Колегата от Радио Пловдив Диян Никифоров представя "Феноменът пловдивски спорт"

| обновено на 17.05.19 в 12:18

Днес в Гранд хотел Пловдив е официалното представяне на книгата „Феноменът пловдивски спорт“. На специална церемония ще бъдат връчени и юбилейните медали на спортистите, намерили място в класацията "Топ 50".

В ефира на Радио Пловдив книгата представи колегата Диян Никифоров, който е и един от нейните автори заедно с Илия Кисимов и Нейко Дамянов.
 

Книгата „Феноменът пловдивски спорт“ е проект осъществен заедно с колегите Нейко Дамянов и Илия Кисимов, подкрепен от Община Пловдив и Радио Пловдив. Представянето е част от календара на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата.

Решихме да подготвим класация и определим Топ 50, най-добрите спортисти на Пловдив за всички времена. Целта е тази книгата да остане за поколенията. Анкетирахме 55 души от различни сфери на обществения живот, така тази прекрасна книга вече е готова. Ще бъдат връчени и юбилейни медали. Специални благодарности към  нашите партньори и приятели от КЦМ и главния изпълнителен директор инж. Румен Цонев, които финансираха и изработиха медалите. Всеки спортист ще има един красив спомен заедно с книгата, и да знае, че е част от спортното величие на този град. Класацията е известна, тя е публикувана, важното е, че номер едно е Стефка Костадинова, чийто рекорд на висок скок 209 см. остава недостижим до днес.

На този празник Пловдив отдава дължимото уважение и почит към тези спортисти, които направиха много за Пловдив и България. Цялото интервю с Диян Никифоров може да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Премиера на "Великите европейци - книгата, ново начало" в Радио Пловдив

Премиера на новата книга на Пламен Асенов "Великите европейци" ще събере приятели на едноименното радиопредаване, излъчвано вече седма година в ефира на БНР - Радио Пловдив, в Първо студио на медията на  22 май, сряда, от 18.30 часа. Какво знаем ние за Европа? Не питам за ЕС, питам за Европа. Книгата „Великите европейци”..

обновено на 22.05.19 в 10:49

"Феноменът пловдивски спорт" събра най-добрите спортисти на Пловдив

В деня на спорта – 17-ти май, в Пловдив на тържествена церемония бе представена книгата „Феноменът пловдивски спорт“ с автори Диян Никифоров, Илия Кисимов и Нейко Дамянов. Проектът, който бе безрезервно подкрепен от Община Пловдив, отразява постигнатото от спортисти, треньори, специалисти, ръководители и общественици в спортната история на България...

публикувано на 18.05.19 в 10:05

Деян Илиич представя за първи път новия си албум Dyad в Радио Пловдив

Джаз пианистът Деян Илич и неговият квартет Eyot, наричан „Нирвана на европейския джаз“, ще свирят в Първо студио на Радио Пловдив. Концертът, който е част от фестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР гостува за първи път на "Камерна сцена Пловдив" и ще събере меломаните на 16 май от 19.30 часа. Деян Илиич е един от водещите пианисти на Балканите и  е..

обновено на 16.05.19 в 07:11

Велислава Дърева представя последната си книга в Първо студио на Радио Пловдив

Книгата на Велислава Дърева „Атентатът 1925. Денят, в който се отвориха портите адови” ще има пловдивска премиера в Първо студио на Радио Пловдив. Журналистката и автор на книгата ще се срещне със свои читатели в 18.30 часа. Велислава Дърева е едно от най-ярките имена на България – публицист, есеист, политически анализатор, драматург и..

публикувано на 07.05.19 в 11:35

Пловдивски камерни срещи стартират в Първо студио на Радио Пловдив

Първото издание на фестивала "Пловдивски камерни срещи" ще се проведе от 9-ти до 16 юни. Фестивалът е част от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".  Музикалното събитие е предизвикателство към пловдивската публика и гостите на града и идва от група музиканти, родени и израснали в Пловдив.Общо между тях е и образованието, което..

публикувано на 22.04.19 в 12:15