Многото сили в Костенец не водят до по-качествена работа

Костенец е блокиран от полицейски части в търсене на двойния убиец, а седмица преди изборите ДАНС търси офшорни сметки на политици по разпореждане на главния прокурор и след настояване на президента. Предстои ли поредният гейт?

Акцията на МВР по издирването на заподозрения в двойно убийство Стоян Зайков действително е безпрецедентна. Не си спомням в последните 20 години след убийство толкова дълго и с толкова много сили да се търси убиец и да няма резултат. Не е ясно колко ще продължи това, защото струпването на толкова сили на такова малко място – по никакъв начин не може да доведе до по-качествена работа и до по-лесно разкриване. Това заяви в интервю за Радио Пловдив професор Николай Радулов, експерт по национална сигурност.

Той изрази съмнение, че Стоян Зайков е все още в Костенец.

Толкова много полицаи там – това означава, че има малко полицаи някъде другаде. Дали това няма да излезе през носа на някои граждани от околните селища?, попита Радулов.

Експертът коментира и страховете на хората от Костенец. Според него това се дължи и на спадащото доверие към работата на МВР.

За проверката за офшорни сметки на политици и публични личности

Тук даже не става дума за офшорни сметки. Тук става дума за всякакви сметки в чуждестранни банки, които не са декрирани и вероятно крият суми, необясними за начина на живот, за начина на придобиване на активи и че могат да надхвърлят 100 годишната заплата на човека, който ги притежава, коментира професор Радулов.

Той изрази съмнения, че тази проверка може да е еднократен акт, тъй като става въпрос за няколко хиляди сметки. Николай Радулов подчерта, че ДАНС е последната институция, която трябва да изяснява тези въпроси.

По-реално би било да се обърнем към двете разузнавания – военното и цивилното. И най-вече към НАП, обясни още Радулов.

Цялото интервю с професор Николай Радулов можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Работим и поправяме грешките си, а българите не вярват на фалша

Водачът на листата на ГЕРБ за ЕП благодари на българите за техния вот. Те казаха много ясно, че искат резултати, честност и конкретен ангажимент. Това е, което сме правили в тази кампания. Със всяка своя дума заставам зад работата си и искам 9да благодаря на всички българи, че ни дадоха прошка. Габриел увери, че след внимателен анализ на кампанията..

публикувано на 26.05.19 в 21:55

С грешките на Нинова БСП си гарантира загубата

БСП не победи, заради надменността, с която работеше през цялото време лидерката Корнелия Нинова и предпоставките за загуба, които създаде. Коментарът е на ПР-експерта Нидал Алгафари. Няма друг лидер, който да разцепи партията си малко преди изборите и после да създаде 17 партии в евролистата си. Тя насъска партията срещу Сергей Станишев и..

обновено на 26.05.19 в 21:55

Избирателите демонстрираха апатия или отвращение

Политологът Калоян Методиев подчерта ниската избирателна активност и факта, че избирателите са показали апатия или отвращение.   Това състезание е изненада за целия политически спектър и обществото. Преднината на ГЕРБ се дължи на факта, че Борисов се качи на  джипа, взе нещата в свои ръце и скри Цветанов. Видяхме, че апартаментгейт не..

обновено на 26.05.19 в 21:31

Коалицията ГЕРБ и СДС доказа, че е успешна

Явно обединението на ГЕРБ със СДС на тези избори даде добри резултати, така коментира резултатите от евровота  Владимир Кисьов от СДС, които се явиха на изборите като коалиционен партньор на ГЕРБ. Харизмата на Бойко Борисов изигра огромна роля за голяма част на избирателите и ръчното управление на изборната кампания от самия него даде ясни..

обновено на 26.05.19 в 21:31

ВМРО: Вече сме отворили шампанското

Като "прекрасни" и "чудесни" определи прогнозните резултати за ВМРО от евро-вота днес кандидатът на ВМРО за евродепутат Александър Сиди, който е възможно да влезе в Европейския парламент.  Категорична победа за ВМРО в патриотичната ниша. Категорично доказва, че свършихме своята работа и като организация по време на изборите, и съответно..

обновено на 26.05.19 в 21:31