Млади и стари пешеходци се впускат в обиколки на Гребната база

| обновено на 19.05.19 в 09:56

Първи фестивал на пешеходеца ще се проведе днес на Гребната база. 

Началото е в 10 часа. 

Участниците могат да се включат в два маршрута – пълна обиколка на гребния канал, общо 5 километра или половин – през моста – 2,8 километра. 

Организатори на проявата са Община Пловдив, Медицински университет – Пловдив по покана на Община Бланкенберге, Кралство Белгия, където вече всяка година през последните 50 има традиция да се провежда Международен фестивал на пешеходеца, в който се включват голям брой любители на ходенето пеш от цял свят.

Събититето ще е съпътствано с музикална програма и томбола с награди, най-голямата от които е ваучер за велосипед на стойност  500 лева. Специални награди ще има и за най-малкия и най-възрастния участник. 

На място ще има и пунктове, където присъстващите ще могат да измерят кръвното си налягане или кръвната захар.


Още от категорията

Картел при санирането в Пловдив и Гоце Делчев установи КЗК

Комисията за защита на конкуренцията установи картел между 17 фирми за  манипулиране на обществена поръчка по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, открита от кмета на община Пловдив на 10-ти март 2015 година. Производството пред КЗК е образувано по сигнал на кмета на Община Търговище, който изпраща на..

публикувано на 26.06.19 в 11:27

Премиерът открива втория Пловдивски икономически форум

Премиерът Бойко Борисов ще открие вторият Пловдивски икономически форум.  Днес и утре министри, представители на бизнеса и на неправителствения сектор от страната и Европа ще дискутират предизвикателствата пред икономическия растеж и конкурентноспособността у нас и в Югоизточна Европа.  Сред обсъжданите теми ще бъдат европейската перспектива пред..

обновено на 26.06.19 в 10:26

Съдят педофил, попаднал в собствения си капан

Уникално дело срещу воайор и евентуален педофил започва в пловдивския Районен съд.   Подсъдим  е 37 годишен пловдивчанин, който с фалшив профил в интернент и търсил контакти с малки тийнейджърки, изпращайки снимки с порнографско съдържение.   На 19 март миналата година мъжът с малкото име Християн  изпратил на 14-годишно момиче покана за..

публикувано на 26.06.19 в 09:12

Нова придобивка за Техническия университет

От днес започва ремонтът и възстановяването на Корпус 3 на Техническия университет  в Пловдив на ул. Цанко Дюстабанов №8.  Сградата е архитектурно-строителен паметник на културата.  Целта е бившият девически католически колеж "Св. Йосиф" да се превърне в съвременен научен център с 20 научни лаборатории в него. Официалната церемония..

публикувано на 26.06.19 в 07:04

Южен централен район е втори по икономически показатели след ЮЗР

През миналата година икономическите показатели  в Южен централен регион, който обхваща областите - Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали бележат ръст. Това стана ясно на заседанието на регионалния съвет, проведено в Пловдив. За миналата година в ЮЦР са реализирани проекти за над 3 млрд. лв.  Нараснали са  брутният вътрешен продукт..

публикувано на 25.06.19 в 17:34