Пловдив е вторият най-важен център в софтуерната индустрия на Балканите

| обновено на 17.05.19 в 13:03

Пловдив в последните години успя да се позиционира като втория най-важен хъб на софтуерната индустрия у нас след столицата не само в България, но и в Балканския регион. Това каза Георги Брашнаров, председател на Българската асоциация на сотфуерните компании на започналия в града регионален форум за Югоизточна Европа на компании от IT и сектора на изнесените бизнес услуги с висока добавена стойност. 

В града е направено много и по привличане на индустриални производства. Това пък е част от нашата идея информационните технологии да предизвикат сами себе си и да станат индустрии, които зависят от знанието, добави той. 

Ще се стремим да развиваме като аутсорсинг центрове Варна и Бургас. Ще работим за развитие на дейността ни също в региона на Балганите, например в Белград, в Скопие, каза председателят на Аутсорсинг асоциацията Ивайло Славов. 

В този бизнес Югоизточна Европа е срещу останалия свят, направи сравнение той. По думите му, в тази глобална конкуренция нашият регион става все по-силен. 

Важна задача, която браншът си поставя, е да насърчи завръщането в страната на квалифицирани специалисти, както и да привлече кадри от страни извън ЕС.


Още от категорията

Катастрофирал ТИР затруднява трафика между Хвойна и Чепеларе

При разклона за село Богутево движението е двупосочно само в едната лента на пътя.  Причината е ТИР, който се е обърнал при опит да избегне катастрофа.  Шофьорът на тежкотоварния камион свил рязко надясно, за да избегне сблъсък с лек автомобил, навлязъл в неговото платно. При неочакваната маневра ТИР-ът се наклонил и паднал на едната си страна...

публикувано на 22.10.19 в 16:50

Полицай, опитал да избяга от правосъдието, остава в затвора

Пловдивският окръжен съд остави без уважение молбата за условно предсрочно освобождаване на бившия полицай Никола Ерелийски, който на 30 август 2009 г. пиян блъсна и уби таксиметров шофьор в Пловдив. В продължение на 7 години Ерелийски се е укривал от правосъдието в Англия и Северна Ирландия. Заловен е едва на 17 август миналата година в..

публикувано на 22.10.19 в 15:02

Премиерът откри нов завод за автомобилно осветление край Пловдив

Тази година БВП ще надхвърли 120 милиарда лева. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на нов турски завод за автомобилно осветление край Куклен. Преди 4-5 години БВП беше 50 милиарда, а тази година ще минем 120 милиарда лева. Добре е, когато има такива инвестиции, които оставят добавена стойност в България, коментира..

обновено на 22.10.19 в 14:19

Стартира строежът на новото кръгово на Околовръстното и Асеновградско шосе

Започва изграждането на кръговото кръстовище между Асеновградско и Околовръстното шосе на Пловдив.   Проектът се финансира с над 2 милиона и 300 хиляди лева от републиканския бюджет, срокът за изпълнение е шест месеца. Реконструкцията ще бъде на два етапа, като първо ще се ремонтира северната част на трасето и  движението няма да се спира,..

публикувано на 22.10.19 в 14:19

Безплатни гинекологични прегледи в ДКЦ "Св. Георги"

Безплатни прегледи при акушер-гинеколог организира ДКЦ „Св. Георги“ в Пловдив.  В рамките на три седмици - до 8 ноември 2019 г., по Програмата на Министерството на здравеопазването за ранно откриване на онкологични заболявания ще се проведе скрининг за рак на маточната шийка, който ще обхване 650 жени. На всички пациенти безплатно ще бъде..

обновено на 22.10.19 в 13:32