Усещане за лято в Пловдив

27 градуса отчетоха термометрите днес следобед в Пловдив. Усещането е за лято. Стотици хора изязоха на Главната по летни дрехи. 

Очаквано, най-желано място за снимки, разходка и детска игра, се оказа фонтанът на площад "Стефан Стамболов". 

Чуйте какво споделиха хората за Радио Пловдив. И се настройте за още по-топло време в неделния ден. Прогнозите на синоптиците са температурите да се покачат до 30 градуса.

Галерия

Още от категорията

Играе или Бог зарове?

Международна конференция „Физика и теология – вчера и днес“ се открива в ПУ „Паисий Хилендарски“.  Тя ще продължи до събота и в нея ще участват физици, теолози, философи и хуманитаристи от България, Швейцария, Германия, Англия, САЩ и Канада.  Учените ще обсъждат въпроси като миналото и настоящето на човешкото разбиране за Бога, срещите и..

публикувано на 20.06.19 в 06:58

Кой иска да бъде войник?

Смолян ще бъде 16-ият град - домакин на събитие от информационната кампания "Бъди войник".  От 16.00 на площад "България" в града ще бъдат обособени щандове с информационни материали за военната професия и за служба в доброволния резерв.  С информационни материали ще бъдат представени Сухопътните войски, Военноморските, Военновъздушните сили и Силите за..

публикувано на 20.06.19 в 06:51

Пловдив върна детските спомени на израелски бизнесмен

Кметът Иван Тотев се срещна с вицепрезидента на Интел и генерален мениджър на Интел Израел Янив Гарти, с неговия баща Азраел Гарти, чиито корени са от Пловдив. Комбинацията между индустрия, култура, добра инфраструктура и градска среда правят Пловдив предпочитано място за живот. Голям тласък през последните години бележи и IT индустрията, а..

обновено на 19.06.19 в 17:09

УМБАЛ "Св. Георги" топи дългове, МБАЛ "Пловдив" продължава да трупа

За периода от март 2018 до същия месец на тази година просрочените задължения на болниците  с над 50 на сто държавно участие в капитала са намалели с 30 224 000 лв., съобщиха от здравното ведомство.  Отличници са  държавните лечебни заведения,  които за една година са стопили с 29% просрочените дългове.  В Пловдив бившата окръжна болница сега..

публикувано на 19.06.19 в 17:08

След скандал ОбС в Асеновград избра и.д. кмет на Конуш

Две сесии само за ден проведе Общинският съвет в Асеновград. До прецедента се стигна заради казус със избора на временно изпълняващ длъжността кмет на асеновградското село Конуш, след предсрочно прекратяване правомощията на Кирил Балджиев, който се оттегли от поста.   Предложението до предстоящите местни избори кметското място да заеме..

публикувано на 19.06.19 в 16:50