Кметът Тотев иска червени панди за Зоологическата градина

| обновено на 20.05.19 в 11:32

Чифт червени панди могат да станат обитатели на пловдивската зоологическа градина, ако побратименият китайски град Шънджън удовлетвори  желанието на общината да притежава тези екзотични животни – заяви кметът на Пловдив Иван Тотев, който присъства на откриването на нова детска площадка в район „Южен“.

„Червената панда е емблема на браузъра „Firefox“, която много хора са виждали и мислят, че това е лисица, но всъщност е най-малкият от видовете панда“ – уточни Тотев.

„С директно договаряне продължава новата обществената поръчка за животни в Зоологическатата градина. Акт 11 вече е подписан от надзорната комисия и остава общината да го подпише, така че до края на седмицата ще излезе този документ и започваме работа заедно с изпълнителната фирма „Запрянови“ – увери кметът.

„Целта ни е в предизборната кампания на местните избори зоопаркът да работи. Той ще се посещава безплатно до края на годината, след което новият ОбС ще определи таксата му за вход“ – допълни Тотев.

Кметът Тотев и районният кмет Борислав Инчев присъстваха на откриването на детска площадка в район „Южен“, до ресторант „Далия“. Съоръжението струва около 60 хил. лева и е изградено изцяло с общински средства. Това е 11-ата нова детска площадка, която откриваме в този мандат, и първата за тази година, като скоро ще открием и още две в този квартал“ – увери кметът на района Инчев.


Галерия

Още от категорията

Студентите са готови на протести, заради лоши условия в общежитията

Пловдивските студенти са готови на протест, ако исканията им за по-добра среда в общежитията не бъдат чути. Това заявиха от Студентския съвет на ПУ "Паисий Хилендарски". Те организираха среща, на която бяха оповестени най-спешните проблеми в студентските общежития "Марица" и "Чайка". Те се стопанисват от организацията "Студентски общежития и..

публикувано на 23.10.19 в 16:54

Изправят петима пред съда за трафик на мигранти

Специализираната прокуратура обвини 5-ма души за трафик на  мигранти от Турция през България към Сърбия и Западна Европа Те са задържани преди седмица  в Пловдив и София като са направени обиски в  пет недвижими имота в София и един в Пловдив, както и в леки автомобили,  ползвани за организирането на трафика.  Иззети са голям брой мобилни..

публикувано на 23.10.19 в 16:02

Неонатологията на УМБАЛ "Пловдив" получи модерен кувьоз

Кувьоз от висок клас получи Отделението по неонатология на УМБАЛ "Пловдив" от дарителската кампания на Фондация "Нашите недоносени деца" и Асоциация на банките в България. По думите на началника на отделението д-р Диана Аргирова кувьозът ще отговори на нуждите на най-малките пациенти.  „Кувьозите са ежедневно необходими, защото имитират..

публикувано на 23.10.19 в 13:46

Тодор Попов и Иван Панайотов отиват на балотаж в Пазарджик

Кметската надпревара в община Пазарджик ще се реши на балотажа на 3-ти ноември, според социологическо проучване на агенция "Медиана". Изследването е реализирано със собствени средства. Проведено е на терен 17 – 22 октомври  2019 г.  с 462 човека 18+ години, жители на община Пазарджик и е представително за общината.  Според..

публикувано на 23.10.19 в 13:24

Нов закрит басейн ще строят в Пловдив

Първа копка на 50 метров закрит плувен басейн ще направи кметът Иван Тотев в петък сутринта. Той ще се изгради до сега съществуващия басейн „Младост“ изцяло с общинско финансиране.  Договорът е за 2 години и за 12 милиона лева , съобщи в аванс Тотев. По думите му: „Ще има един комплекс от 50 метров басейн със седящи места, малък басейн, който е..

публикувано на 23.10.19 в 12:48