"Тракия" с облагородена пешеходна зона

| обновено на 19.05.19 в 08:22
Снимка: Радио ВИДИН

Район Тракия получи в дарение пейки, кашпи и декоративна растителност за тях и днес служители на кметството залесиха черволистни декоративни сливи край пешеходната зона на бул. „Съединение”. В инициативата се включи и районният кмет Костадин Димитров. 

Облагородяването в тази част на града започна през февруари с реализирането на строителната програма на кметството. През април приключи монтирането на над 1000 квадратни метра нова тротоарна настилка на бул. "Съединение“ в пространството между ул. "Братан“ и бул. "Шипка“. 


Още от категорията

Пловдив е домакин на конференция за добрата храна

В Пловдив започва VI национална конференция „Достъп до добра храна“.  Тя се организира от Фондация „Българска месна традиция“ и Евро-Ток България и е под патронажа на Министерството на земеделието, храните и горите. Конференцията е кулминацията на Седмицата на достъпа до добра храна‘2019, която се провежда в България за втора поредна година.  По..

публикувано на 24.10.19 в 06:39

Гимназията по хранителни технологии отбелязва годишнина

Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника отбелязва своята 70-а годишнина със специална програма. Кулминацията на тържествата е днес от 10,00 ч. на площад “Централен”, където се ще стартира Ученически фест, а фонтанът пред общината ще бъде оцветен в чест на годишнината.  От 12,15 ч. в Драматичен театър – Пловдив, ще започне..

публикувано на 24.10.19 в 06:35

АМТИИ е домакин на международна конференция за образование и изкуство

„Наука, образование и иновации в областта на изкуството“ е темата на международната конференция, която събира учени от България, Казахстан, Русия, Румъния, Полша и САЩ в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.  Във форума, който ще се проведе от  днес  до  26 октомври, доклади ще представят 50 учени. Те ще споделят изследвания и..

публикувано на 24.10.19 в 06:31

ЦИК проверява жалба в ОИК-Смолян

В Общинската избирателна комисия в Смолян са постъпили жалба и сигнал за влизане в помещението, в което се съхраняват бюлетините за местните избори на 27 октомври.  Жалбата и сигналът са отправени чрез ОИК до ЦИК и прокуратурата.  Председателят на ОИК Симеон Велинов потвърди, че на 22 октомври е отворил помещението и е влязъл заедно с друг член..

публикувано на 24.10.19 в 06:28

Студентите са готови на протести, заради лоши условия в общежитията

Пловдивските студенти са готови на протест, ако исканията им за по-добра среда в общежитията не бъдат чути. Това заявиха от Студентския съвет на ПУ "Паисий Хилендарски". Те организираха среща, на която бяха оповестени най-спешните проблеми в студентските общежития "Марица" и "Чайка". Те се стопанисват от организацията "Студентски общежития и..

публикувано на 23.10.19 в 16:54