Кметът Тотев иска червени панди за Зоологическата градина

| обновено на 20.05.19 в 11:32

Чифт червени панди могат да станат обитатели на пловдивската зоологическа градина, ако побратименият китайски град Шънджън удовлетвори  желанието на общината да притежава тези екзотични животни – заяви кметът на Пловдив Иван Тотев, който присъства на откриването на нова детска площадка в район „Южен“.

„Червената панда е емблема на браузъра „Firefox“, която много хора са виждали и мислят, че това е лисица, но всъщност е най-малкият от видовете панда“ – уточни Тотев.

„С директно договаряне продължава новата обществената поръчка за животни в Зоологическатата градина. Акт 11 вече е подписан от надзорната комисия и остава общината да го подпише, така че до края на седмицата ще излезе този документ и започваме работа заедно с изпълнителната фирма „Запрянови“ – увери кметът.

„Целта ни е в предизборната кампания на местните избори зоопаркът да работи. Той ще се посещава безплатно до края на годината, след което новият ОбС ще определи таксата му за вход“ – допълни Тотев.

Кметът Тотев и районният кмет Борислав Инчев присъстваха на откриването на детска площадка в район „Южен“, до ресторант „Далия“. Съоръжението струва около 60 хил. лева и е изградено изцяло с общински средства. Това е 11-ата нова детска площадка, която откриваме в този мандат, и първата за тази година, като скоро ще открием и още две в този квартал“ – увери кметът на района Инчев.


Галерия

Още от категорията

Извадиха от Марица в Пловдив 6 празни варела за съхранение на химикали

Шест празни варела, използвани за съхранение на химикал, са извадени от коритото на река Марица в Пловдив и са извозени до депото за опасни материали в Цалапица, съобщиха от МВР.  Варелите са открити вчера от служители на пловдивската пожарна. На място те установили, че съдовете са използвани за съхранение на химикал за ароматизиране на..

публикувано на 20.07.19 в 15:35

Рожен е пример за обединение в името на България

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посети националния събор на Рожен. Пред журналисти тя посочи, че от 10 години се работи за индустриализацията на района и за развитие на инфраструктурата: Ако няма инфраструктура, няма и работа. Вие знаете, че инфраструктурата е тази, която довежда и инвестициите, и дава добри заплати, защото..

обновено на 20.07.19 в 13:51

Пожар унищожи 30 000 кокошки в птицеферма в Пещера

30 хил. кокошки носачки и 800 кв. м покрив са изгорели при пожар в птицеферма в Пещера.  Сигналът е получен в 16.30 часа вчера, на място е изпратена дежурната смяна огнеборци с три противопожарен автомобила. Малко по-късно пристига и екип от пожарната в Пазарджик с общо 15 пожарникари.  След близо седем часа борба с огъня пожарът е овладян и..

публикувано на 20.07.19 в 10:48

Затварят магистрала "Тракия" при Ихтиман за един час тази нощ

В продължение на един час тази нощ ще бъде спряно движението и в двете посоки по част от автомагистрала „Тракия”.   Ограничението ще е от 23 до 24 часа в участъка от 40 до 44 километър на магистралата в района на Ихтиман .  Причината е монтирането на рамка на изграждащата се електронна система за събиране на ТОЛ-такси.  Шофьорите могат да..

публикувано на 20.07.19 в 10:19

Храмът в смолянското село Дунево празнува 160 години

Църквата „Св. пророк Илия“ в село Дунево край  Смолян чества днес 160-годишнината от построяването на храма.  Празнкът ще бъде отбелязан със света божествена Литургия, която ще възглави архиерейският наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион, заедно със смолянски свещеници.  На храмовия празник ще има и благословен обяд. 

публикувано на 20.07.19 в 08:42