Пловдив книгата представи колегата Диян Никифоров, който е и един от нейните автори заедно с Илия Кисимов и Нейко Дамянов.
 

Книгата „Феноменът пловдивски спорт“ е проект осъществен заедно с колегите Нейко Дамянов и Илия Кисимов, подкрепен от Община Пловдив и Радио Пловдив. Представянето е част от календара на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата.

Решихме да подготвим класация и определим Топ 50, най-добрите спортисти на Пловдив за всички времена. Целта е тази книгата да остане за поколенията. Анкетирахме 55 души от различни сфери на обществения живот, така тази прекрасна книга вече е готова. Ще бъдат връчени и юбилейни медали. Специални благодарности към  нашите партньори и приятели от КЦМ и главния изпълнителен директор инж. Румен Цонев, които финансираха и изработиха медалите. Всеки спортист ще има един красив спомен заедно с книгата, и да знае, че е част от спортното величие на този град. Класацията е известна, тя е публикувана, важното е, че номер едно е Стефка Костадинова, чийто рекорд на висок скок 209 см. остава недостижим до днес.

На този празник Пловдив отдава дължимото уважение и почит към тези спортисти, които направиха много за Пловдив и България. Цялото интервю с Диян Никифоров може да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Легендарен футболист с плакет от Радио Пловдив за 75-та си годишнина

Ръководството на Българското национално радио – Радио Пловдив, начело с директора Чавдар Каришев, връчи на  легендарния футболист на „Ботев” и националния отбор на България Георги Попов – Тумби  специален плакет за неговата  75-та годишнина. Това стана на нарочна среща в медията, на която изтъкнатият състезател остана трогнат от вниманието,..

публикувано на 15.07.19 в 13:50

"Преге" пред публика от Първо студио на Радио Пловдив, защото ... "Пловдив чете" - 15.06 - 21.06

Тази година специалното внимание на „Пловдив чете“ е насочено към малките деца и тийнейджърите като читатели. Този акцент е логично следствие на програмата на ИК „Жанет 45“ „Младият Пловдив чете“. С подрастващите читатели тази година ще се срещнат писателите Петя Кокудева, Виктор Самуилов, Мая Дългъчева. Във фестивалното си издание..

обновено на 15.06.19 в 08:49

Радиотеатърът гостува в Пловдив

Радиотеатърът гостува за два дни в Пловдив. На 13 и 14 юни  жителите и гостите на европейската столица на културата ще могат да чуят четири драматизации по текстове на Йордан Радичков. Събитието е по повод 80 години от създаването на българския  радиотеатър и ще се проведе в Първо студио на Радио Пловдив. Гласът на Радичков ще прозвучи..

обновено на 13.06.19 в 05:39
Пламен Асенов и Александър Гьошев

Представят книгата "Великите европейци" в Асеновград

След премиерата в Първо студио на Радио Пловдив, която премина при голям интерес, първата книга от поредицата „Великите европейци” ще бъде представена и в Асеновград.  Срещата с читатели и слушатели на известната рубрика на Радио Пловдив ще бъде в понеделник, 10 юни 2019 година, от 18 часа, в Градска библиотека – Асеновград. Авторът Пламен..

обновено на 10.06.19 в 10:58

"Френска връзка" в Първо студио на Радио Пловдив

В заключителния пети концерт за сезон Пролет 2019, "Камерна сцена Пловдив" представя проекта - HE FRENCH CONECTION.  Двама именити френски артисти - Клое Кайтон – вокал и Дидие Итюрcари – акордеон, ще стъпят на сцената на Първо студио на Радио Пловдив на 04-ти юни, вторник, от 19.30 часа. В основата на проекта стои българското начало и талантът..

обновено на 04.06.19 в 10:25