Кондукторът - педофил остава в ареста

Пловдивският Районен съд остави за постоянно в ареста 73-годишният автобусен кондуктор Мехмед Мехмед, обвинен за блудство с малолетно момиче.  

Съдът реши, че събраните до момента доказателства обосновават в достатъчна степен обвинението. Освен това, има опасност при по-лека мярка мъжът да извърши друго престъпление. 

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване. 

Кондукторът бе арестуван след сигнал от родителите. Инцидентът стана  на 2 май, на крайна спирка на автобуса в ЖР „Тракия“.  Тогава, при престой на рейса на последната спирка се качило 13-годишно момиче. 

Тогава  Мехмед отишъл при девойката и след като я заплашил, извършил блудствени действия, твърди прокуратурата.  Заради крехката възраст на момичето и интимните подробности делото се гледа в закрито заседание.  

Ако бъде осъден, възрастният педофил може да получи от 1 до 6 години затвор. Неговият адвокат заяви, че Мехмед се е разкаял за стореното и е направил пълни признания. 


Още от категорията

Катастрофирал ТИР затруднява трафика между Хвойна и Чепеларе

При разклона за село Богутево движението е двупосочно само в едната лента на пътя.  Причината е ТИР, който се е обърнал при опит да избегне катастрофа.  Шофьорът на тежкотоварния камион свил рязко надясно, за да избегне сблъсък с лек автомобил, навлязъл в неговото платно. При неочакваната маневра ТИР-ът се наклонил и паднал на едната си страна...

публикувано на 22.10.19 в 16:50

Полицай, опитал да избяга от правосъдието, остава в затвора

Пловдивският окръжен съд остави без уважение молбата за условно предсрочно освобождаване на бившия полицай Никола Ерелийски, който на 30 август 2009 г. пиян блъсна и уби таксиметров шофьор в Пловдив. В продължение на 7 години Ерелийски се е укривал от правосъдието в Англия и Северна Ирландия. Заловен е едва на 17 август миналата година в..

публикувано на 22.10.19 в 15:02

Премиерът откри нов завод за автомобилно осветление край Пловдив

Тази година БВП ще надхвърли 120 милиарда лева. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на нов турски завод за автомобилно осветление край Куклен. Преди 4-5 години БВП беше 50 милиарда, а тази година ще минем 120 милиарда лева. Добре е, когато има такива инвестиции, които оставят добавена стойност в България, коментира..

обновено на 22.10.19 в 14:19

Стартира строежът на новото кръгово на Околовръстното и Асеновградско шосе

Започва изграждането на кръговото кръстовище между Асеновградско и Околовръстното шосе на Пловдив.   Проектът се финансира с над 2 милиона и 300 хиляди лева от републиканския бюджет, срокът за изпълнение е шест месеца. Реконструкцията ще бъде на два етапа, като първо ще се ремонтира северната част на трасето и  движението няма да се спира,..

публикувано на 22.10.19 в 14:19

Безплатни гинекологични прегледи в ДКЦ "Св. Георги"

Безплатни прегледи при акушер-гинеколог организира ДКЦ „Св. Георги“ в Пловдив.  В рамките на три седмици - до 8 ноември 2019 г., по Програмата на Министерството на здравеопазването за ранно откриване на онкологични заболявания ще се проведе скрининг за рак на маточната шийка, който ще обхване 650 жени. На всички пациенти безплатно ще бъде..

обновено на 22.10.19 в 13:32