"Тракия" с облагородена пешеходна зона

| обновено на 19.05.19 в 08:22
Снимка: Радио ВИДИН

Район Тракия получи в дарение пейки, кашпи и декоративна растителност за тях и днес служители на кметството залесиха черволистни декоративни сливи край пешеходната зона на бул. „Съединение”. В инициативата се включи и районният кмет Костадин Димитров. 

Облагородяването в тази част на града започна през февруари с реализирането на строителната програма на кметството. През април приключи монтирането на над 1000 квадратни метра нова тротоарна настилка на бул. "Съединение“ в пространството между ул. "Братан“ и бул. "Шипка“. 


Още от категорията

Американското командване потвърди фаталния скок на учението край Чешнегирово

Предприемаме най-сериозни мерки за сигурността на военнослужещите. Това се посочва в официално изявление на Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа за учението „SWIFT RESPONSE 2019”.  "На 18 юни 2019 г. един канадски парашутист е загинал, а други трима американски командоси са пострадали  по време на въздушен десант в района на..

обновено на 19.06.19 в 00:57

Емблематични сгради в центъра ще бъдат санирани за 18 млн. лева

Над 50 проектни фиша за саниране на сгради по ОП “Региони в растеж“ ще бъдат разгледани от Община Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев. Парите, които ще бъдат инвестирани са 18 милиона лева.  Според кмета това е първият етап на процедурата и администрацията е готова с методиката за сградите. Приоритет ще  е културната инфраструктура, паметниците на..

обновено на 18.06.19 в 16:58

Цветни контейнери закачливо казват "Пазете чистота!"

Забавни графични послания за чистота напомнят на жителите на кв. Кичук Париж в Пловдив да се замислят къде и как изхвърлят отпадъците си. Акцията е дело на творческия тандем Goldhorn (Златорог), известен с графити рисунките си в Капана, и на платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“. Поредната инициатива на активистите за чистота в..

публикувано на 18.06.19 в 15:31

Нощният десант на НАТО над Чешнигирово завърши със загинал и трима ранени

Чуждестранен военнослужещ загина при нощното военно учение на НАТО  край пловдивското село Чешнегирово, а трима са ранени. Те също са чужденци, съобщи полк. Виолина Вълева от международния пресцентър на учението , но информация за тяхната националност не беше дадена. По непотвърдени данни загиналият е канадски гражданин и е парашутист...

обновено на 18.06.19 в 14:47

Всяка неделя ще затварят за автомобили бул. "Марица юг"

По инициатива на граждани през август Община Пловдив между 10 и 18 часа в неделните дни ще затваря за автомобили бул. "Марица-Юг".  Така изцяло обновената с европейски пари и с много атракциони зона ще бъде достъпна само  за разходки и забавления. Това съобщи кметът Иван Тотев като уточни, че подробностите все още се обсъждат. По думите му идеята..

публикувано на 18.06.19 в 14:42