Премиера в Пловдив на новия роман на Владимир Зарев

Премиера на новия роман „Чудовището“ от Владимир Зарев  ще се състои  в книжарница „Хермес“ – Централ. Издателят  и редактор на книгата Стойо Вартоломеев казва, че с този роман известният писател е постигнал златно сечение – между повествование и мисловност.

„Чудовището“ е силно емоционален и мъдър роман. За една красива и невъзможна любов, за времето и неговия безжалостен отпечатък, за надвисналата сянка на Чудовището, зад която наднича Забравата. 

Срещата с Владимир Зарев трябваше да се състои на 16 май, но поради непредвидени обстоятелства бе насрочена за днес от 18 ч. в книжарница "Хермес" - Централ. 
Още от категорията

Продължава форумът за Е.Т.А. Хофман

Във втория ден на Международния  научен интердисциплинарен форум  „„Е. Т. А. Хофман в България“, посветен на  200-годишнината на новелата „Малкият Цахес, наречен Цинобър“ от Хофман,  в Дома на учените продължава научната конференция със 7 секции – бдения.   Д-р Кристина Шмиц  ще представи „Цял един Хофманов свят в Берлинскатадържавна библиотека и..

публикувано на 24.10.19 в 06:48

Започва симфоничният сезон на Пловдивската опера

Днес се открива симфоничният сезон на Пловдивската опера. Солист на концерта в Градския дом на културата е клавирният виртуоз Георги Черкин.  В програмата са включени Ранният концерт на Григ и Симфония № 6 „Патетична“ на Чайковски.  Диригент е Диан Чобанов. 

обновено на 23.10.19 в 11:24

Великите европейци - Хюго де Фриз

В края на 19, началото на 20 век, холандският ботаник Хюго де Фриз постави основите за развитие на съвременната генетика. Изследванията и идеите му за наследствеността, теорията на еволюцията, мутациите и видообразуването отвориха нови хоризонти пред цялото човечество, дадоха му възможност да опознае и света наоколо, и тайнствените глъбини в..

публикувано на 23.10.19 в 10:30

Започва Международният форум „Е. Т. А. Хофман в България“

Международен научен интердисциплинарен форум  „Е. Т. А. Хофман в България“ започва от днес и ще продължи до 25 октомври в Пловдив.  Той е организиран от Катедра по история на литературата и сравнително литературознание в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Форумът е по повод на 200-годишнината на новелата „Малкият Цахес, наречен..

публикувано на 23.10.19 в 06:35

За български евреи разказва филмът "Следващото поколение"

Световна премиера на пълнометражния документален филм „Следващото поколение“  ще се състои в „Лъки -  Дом на киното“, Пловдив.  Лентата, създадена по идея на Яков Джераси, Цафрир Кохановски и Димитър Гочев,  е заснета в Израел и в България. Героите в документалния проект са наследници на български евреи, спасени по време на Втората световна..

публикувано на 23.10.19 в 06:27